Доналд Тръмп даде своя глас за президент на САЩ

Той гласува в Палм Бийч, Флорида
24 окт 2020 16:37, Нели Христова
28
Доналд Тръмп даде своя глас за президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп гласува в Палм Бийч, Флорида, в събота на президентските избори в САЩ, съобщиха щатски медии. Ден по-рано гласът си даде предварително и неговият вицепрезидент Майк Пенс в Индианаполис, Индиана, с когото са републиканската двойка кандидати за Белия дом.

Над 50 милиона американци вече са гласували предварително в изборите за президент. Избирателите счупиха всички рекорди по ранно гласуване в опит да избегнат струпване в секциите на 3 ноември, а също и заради пандемията от коронавирус.

Около 35 милиона американци са гласували по пощата, а 15 милиона - в специално разкритите урни за предварителен вот в надпреварата  между  Доналд Тръмп и демократа Джо Байдън.

Това е рекордно гласуване, като резултатът вече надмина всичките 47 милиона гласове, подадени в началото на изборите през 2016 г., а до изборния ден на 3 ноември остава още повече от седмица.

Демократите призовават американците да гласуват по-рано като предпазна мярка в условията на пандемията. Тръмп и републиканците пък твърдят, че гласуването по пощата може да доведе до изборни измами и затова зоват хората да пуснат бюлетина на 3 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Джо Байдън!