Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар

Кандидатът на демократите надви и в Уисконсин
273
Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън печели вота в ключовия щат Мичиган. За Байдън са гласували 50,5%, а за Тръмп 48% при преброени 99% от бюлетините, сочат данните в сайта realclearpolitics.com.

Още по темата
С победата си Байдън получава още 16 електори в избирателната колегия, която ще определи следващия президент на САЩ, като с това продължава да разрушава стената от подкрепа за настоящия президент Доналд Тръмп в така наречения "Ръждив пояс", която му помогна да спечели изборите преди четири години.

Обратът в предпочитанията на избирателите от Републиканската към Демократическата партия в този район е голям удар за Тръмп, чиито победи в Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания през 2016 г. го изпратиха в Белия дом.

Джо Байдън регистрира победа и в друг ключов щат - Уисконсин, което ще му донесе още 10 електора. Предизборният екип на Тръмп вече предупреди, че ще иска повторно преброяване в този щат.

Засега Байдън си е осигурил 253 гласа в избирателната колегия срещу 214 за Тръмп.

От щатите, от които се очакват резултати, Джо Байдън води в Аризона (50.7% срещу 47.9% при 84% преброени бюлетини) и Невада (49.3 срещу 48.7 при 75% преброени бюлетини).

Тръмп пък води в Пенсилвания (20 електора), Джорджия (16 електора), Северна Каролина (15 електора) и Аляска (3 електора).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дядо йоцо гледа "В Русия драми няма, там се знае кой е президента през следващите 20 години. Руснаците карат 40 г. с един президент и с една кола."Това не е вярно. В Русия си има опозиция, която съвсем не е слаба. На изборите там в някои региони Путин получава средно 75%, а опозицията 40 %.
154
5
 
17
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
гледате ли какво става? Сомалиеца Лебам Мохамед брат на Джамал който е член на общинския съвет на Минеаполис, е качил видео в Снапчат наскоро показвайки как кара колата си пълна с стотици липсващи бюлетини обеснявайки на сомалйски език какво върши. Видеото е по всички новини с превод на англйски. Страшни избори, сомалйци мъкнат чували с бюлетини в таратайките си по пътищата на Минеаполис
153
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е защото си нямат Цецо. Той бързо приключва изборите.
152
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно още няколко дена ще влачат куфари и чували с бюлетини. Там не като в България да фалшифицираш изборите за една нощ. Там 330 милиона и нужно доста време.
151
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A Меркел в Германия вече колко години е на власт?
150
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ЩАТИТЕ КОНТРОЛИРАНИ ОТ ДЕМОноКРАТИТЕ МАЛКО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ КЪДЕТО (СПЕЧЕЛИ) ПЕДОФИЛА -САТАНИСТ ИЗВЕСТЕН КАТО СПЯЩИЯ ДЖО ГУБЕРНАТОРИТЕ ДЕМОКРАДЦИ ГЛАСУВАХА ТОЗИ СПОРЕН ЗАКОН ЗА ГЛАСУВАНЕТО ПО ПОЩАТА.ТОВА НАКАРА ТРЪМП ДА ОБЯВИ ,ЧЕ С ТОВА СЕ ГОТВИ ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ И ТАКА СТАНА.СЕГА ТРЪМП И ЕКИПА МУ ЩЕ ЗАВЕДАТ ДЕЛА ВЪВ ВЪРХОВНИЯ СЪД НА САЩ КОЙТО СЕ КОНТРОЛИРА ОТ РЕПУБЛИКАНЦИ -КОНСЕРВАТОРИ И ПЕДОФИЛА ДЖО И ШОРОШКАТА МУ САТАНИСТКА ШАЙКА ЩЕ ИЗДУХАТ СУПАТА.
149
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сащ се управляват от глобалисти с банки а не от тръмп или джо
148
5
 
14
 
! Отговори
До 146 Питър преди 3 години
В тези щати където продължи броенето повече от 2 дни и обърнаха вота губернатори са демократи.Административните структури и полиция са им подчинени.В тези щати бяха инсценировките и бунтовете на радикали и движението "Живота на черните има значение".Комунистите на Сандърс който оттегли кандидатурата си в полза на Байдън инициираха тези бунтове.Като отплата Сандърс ще стане социален министър а протежето му върл троцкист Харис става вицепрезидент.Да живеят Социалистическите американски щати.Факт
147
8
 
25
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
В Русия драми няма, там се знае кой е президента през следващите 20 години. Руснаците карат 40 г. с един президент и с една кола.
146
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп нали се обяви за победител, защо още броят? Тръмпистите са крайно разочаровани че броенето продължава, трябваше да спре преди 24 часа когато Тръмп беше победил. Тия продължават да броят във вреда на тръмповата демокрация.
145
4
 
22
 
! Отговори
някой преди 3 години
Аве, как на кантар!Медиите на демократите са едни лъжливи наглеци! Както миналия път - до последната секунда печелеше Клинтън, с огромна разлика. Изведнъж...хоп - опратното, спечели Тръмп! Тия партенки са ясни!
144
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще разберем резултата след месец сигурно ...
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До cky2kbgНа никой не му пука, ти какво си правил. И махни тая снимка. Дразни!
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПитърЧе Тръмп приказва глупости, но идеята на политическата система в САЩ е да няма всевластен човек на върха, който няма махане и има целия контрол.
141
0
 
5
 
! Отговори
Питър преди 3 години
И тия бюлетини не са паднали така от небето: в ключовите щати тази година имаше масови регистрации на избиратели до 29 годишна възраст, в Мичиган например, регистрираните и гласувалите млади хора са около 20 пъти повече от 2016! Тромбона успя да активизира младите... А у нас Мухобойко ще векува, докато чалготеките стоят отворени и хвърчат салфетки
140
6
 
6
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Само не мога да разбера, Тромбона има на разположение цялата държавна машина, сума ти поддръжници, в доста щати и въоръжени... И как така опозицията си го върти на пръста, както си иска, печата, подменя, гори бюлетини... Тука нещо мяза на приказката за кривата ракета и космоса, да не дам друго сравнение....
139
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно янките толкова ли са захлюпени, че не се сетиха да гласуват машинно?
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Гласуването по пощата е много лесен начин да се подменят гласовете.така е, особено ако не печели фаворитът ти :)Нещо подобно на костинбродските бюлетини и самолетите с двойни дъна на Маямата.
137
0
 
4
 
! Отговори
Генади преди 3 години
До cky2kbgБончо ти ли си?
136
8
 
27
 
! Отговори
123 преди 3 години
Гласуването по пощата е много лесен начин да се подменят гласовете. Мирише на измама отвсякъде.