Кой ще е победителят? Засега Байдън води пред Тръмп

Тръмп обаче изглежда печели в ключовата Флорида и води в няколко други спорни щати
Обновена: 4 ное 2020 07:50 | 4 ное 2020 06:40, Елка Василева
274
Кой ще е победителят? Засега Байдън води пред Тръмп
Снимка: БГНЕС

Републиканецът Доналд Тръмп побеждава демократа Джо Байдън в Охайо, който е един от най-важните се колебаещи щати. Прогнозата е на телевизия Фокс нюз, предаде Ройтерс.

Охайо се смята за много показателен за избирателните нагласи в САЩ и победителят в този щат обикновено печели и президентските избори.

Според телевизията Тръмп печели също така в Тексас и Флорида - два щата от ключово значение за неговото преизбиране.

Президентът обаче губи от съперника си Джо Байдън в Аризона, където победи на изборите през 2016 г. Кандидатът на Демократическата партия постига победа и в Хавай.

Никоя друга голяма американска медия не е потвърдила още прогнозите на Фокс нюз.

Байдън спечели в смятания за колебаещ се щат Аризона, който осигурява 11 гласа в избирателната колегия, съобщи по-рано телевизия Фокс нюз, цитирана от ТАСС. <епубликанците са победили в Аризона на всички президентски избори от 2000 г. Последният демократ, спечелил в югозападния щат, бе президентът Бил Клинтън през 1996 г.

По данни на Фокс нюз Байдън вече си е осигурил подкрепата на 223 членове на избирателната колегия, която официално избира американския президент. Президентът републиканец Доналд Тръмп засега има 148 електори.

За победа в 538-членната избирателна колегия са необходими 270 гласа.

Надпреварата е оспорвана, като се изчакват резултатите от редица колебаещи се щати, които обикновено решават изхода от президентските избори в САЩ.

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън засега води пред президента републиканец Доналд Тръмп със 192 срещу 114 гласа в избирателната колегия, предаде Франс прес по-рано към 6 ч. бълг време.

Около 7 часа българско време обаче Байдън увеличи преднината си на 205 гласа при 132 за Тръмп, посочва CNN.

До момента никой кандидат не е успял да отнеме щат, спечелен от противниковата партия преди четири години.

Тръмп обаче изглежда печели в ключовата Флорида и води в няколко други спорни щати. Това прави изхода от надпреварата много неясен, въпреки че Байдън водеше убедително в националните проучвания.

Още по темата

Според допитвания кандидатът на демократите води в щата Айова (с шестима електори), където президентът републиканец победи през 2016 г. Тръмп обаче има преднина в по-големи спорни щати като Пенсилвания (20), Охайо (18), Северна Каролина (15) и Уисконсин (10), предаде БТА.

Демократическата партия запазва и дори затвърждава мнозинството си в Камарата на представителите, съобщиха телевизиите "Фокс нюз" и Ей Би Си, предаде Франс прес.

Демократите ще спечелят четири или пет допълнителни места. В момента те държат 232 от 435 места в долната камара на американския Конгрес. Републиканците контролират Сената.

Американските медии призовават за предпазливост и не бързат да правят заключения за президентския вот на фона на стресираното от пандемията население и рекордно големия брой предсрочно гласували.

Първоначално фондовите пазари регистрираха ръст, очаквайки победа на демократа и бързо приемане на голям план за стимулиране на пострадалата от пандемията от новия коронавирус американска икономика. Впоследствие обаче ентусиазмът на инвеститорите се охлади, след като стана ясно, че изходът от надпреварата все още не е решен.

Рекордните 102 милиона американци гласуваха предсрочно в условията на пандемията от новия коронавирус - като дял това възлиза на 73 процента от всички избиратели преди четири години. В изборния ден, вторник, по места се завиха дълги опашки от желаещи да гласуват въпреки опасенията от коронавируса в една страна, където той причини смъртта на над 230 хиляди души

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 211 и Пижосам ли си приказваш?Това е диагноза!
186
0
 
0
 
! Отговори
А бе преди 3 години
До КочоТочно електори са си-хората,които избират президента.И между другото-няма наказание ако гласуват за противника.Вече се е случвало в американската история.
185
0
 
9
 
! Отговори
Тръмп печели преди 3 години
С наслада ще гледам клипчетата с разревани LGBTQ с розови капи на *** глави.Истерията ще е ненадмината!
184
1
 
0
 
! Отговори
От Анонимен 212 преди 3 години
Не, чеснто! Кажи ми!Мичиган не е спечелен, нито Пенсилвания. Има още 3.7 милиона гласове да се преборят от двата щата, все по пощата, която традиционно все е поне 2/3 гласове на демократи. Добави това, както и много сриозна преднина, кяото даваха в проучванията, изобщоне изглежда исгурна работата.
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който и да бие ще е на магия. Разделена Америка ще управлява.
182
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
На CNN НЕ може да се разчита за истината!Както и на Дойче веле,Вашингтон пост и т.н.Кое е общото?Ами Сорос!Нещата са доста по-различни-положението е на кантар.
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кочо Друг път.
180
0
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Не са електори, а електорални гласове, кой по дяволите превежда от английски?
179
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дори и без МичиганКъде спечели тръмп 277 гласа, бе? Пенсилвания НЕ е спечелена. Ако беше, тръмп щеше да е пуснал 200 tweet-a как пръска Иванка със Дон Периньон.
178
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПижоБлагодара ти, брадъре! Един да има, дето не е изтрещял.
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Oсвен ако Мичигън не излезе сигурне, ще разберем чак в петък ...
176
2
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Тези данни се потвърждават и от The Associated Press. Ако чекнете в Гугъл us elections излизат в реално време резултатите в 12-те ключови щати като преброени бюлетини, проценти и гласове по данни на The Associated Press. И може да си ги следите там. Истината е, че докато не пристигнат и не се преброят бюлетините, подадени по пощата, нрезултатите няма да са сигурни.
175
2
 
8
 
! Отговори
Дори и без Мичиган преди 3 години
Тръмп печели 277 гласа, а с Мичиган стават 293.
174
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 205На някой бащите им се радваха, каот се раждаха, че не им знаеха истинските имена и не трябваше да плащаме издръжка ;)
173
0
 
1
 
! Отговори
От 203 преди 3 години
До АнонименВиж сега! Може и да не ми вярваш, но защо е негативният feedback? Пропита, отговорих ти!
172
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 198Мичиган! Със сигурност. Тръмп води с 300 000 гласа, но има още 1.2 милиона гласа от пощата, а 3/4 са почти сигурни за демократите. Случвало се е е прекалено много пъти там. Веотно ще докарат към 900 000 за байдън и 300 000 за тръмп, което ще даде преднина на Байъдн с около 300 000.Остава само Пенсилвания. Почти я бяха отписали, но Тръмо изненда всички там.
171
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп ще бъде новият стар президент на САЩ.
170
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп побеждава
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп има 213 гласа, като Джоржжия и Каролина са му почти сигурни и ще го докарат до 244. Висконсин още си брои пощенските, но вероятно ще отиде за Тръмп, следователно е на 254.Байдън почти е взел Невада, Мичиган и Аризона, а с тхя, ще докара 245 гласа. Остават Мичиган, който почти сигурно ще се обърне (пощенския вот е силен там) и ще даде 16-те си гласа за Байдън. Стават 261.Всучко остава на Пенсилвания! Да, Тръмп води, но още не са борили пощата, а та е традиционно демократска.
168
0
 
2
 
! Отговори
От 175 до 185 преди 3 години
Добре дай кои щати ще се променят. Аз съм пуснал линк и пак го пиша:https://bloomberg/graphics/2020-us-election-resultsА да не ти казвам какви бяха прогнозите в:https://ig.ft/us-election-2020/Такива подвеждащи "прогнози" не бях виждал и в българските социологически проучвания за избори.