Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар

Кандидатът на демократите надви и в Уисконсин
273
Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън печели вота в ключовия щат Мичиган. За Байдън са гласували 50,5%, а за Тръмп 48% при преброени 99% от бюлетините, сочат данните в сайта realclearpolitics.com.

Още по темата
С победата си Байдън получава още 16 електори в избирателната колегия, която ще определи следващия президент на САЩ, като с това продължава да разрушава стената от подкрепа за настоящия президент Доналд Тръмп в така наречения "Ръждив пояс", която му помогна да спечели изборите преди четири години.

Обратът в предпочитанията на избирателите от Републиканската към Демократическата партия в този район е голям удар за Тръмп, чиито победи в Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания през 2016 г. го изпратиха в Белия дом.

Джо Байдън регистрира победа и в друг ключов щат - Уисконсин, което ще му донесе още 10 електора. Предизборният екип на Тръмп вече предупреди, че ще иска повторно преброяване в този щат.

Засега Байдън си е осигурил 253 гласа в избирателната колегия срещу 214 за Тръмп.

От щатите, от които се очакват резултати, Джо Байдън води в Аризона (50.7% срещу 47.9% при 84% преброени бюлетини) и Невада (49.3 срещу 48.7 при 75% преброени бюлетини).

Тръмп пък води в Пенсилвания (20 електора), Джорджия (16 електора), Северна Каролина (15 електора) и Аляска (3 електора).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари