Безредици в САЩ след ново убийство на чернокож от полицаи

Насилие и грабежи през втората нощ на недоволство във Филаделфия
Обновена: 28 окт 2020 10:16 | 28 окт 2020 10:05, Елка Василева
102
Безредици в САЩ след ново убийство на чернокож от полицаи
Снимка: архив, БГНЕС

Стотици хора участваха в демонстрации в американския град Филаделфия за втора поредна вечер след поредното убийство на чернокож от полицията, предаде Франс прес.  

Станалите безредици идват след смъртта на 27-годишния Уолтър Уолъс, за когото семейството му обяви, че е имал психични проблеми. Причините за убийството му от полицията се изясняват.

Полицията съобщи, че в понеделник следобед двама нейни служители са се отзовали на сигнал за мъж с оръжие в кв. „Кобс Крийк“ в Западна Филаделфия.

Говорителка на органите реда заяви пред АП, че мъж, впоследствие идентифициран като Уолъс, е държал нож и се приближил към полицаите въпреки техните предупреждения да свали оръжието. В резултат бил прострелян в рамото и в гърдите.

Недоволството във Филаделфия във вторник бе придружено от насилие и грабежи.

Полицията предупреди в Тwitter, че „голяма тълпа“ от около 1000 души плячкосва магазини в града и посъветва гражданите да избягват въпросния район.

Кадри от хеликоптер на местна медия показаха как хора нахлуват и ограбват магазин за обувки.

Репортер на АФП на друга локация съобщи, че в Западна Филаделфия се е събрала тълпа от около 1000 души. Част от нея влязла в сблъсъци с органите на реда.

От офиса на губернатора на Пенсилвания Том Улф обявиха, че в града ще бъдат разположени няколкостотин служители на Национална гвардия, „за да защитават правото на мирно събиране и протест, докато опазват сигурността на хората“.

В понеделник стотици демонстранти излязоха на улиците, откъдето полицаи ги изтласкаха с палки и щитове. Над 90 души бяха арестувани в първата вечер на безредици, над 30 полицаи са ранени, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
13
 
! Отговори
Чудя се преди 3 години
Как може да се пишат такива лъжливи и подвеждащи заглавия, неотговарящи на истината?!*** ли са нашите журналисти, или преднамерено лъжат и манипулират истината?!
54
0
 
17
 
! Отговори
Харизанов преди 3 години
След ново убийство на чернокож от полицаи ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^По-скоро след ново нападение над полицаи от чернокож.
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евроамериканците крадат от държавата и чрез държавата САЩ. Бедните американци не могат да крадат като тях и са принудени да крадат от улицата и магазините.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако полицаите са афро и те какъв расизъм има, след предупреждение че ще стрелят и изпълняват задълженията си? Или расизъм вече се определя когато някой иска да граби, убива и т.н и законната власт му попречи?
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите са евроамериканци.
50
1
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименБе това май не са "американци", а "афроамериканци" :):):)Може би "американците" са по-богати :):):)
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са им стоппатроните? Тийзърите?Не могат ли от 2 метра да уцелят краката?
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са зла империя и разпада им е неминуем. Ценностите които наложиха на света доведоха да катастрофални последици за цивилизацията. Свят посветен на парите и на егоизма доведе до идиoтокрация, а разни шоумени и сенилни старци са профетите на дясното и лявото. Цирк дьо САЩ.
47
0
 
4
 
! Отговори
Къде е убийството?! преди 3 години
"Полицията съобщи, че в понеделник следобед двама нейни служители са се отзовали на сигнал за мъж с оръжие в кв. Кобс Крийк в Западна Филаделфия.Говорителка на органите реда заяви пред АП, че мъж, впоследствие идентифициран като Уолъс, е държал нож и се приближил към полицаите въпреки техните предупреждения да свали оръжието. В резултат бил прострелян в рамото и в гърдите."
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американските полицаи са страхливи. В Европа щяха да бъдат осъдени за превишаване на правата си.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждате как американците крадат и са бедни.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще видя застрелян китаец затова че краде технологии и работни неща нещо много по опасно от чифт кецове
43
1
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Полицията защо не стреля по грабителите на обувки ???Колко американски полицая трябва да внесем, за да си решим проблема с нашите "авроевропейци" ?
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чернокожите се оказаха най- върлите расисти, това е истината.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
AfroUSA si otiva spete spokoino deca.
40
1
 
10
 
! Отговори
Пълен смях преди 3 години
Тия хуни не са спирали с набезите си от половин година. Какво "убийство", какви 5 лева?!Тия метежи почнаха от както ги полази Ковид епидемията и не са спирали цяла година. От време на време като умирише бъзито някой черноглав бандит и се почва с припева "Протестираме против расизма, черните имат права".
39
0
 
15
 
! Отговори
Една от Видин преди 3 години
Да разбираме ли, че сега ще имаме още един черникож (да не използвам забранената истинска дума за името на тази раса) светец, след Свети Джордж з Флойд? По Нова Тв Ани Салич ще оплаче ли убитото Банту? БХК ще организира ли поредният парад на BLM в София? Кажете, че ми е важно да знам!
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз убийство не виждам от това, което сте написали, уважаеми ***.Става дума за употреба на огнестрелно оръжие от полицейски служители при защита от въоръжен нападател.Не може винаги, когато има някой прострелян да се пише, че става дума за "убийство".
37
0
 
9
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До Линкълн: За да отговорим на въпроса, първо трябва да дефинираме военизираният, сай-оп термин расизъм. Какви е това нещо?! Кой го измисля, налага и каква конотация има. Защо е негативна тя и какво цели? Когато човек безпристрастно анализира тези питания, стига неминуемо до дъното на проблема, а именно, че терминът расизъм е просто един инструмент за атака над Европейската раса и Християнството. Защото удря по етнонационалната кохезията и съвсем естествените родови преференции.
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Киро ХПоредната манипулация - днес истината не е модерна, а да се мисли даже е забранено, модерно е да си секта либераст който рони сълзи за смъртта на разни престъпници и психари, защото били с по-тъмна кожа. Лошите полицаи решили да арестуват чернокож престъпник - каква наглост, какъв нациски расизъм, възмутително! Тези хора трябва да се толерират, да им се даде правен имунитет, за да може престъпния им "гений" да разцъфне.