Байдън поведе в Джорджия, доближава се до Белия дом

Кандидатът на демократите има напредък и в Пенсилвания
6 ное 2020 12:45, Елка Василева
169
Байдън поведе в Джорджия,  доближава се до Белия дом
Снимка: архив, БГНЕС

Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ Джо Байдън вече води пред президента републиканец Доналд Тръмп в ключовия щат Джорджия, предадоха световните агенции, като се позоваха на американски медии. Това означава, че Байдън се приближава все повече до победата.

Телевизиите Си Ен Ен и Фокс нюз съобщиха, че в Джорджия демократът вече има преднина от 917 гласа пред президента при обработени около 99 процента от бюлетините. Преброяването продължава.

До момента Байдън си е осигурил подкрепата на 253 електори. За победа при гласуването в 538-членната Избирателна колегия са необходими 269 гласа.

Джорджия има 16 електори. Ако Байдън спечели там и запази преднината си в друг ключов щат - Аризона, който носи 11 гласа в Избирателната колегия, той ще е новият президент на САЩ.

Кандидатът на демократите ще получи допълнителна охрана от агенти на Сикрет сървис, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от ДПА. Байдън планира да остане още един ден в Уилмингтън, щата Делауер, откъдето е възможно да произнесе реч.

Още по темата

Сега кандидат-президентът от Демократическата партия и щабът му са охранявани от десетина агенти на Сикрет сървис. Службата ще изпрати днес още свои служители, пише "Вашингтон пост", като се позовава на анонимни източници.

Седемдесет и седем годишният Байдън ще стане следващият президент на САЩ, ако успее да спечели в щата Пенсилвания, или като победи в два от щатите от триото Джорджия, Невада и Аризона.

Възможностите за победа на Тръмп са по-ограничени и за да го постигне, той трябва да запази преднината си и в Пенсилвания, и в Джорджия, като същевременно надделее над Байдън или в Невада, или в Аризона.

В Пенсилвания, която носи на победителя там 20 електори, Байдън съумя да намали преднината на Тръмп до малко над 18 000 гласа в ранните часове на деня. В Джорджия, осигуряваща 16 електори, изоставането на Байдън от Тръмп се стопи до около 450. Продължава преброяването на бюлетини от районите, които традиционно гласуват за демократите, в това число градовете Филаделфия и Атланта.

Междувременно преднината на Байдън в Аризона се стопи до около 47 000 гласа, а в Невада той има преднина от едва 12 000 гласа.

В ранните часове на деня Тръмп пусна няколко туита, в които повтори твърденията, които направи малко по-рано от Белия дом. "Аз СПЕЧЕЛИХ лесно президентския пост на САЩ при ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ЗАКОННИТЕ ГЛАСОВЕ" написа той в Тwitter, без да даде доказателства в подкрепа на твърдението си. Заради това социалната мрежа маркира поста като подвеждащ, както направи вече няколко пъти в дните след изборите, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
до 98 от Ари преди 3 години
да, разбирам, значи вече са излишни и няма да понесем загуби!
93
0
 
5
 
! Отговори
до Ари и Шломо преди 3 години
няма проблем, имаме база данни от ДНК-то им, от години по повод и без повод ни го дават доброволно - вързаха се, че ги изследваме за генетични заболявания или искат ей така за забавление и любопитство да знаят кои са предците им. Муахаха, това беше далаверка, хем ни дават безценен генетичен код, хем си плащат 100-ка за изследването!
92
3
 
5
 
! Отговори
ПЕХОТИНЕЦ преди 3 години
Байдън го подкрепи Обама, а Трамп ... Путин
91
1
 
5
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 3 години
Братя, трябва да помислим добре - да оставим няколко бели в зоопарка за разплод, че иначе откъде ще намираме русокоси синеоки шикси за забавление?!
90
2
 
9
 
! Отговори
Глобален Комунист преди 3 години
Успяхме Другари! Преди, който беше против нас имаше къде да избяга - в САЩ като Политимески Дисидент. Сега вече няма къде да избягат - навсякъде Белите са обект на Геноцид! Те са наши Р0бе!!
89
2
 
