59 милиона американци дадоха предварително своя вот

Те са повече от тези преди 4 г.
Обновена: 26 окт 2020 08:06 | 26 окт 2020 08:06, Ния Христова
3
59 милиона американци дадоха предварително своя вот
Снимка: БГНЕС
Предварително гласувалите за изборите в САЩ са значително повечео от тези преди четири години. Според изчисления на независима организация, която следи протичането на изборите, до момента поне 59 милиона са пуснали бюлетина, пише БНР.
 
Заради пандемията от COVID-19, за да избягат струпването на хора, много американци гласуват предварително на място и по пощата. Президентът Доналд Тръмп, който се отитва да спечели втори мандат в Белия Дом, така и опонентът му - демократът Джо Байдън определят тези избори като екзистенциални.
 
Според данните до момента повечето от предварително гласувалите са демократи. Очакванията са, че повечето републиканци ще подадат вота си на 3 ноември, след като президентът Тръмп постави без доказателства под съмнение гласуването по пощата. Експерти са на общо мнението, че измамите по време на избори са несъществени.
 
От Election Project - независимата организация, която следи протичането на изборите, предвиждат тази година да има най-малко 150 милиона подадени гласове. На изборите през 2016 гласувалите са били около 137 милиона.
 
Близо седмица преди Деня на изборите кампаниите на Тръмп и Байдън правят всичко възможно да спечелят повече гласове. Републиканците защитават действията на президента относно справянето с COVID-19, а демократите са категорични, че администрацията е игнорирала мащаба на заплахата с надеждата, че вирусът ще изчезне от само себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
По-голям клоун от спящия Джо за кандидат-президент никога не се е явявал в американската история.Тъпизмите на Байдън надминават злобата на Килъри!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето са демократи, ама не много повече. А пишмандемократите очакваха да водят у едително с гласовете по пощата, ама не се получи изобщо! Даже в някой щати изостават.
1
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Измамите по време на избори били несъществени според "експерти"... едно време се бъзикахме със съветските учени-експерти, но днешните либерални учени ги надминават многократно.