Битката за Америка - Тръмп или Байдън?

Управляващата партия е губила само веднъж избори в САЩ
19 окт 2020 22:12, Анисия Иванова
39
Битката за Америка - Тръмп или Байдън?
Снимка: БГНЕС

Две седмици до изборите в САЩ, а Тръмп и Байдън си разменят взаимни нападки. Последният президентски дебат ще се състои на 22 октомври. Сред определените теми са борбата с Ковид-19 и климатичните промени.

"Това не беше най-добрият образец за президентски дебат. Имаше много лични нападки в него, разхвърляни въпроси и несистематизирани отговори, но да не забравяме, че има още два дебата. Може би единият ще е с изключително голямо значение за резултата от изборите", каза политикът и общественик Пламен Юруков за "Денят ON AIR.

Според него Тръмп ще се опита да докаже, че Джо Байдън не може да си спомни основни факти.

"Ако Тръмп намали своята агресия и неговия маниер за преувеличаване на нещата, би могъл да направи по-приемлив своя образ. Но дебатите не са основното. Когато се прогнозират американските избори - си има дори метрични теории. Едната е от тях се нарича циклична теория за американските избори, която казва, че когато последните 3 месеца преди изборите пазарите се покачват, тогава действащият президент винаги бъде избиран", коментира Юруков пред Bulgaria ON AIR.

Политикът подчерта, че след 1980 година тази теория се потвърждава на 100%.

"Изключение правят изборите през 2000 г. Те бяха много специфични, тогава Буш-син спечели с един глас в Конституционния съд. След 1896 г. има един-единствен път, когато управляващата партия е губила президентските избори. Това е през 1980 г., когато Роналд Рейгън печели срещу Джими Картър", допълни още Пламен Юруков.

Той смята, че Байдън не притежава качествата на Джон Кенеди и Роналд Рейгън и трудно ще спечели.

"По-строгата имиграционна политика на републиканците вече дава резултат. Трудът в Америка поскъпва, което означава по-високи доходи за тези, които работят. А в същото време се засилва и тяхното потребление", категоричен е експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
ВЪОБЩЕ няма СЪМНЕНИЕ .че ТРЪМП ПЕЧИЛИ !!! НИКАКВО !!!!!!!!! ЗАЩО ??????? .....БВП преди Тръмп- САЩ - 15 хил. мил $........Китай - 15 х.м. $......Раша - 2.4 хил. м. $ ...........ПРЕДИ пандемията - САЩ - 24 хил. мил. $ ......Китай - 13 х.м. $ ....Раша -1.6 х.м. $ ......и ДОХОДИТЕ на АМЕРИКАНЦИТЕ с 30 % нагоре !!! Един президент беше казал - " ИКОНОМИКАТА *** " ....Затова ако може щеше да има и ТРЪМП-3...и ТРЪМП -4 ! В САЩ не може ....но в БГ може ....следва " БОРИСОВ-4 ...БОРИСОВ -5 " !
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По-строгата имиграционна политика на републиканците вече дава резултат"А един станиол завиваше мармота в шоколад.
23
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Трайдънт...
22
3
 
2
 
! Отговори
Баба Куна Загорска преди 3 години
Аз отколе знаам, дека като си нема човек гаалета, требва да бистри политиката. Туй САЩ, Китай, Русията ги знаям на пръсти. Политика, проста работа то. Амчи как.
21
6
 
3
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Битката за Америка - Тръмп или Байдън?----------------Нито единия, нито другия!Щото нито Тръм ще признае поражението си, осланяйки се на фалшификациите които 100% ще му спретнат Демократите с гласуването по пощата!Нито пък Байдън ще признае поражението си и евентуална победа наТромпета!
20
0
 
6
 
! Отговори
реалността преди 3 години
нашата фирма наема хора за големи корпорации, предимно идват хора от индия и китай с визи работни, последните 3 години намаляха значително никога не сме имали толкова малко кандидати през последните 20 години. Винаги сме предпочитали местни хора или с постоянно жителство но такива идват малко, много малко. нашите клиенти изнасят бизнеса си в канада, канада прие закон позволяващ ако си работил 12 м. в сащ да започнеш в канада работа без виза независимо от къде си.как това е добре за америка?????
19
2
 
4
 
! Отговори
do 21 преди 3 години
До Истинска историяе как няма против а им спира визитевсички визи Х, Л и т.н. които са за хора с висока квалификация са спрениа през това време нелегални минават като на пазар през мексикоедно да да няма против друго е на практика какво правии аз нямам против нищо тръмп ама не ми се струва да е добро за америка неговото управление
18
3
 
9
 
! Отговори
Истинска история преди 3 години
До не е точно така Не е точно така ! Тръмп няма нищо против квалифицирани работници. И не веднъж е заявявал че са добре дошли. И че САЩ има нужда от тях. Преди короната Тръмп намали дотолкова безработицата, че на всеки който му се работи можеше да намери и дори избира работа . Тръм прорив неконтролирания наплив на неквалифицираните имигранти които изяждат работата и размера на надниците на американски граждани - прдимно от малцинствата. И против такива разчитащи на криминална дейност.
17
2
 
3
 
! Отговори
не е точно така преди 3 години
за пророчества от рода на папагала гого и т.н. както и с пазарите незнамно за това че политиката на тръмп спрямо мигрантите работи не съм съгласенмного големи корпорации разчитат на мигранти за високо квалифицирани работници в огромни количества, които не могат да бъдат намерени в САЩ порадни една проста причина ЛОШОТО И ПЛАТЕНО ОБРАЗОВАНИЕмного от тези корпорации започнаха да се местят в канада и европа...няма как това да е добре за САЩ в дългосрочен план
16
5
 
14
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Къде е статията за скандала в от няколко дни ? За лаптопа на сина на Байдън и мейлите относно Украйна и Китай ? Какво е туй оглушително мълчание тук? Поне се опитайте да опровергаете скандала, а не да мълчите като ..... Засрамете се! А ако всичко от този скандал е истина, Байдън е изпържен още преди изборите.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хвани единия удари другия.... все тая. Политиката е *** и само такива може да участват в нея
14
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да твърдиш, че системата на САЩ е сбъркана след като те са най богатата и силна страна, а ти си в най бедната и слаба страна. Някакви си ти издиша твърдението.САЩ дълго още ще са фактор. Няма наченки някой да ги смени . Дори и когато изглежда, че някой се е доближил до тях, ще създадат нещо ново дали оръжие или инструмент няма значение.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експертът Юруков да не би да е от прословутото Тръм общество на българските путинисти?
12
6
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Четете Дънов и се молете всеки ден, вие и близките ви да сте живи и здрави и преди молитва към всемогъщата сила бъдете благодарни за всичко! Не вършете злини и се покайте! Безгрешни хора няма! Моментът в който Тръмп спечели почва да тиктака часовника!
11
3
 
3
 
! Отговори
Част2 преди 3 години
Всеки цикъл в два пъти по-бърз от всеки предходен! Сега сме в период на последният цикъл и от нас зависи дали ще отворим нова глава в развитието или ще повторим за 5 път грешката да започнем от начало! Помнете малко преди да дойде денят ще започнат да излизат много факти, разкрития, тайни и т.н. Човечеството ще разбере своята роля на земята и неспособността му да управлява ресурсите си. Бъдете добри и мислете!
10
6
 
12
 
! Отговори
Част1 преди 3 години
Ще спечели Тръмп! И демократите ще започнат яростни кампании в цял свят и Китай и САЩ ще се изправят жестоко в нова икономическа война! САЩ няма да съществува в тоя формат дълго. Системата им е сбъркана и мога да пророкувам до 2022г. тая държава ще се саморазпадне. Ерата на банките, петролът, доларът и разхищението все повече е към своя край! Както се разпадна Рим, така ще се разпадне от САЩ, който се интересува от история да прочете и ще се изуми как се повтарят събитията циклично
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие нормални ли сте?! Следите ли изобщо новините за тази кампания, преди да списвате материалите си!? В момента темата изобщо не е дали Байдън може да си спомни нещо, или не. Това мина преди месец... Тази медия е наистина удивително зле.
8
7
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Трайдън или Бъмп,все тая.
7
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който и да стане, краварника ще гори.
6
8
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
и двамата са еднакви хвани единия удари другия цирковете които организиратса за власт и пари при тях всичко е бизнес и печалби така че няма никаквозначение кои ще бъде назначен моето очакване е тръмп да бъде отново назначенот впк на сащ заради огромните печалби от продажбата на оръжие