Кой ще е победителят? Засега Байдън води пред Тръмп

Тръмп обаче изглежда печели в ключовата Флорида и води в няколко други спорни щати
Обновена: 4 ное 2020 07:50 | 4 ное 2020 06:40, Елка Василева
274
Кой ще е победителят? Засега Байдън води пред Тръмп
Снимка: БГНЕС

Републиканецът Доналд Тръмп побеждава демократа Джо Байдън в Охайо, който е един от най-важните се колебаещи щати. Прогнозата е на телевизия Фокс нюз, предаде Ройтерс.

Охайо се смята за много показателен за избирателните нагласи в САЩ и победителят в този щат обикновено печели и президентските избори.

Според телевизията Тръмп печели също така в Тексас и Флорида - два щата от ключово значение за неговото преизбиране.

Президентът обаче губи от съперника си Джо Байдън в Аризона, където победи на изборите през 2016 г. Кандидатът на Демократическата партия постига победа и в Хавай.

Никоя друга голяма американска медия не е потвърдила още прогнозите на Фокс нюз.

Байдън спечели в смятания за колебаещ се щат Аризона, който осигурява 11 гласа в избирателната колегия, съобщи по-рано телевизия Фокс нюз, цитирана от ТАСС. <епубликанците са победили в Аризона на всички президентски избори от 2000 г. Последният демократ, спечелил в югозападния щат, бе президентът Бил Клинтън през 1996 г.

По данни на Фокс нюз Байдън вече си е осигурил подкрепата на 223 членове на избирателната колегия, която официално избира американския президент. Президентът републиканец Доналд Тръмп засега има 148 електори.

За победа в 538-членната избирателна колегия са необходими 270 гласа.

Надпреварата е оспорвана, като се изчакват резултатите от редица колебаещи се щати, които обикновено решават изхода от президентските избори в САЩ.

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън засега води пред президента републиканец Доналд Тръмп със 192 срещу 114 гласа в избирателната колегия, предаде Франс прес по-рано към 6 ч. бълг време.

Около 7 часа българско време обаче Байдън увеличи преднината си на 205 гласа при 132 за Тръмп, посочва CNN.

До момента никой кандидат не е успял да отнеме щат, спечелен от противниковата партия преди четири години.

Тръмп обаче изглежда печели в ключовата Флорида и води в няколко други спорни щати. Това прави изхода от надпреварата много неясен, въпреки че Байдън водеше убедително в националните проучвания.

Още по темата

Според допитвания кандидатът на демократите води в щата Айова (с шестима електори), където президентът републиканец победи през 2016 г. Тръмп обаче има преднина в по-големи спорни щати като Пенсилвания (20), Охайо (18), Северна Каролина (15) и Уисконсин (10), предаде БТА.

Демократическата партия запазва и дори затвърждава мнозинството си в Камарата на представителите, съобщиха телевизиите "Фокс нюз" и Ей Би Си, предаде Франс прес.

Демократите ще спечелят четири или пет допълнителни места. В момента те държат 232 от 435 места в долната камара на американския Конгрес. Републиканците контролират Сената.

Американските медии призовават за предпазливост и не бързат да правят заключения за президентския вот на фона на стресираното от пандемията население и рекордно големия брой предсрочно гласували.

Първоначално фондовите пазари регистрираха ръст, очаквайки победа на демократа и бързо приемане на голям план за стимулиране на пострадалата от пандемията от новия коронавирус американска икономика. Впоследствие обаче ентусиазмът на инвеститорите се охлади, след като стана ясно, че изходът от надпреварата все още не е решен.

Рекордните 102 милиона американци гласуваха предсрочно в условията на пандемията от новия коронавирус - като дял това възлиза на 73 процента от всички избиратели преди четири години. В изборния ден, вторник, по места се завиха дълги опашки от желаещи да гласуват въпреки опасенията от коронавируса в една страна, където той причини смъртта на над 230 хиляди души

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България американизмите трябва изрично да се забранят. Наркотици, *** теории, куклус клан и разни супермасисти,секти, гето побоища, всичко това трябва да е криминализирано и то като американско. Защото и сега би трябвало да е извън закона, но като се плаща си затварят очите и ушите.
146
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ..."а във всички останали щати Тръмп бие. Почти сигурна победа."Пнесилвания и Мичиган хич не са "почти", защото имат много пощенски вот. Мичиган е почти сигурен, че ще се обърне. Пенсилвания е, както викаше майстора "фифти фифти - сомтайм льон сомтайм лю"
145
0
 
0
 
! Отговори
Кой даде 1 глас преди 3 години
Associated Press
144
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата п а с м и н а реве. Плачещ п, ед, ,,,ер, а,ст е любимата ми картинка ...е, мъ,р,тъ,в е по- добре
143
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 164уфф, рабрахме вече бе! Не може ли да имаме дискусия за изборите! Е има 30 000 статии пуъбликувани. Спами под някое друга!
142
0
 
11
 
! Отговори
... преди 3 години
219-209 за изкуфелия педоф&#1117;L, а във всички останали щати Тръмп бие. Почти сигурна победа. Браво Тръмпи, начина по който им го наместваш на корпоративните глобалисти, даже и на Мелания не си го намествал. Кефи ме как всички медии и публични личности бяха против него и той пак ги победи. Евала бате.
141
0
 
0
 
! Отговори
Ако чакат USPS преди 3 години
Ще има пуцане в неделя
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вече 11Преди малко беше 12, а сега 11!Ехааа! Ако точно КОЙ щат даде ЕДИН глас само сега?
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези в ю се й не са толко важни колко наши в март не забравяйте да изберем правилния който не съществува.
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички нгри и лятиноси и либерали да бягат към Канада.
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕльоменатНе, не е спечелил. Много е вероятно,да спечели, но Пенсилвания може да обърка всичко.
136
0
 
7
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
(неофициално) Тръмп вече спечели. Води навсякъде, където лявата мафия даваше, че изостава! Кой ще носи отговорност за стотици манипулирани проучвания??
135
0
 
0
 
! Отговори
Вече 11 преди 3 години
Разлика
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само 12 гласаНяма да е толкова Бързо, защото сега ще се чака 3 дена, докато преборят всичко по-пощата.
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 152Не знам за асторлози, но социолозите вече объркаха толално Флорида ...
132
0
 
1
 
! Отговори
Само 12 гласа преди 3 години
Разлика в полза на Байдън. Много бързо се стапява.
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либералите са генетично увредени.Генетични тестове за всички майки и щом бъде установено че може да се роди либерал да се прави аборт
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 149Свободен съм? Че да не съм арестуван? И каква маска, какво 200 и какво спиускане? Наясно ли си, че звучиш като не нрмалник?
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахах астролозите сочат Тръмп, а социолозите - Байдън. Ще видим скоро коя наука е по-точна!
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Калифорния няма и 31% за Тръмп ... хмммм. Защо ли :D