Оспорване в съда на резултата от вота в САЩ - много вероятно

Според Милен Керемедчиев ще минат няколко дни до крайните резултати
10

Рекордната избирателна активност в Съединените щати е нож с две остриета. И макар още да не е приключило преброяването на гласовете в няколко щата, вече е ясно - това са най-оспорваните избори.

"Изненада е толкова малката дистанция между двамата. Байдън не успя от самото начало да си подсигури решителна победа. 7 са щатите, в които все още броят бюлетини", коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него ще минат няколко дни преди да има конкретика относно резултатите от изборите.

"Голяма част от демократите гласуваха по пощата. Те поискаха техните гласоподаватели по-рано и по-бързо да дадат своя глас, докато републиканците натискаха те да гласуват в реално време", посочи още той.

За да бъде избран президентът на Америка, той трябва да има 270 електорски гласа. По думите на Керемедчиев, ако Тръмп загуби Уисконсин и Мичиган, математически няма да успее да събере достатъчно гласове, за да достигне 270.

Гостът в студиото изтъкна, че е голяма вероятността за оспорване на изборите по съдебен път.

"Това е защото за първи път се пробва тази система за реално гласуване по пощата", категоричен бе експертът пред Bulgaria ON AIR.

Бившият зам.-външен министър направи и няколко заключения относно изборите.

"Пътят на Джо Байдън към Белия дом изглежда по-вероятен, отколкото на Тръмп. Видя се, че гласовете не бяха на расова основа. В самите си партии и двамата кандидати не печелят 100% подкрепа. Видимо е, че младите хора гласуваха повече за либералите или не гласуваха изобщо", посочи Керемедчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
сащ преди 3 години
трябва сепшно да инвестира в образовянието и да предостави качествено и безплатно образование до селяшките райони за да може хората да се освестятв момента там живеят маргинали които вярват в конспирации и не знаят нищо за обикалящия ги святако не направят това ще се разпаднат
9
2
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Не го ли закриха тихомълком отдавна? След като Тръмп бомби съюзниците на руснаците в Сирия.
8
2
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Не скуката, а простотията му е проблема. И че даде реална власт на простаците. На тия дето имат винаги прости отговори на сложни проблеми.
7
6
 
6
 
! Отговори
ХаХа преди 3 години
Ако за САЩ са отминали добрите времена, какво да кажем за Русия?
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милене, сега какво ще правим с Тръмп обществото? Ще го закривате ли, или ще го преквалифицирате на Байдън общество или както най-добре си подхожда на действителността на Путин общество?
5
3
 
11
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Едно е сигурно-добрите времена за Америка са отминали и каруцата е пред обръщане,който и път да хване...Да видим какво ще измислят евреите-едва ли ще зарежат собствеността си.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3 С тия 2 хода напред го изритаха от ГРОБ заради апартаментите и дири нов ага сега
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинатаЕ що ? Просто ще се преименуват на Демократи за България. Цецо мисли 2 хода напред.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп беше един много умерен и скучен президент. Не като реторика, а като политика. И това му изяде главата. Не изпълни нито едно от големите обещания, които направи през 2016-та. Замени съветниците си с ционисти и обърна гръб на платформата, която го издигна. Сега заслужава да загуби, а нямаше, въпреки измами, подмяна на вот и т.н. глупости.
1
2
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Единственото нещо, което ще ме изкефи, ако Джо Деменцията спечели е че Цецо ще се оачка, щото ще спре кранчето с парички от републиканците.