13
 
! Отговори
Последната преди 3 години
Бяла държава падна! Сега ще стане Мулти-Култи *** като ЕС - и там скоро ще има обезглавявания!! Белият Човек - вече няма Дом, ще бъде преследван докато и последният падне!!!
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 86Да, да си взимат папата сатаниста.Папата може да ми измие краката и да се изкъпе с водата.
87
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън не може да върже една реч и ако не са фалшивите медии ( включително и в БГ ) няма и да го знаем! Тръмп е най популярния и обичан президент , който политическата мафия не може да контролира . Сега ке опитват да отпаднат изборите грозно и безскрупулно . Гласуват мъртви хора , нелегални и неграмотни мутри .... Но са сбъркали - Тръмп печели и слагаме край но социализма в Америка !
86
2
 
11
 
! Отговори
Римската Империя 2 преди 3 години
и там накрая управляваха изветрели Мозъци като Байдън! Който не Познава История рискува да я Преповтори!! Юдея Забавя, но не Забравя!!!
85
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън е новият обитател на белият дом.
84
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нормален човек ще си избере за президент 77 годишен алцхаймер. Той не знае къде се намира, синът ли му стои до него, внучката ли, коя от всички? И този човек ще води "великата" нация.
83
4
 
7
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Байдън!
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп май го преддадоха свои - преднина с по 1000 гласа при милиони гласуващи изглежда много математически точно...
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименAbsoliutno prav za tiq deto si izredil vsichkite da otivat po dqvolite zaedno s papata ostavete belite na mira da rabotqt tvorqti dvijat sveta napred ne da nosqt vsichko schto e opuscheno na gryb
80
6
 
1
 
! Отговори
Nikos Petros преди 3 години
А в родината на Бай *** - България..как е ??ПРОО ПОРРРЦИЯЯЯ !! = ПРОПОРЦИОННАЛЛЕ !!ТУКА СИПИШ НА ЕДНАТА ПАРТИЯ...АМА И ДРУГАТА ДА ВЗЕМЕ И ТЯ !!..НА ВСЕКА ЕДНА ПАРТИЯ---СИПВАШ , ПОСЛЕ ИДАТ ПАРИТЕ, БЛАГАТА, ЛЕКИЯ СЛАДЪК ЖИВОТ И СУБСИДИИТЕ !МАЖОРИТААРЕЕ---КАТО В САЩ !...САМО В ЕДИН ТУР !!ПЪРВИЯ ВЗИМА И ГРАБВА = ВСИЧКОО !!
79
1
 
15
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Вярвате ли,че Ротшилдите ще оставят властта в ръцете на Сорос(Байдън).Ще му намерят цаката,бъдете сигурни!Тръмп беше атакуван безброй пъти,дори по едно време сам не вярваше,че ще оцелее,но го оправиха.Сега ще стане пак така,защото повечето евреи и държавата Израел стоят зад Тръмп!
78
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократите искат най - доброто за Сащ и за света. Те като един суров родител напляскаха непослушните деца и ги вкараха в правия път. Ето Ирак , Сирия, Афганистан, Либия са все пример за това. След суровия урок на Америка ( домократите ) всички станаха отличници и демокрацията там жъне небивали успехи. Населението им обича америка безкрай и е готово да се жертва за всеки американец, без значение с нож, кола , или бомба, ще се жертва. В Холивуд също са безкрайно щастливи, всички дупки пълни.
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водел с 900 гласа? това някакъв майтап ли е?
76
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли предсказанието, че мъртвите ще се вдигнат? Е, вдигнаха се. Знаете ли колко много умрели гласуваха за изкуфелия педофил Байдън?
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
S toq izkufqlnik i tiq mrysni izbori USA otiva po dqvolite bavno no sigurno.Kakyvto im prezidenta Kuku i pedofil takava im dyrjavata.Kochina.