Байдън поведе в Джорджия, доближава се до Белия дом

Кандидатът на демократите има напредък и в Пенсилвания
6 ное 2020 12:45, Елка Василева
169
Байдън поведе в Джорджия,  доближава се до Белия дом
Снимка: архив, БГНЕС

Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ Джо Байдън вече води пред президента републиканец Доналд Тръмп в ключовия щат Джорджия, предадоха световните агенции, като се позоваха на американски медии. Това означава, че Байдън се приближава все повече до победата.

Телевизиите Си Ен Ен и Фокс нюз съобщиха, че в Джорджия демократът вече има преднина от 917 гласа пред президента при обработени около 99 процента от бюлетините. Преброяването продължава.

До момента Байдън си е осигурил подкрепата на 253 електори. За победа при гласуването в 538-членната Избирателна колегия са необходими 269 гласа.

Джорджия има 16 електори. Ако Байдън спечели там и запази преднината си в друг ключов щат - Аризона, който носи 11 гласа в Избирателната колегия, той ще е новият президент на САЩ.

Кандидатът на демократите ще получи допълнителна охрана от агенти на Сикрет сървис, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от ДПА. Байдън планира да остане още един ден в Уилмингтън, щата Делауер, откъдето е възможно да произнесе реч.

Още по темата

Сега кандидат-президентът от Демократическата партия и щабът му са охранявани от десетина агенти на Сикрет сървис. Службата ще изпрати днес още свои служители, пише "Вашингтон пост", като се позовава на анонимни източници.

Седемдесет и седем годишният Байдън ще стане следващият президент на САЩ, ако успее да спечели в щата Пенсилвания, или като победи в два от щатите от триото Джорджия, Невада и Аризона.

Възможностите за победа на Тръмп са по-ограничени и за да го постигне, той трябва да запази преднината си и в Пенсилвания, и в Джорджия, като същевременно надделее над Байдън или в Невада, или в Аризона.

В Пенсилвания, която носи на победителя там 20 електори, Байдън съумя да намали преднината на Тръмп до малко над 18 000 гласа в ранните часове на деня. В Джорджия, осигуряваща 16 електори, изоставането на Байдън от Тръмп се стопи до около 450. Продължава преброяването на бюлетини от районите, които традиционно гласуват за демократите, в това число градовете Филаделфия и Атланта.

Междувременно преднината на Байдън в Аризона се стопи до около 47 000 гласа, а в Невада той има преднина от едва 12 000 гласа.

В ранните часове на деня Тръмп пусна няколко туита, в които повтори твърденията, които направи малко по-рано от Белия дом. "Аз СПЕЧЕЛИХ лесно президентския пост на САЩ при ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ЗАКОННИТЕ ГЛАСОВЕ" написа той в Тwitter, без да даде доказателства в подкрепа на твърдението си. Заради това социалната мрежа маркира поста като подвеждащ, както направи вече няколко пъти в дните след изборите, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Абе между самохвалкото и склерозата, предпочитам самохвалкото. Той поне е с всичкия си и помни имената на близките си.Боже колко са смъкнали летвата американците!
73
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдещето на света е в разделението. Трябва да разделим света на територии и всичи *** да се разкарат от гърба на работещия бял човек. Щом мислят, че сме равни, значи няма от какво да се притесняват. Атеисти, Афро, ЛГБТ, БЛМ, АНТИФА, инцестаджии, педофили и господарите им комунисти ще си построят един свят в който ще се чустват добре. Ние белите ще живеем в нашия, който ТЕ не харесват.100% ще има война и нови правила, ще се стигне до разделение. Проекта "Да живеем заедно" пропадна грозно.
72
6
 
0
 
! Отговори
Nikos Petros преди 3 години
Американската СИСТЕМА Е ПЕРФЕКТНА !!..ЗА ИЗБОРИ !!РЕАЛНО--ТЯ Е УЛТРА МАЖОРИТАРНА !!...САМО В ЕДИН ТУР...ПОБЕДИТЕЛЯ ВЗИМА ВСИЧКО...НО НЕ Е НАПРАВЕНА --ХАМАЛСКИ-МЕХАНИЧНО...ТОЕСТ ЮРУШ БРОЙМ ВСИЧКИ ГЛАСОВЕ НАКУП ??!!...НЕЕЕ --- ИЗМИСЛЕНО Е СУПЕР УМНО И ТАРИКАТСКИ !ПО ДВА КРИТЕРИАС----ЩАТСКИ , И ЕЛЕКТОРНО-ПРЕДСТАВИТЕЛЕН !! = 538 ЧОВЕКА !!ЗА БАЗИС СЕ ВЗИМА БРОЯТ НА НАСЕЛЕНИЕТО В 1 ЩАТ .ЗА ДА МОЖЕ ТЕЗИ ЕЛЕКТОРИ -- ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ПРЯКО ЖЕЛАНИЯТА И УСМОТРЕНИЯТА НА ГРАЖДАНИТЕ НА РАЗЛИЧНИТЕ ЩАТОВЕ !
71
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го отстранят Тръмп с измама ,а ако не се получи така ще постъпят с него както с Кенеди
70
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пригответе се за световна война. Няма да се делим на расов или религиозен принцип. Ще се делим на нормални и комунисти.Всеи нормален човек трябва да знае, че за да си комунист се изискват 3 неща:1. Да си атеист2. Да си крадец3. Да си убиецЩе изчистим планетата от комунистите.
69
1
 
20
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Обама/Байдън. - 6 войни за осем години!Тръмп. - 0 войни!Пригответе се за войни,бежанци и страдание!
68
0
 
13
 
! Отговори
ПЕХОТИНЕЦ преди 3 години
ЗА Байдън е ясно, но ще дойде КАМАЛА
67
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото като тука. Март месец Борисов пак ще спечели и всички бабикянчета- ще пеят в хор че изборите са фалшифицирани :)))))))))))))))))). Губещите ако са мъжкари си признават, ама понеже на са (а в България изобщо) намират причини отвън.
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се касират тея избори . Какво е това гласуване по пощата. Измама пълна
65
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Е КАК?Ами ето как. Демократите се страхуват от Ковид, затова гласуваха по пощата. Републиканците Ковид не ги лови, и демонстративно гласуваха в деня на самите урни. Многократно беше обяснено, особено по американските програми. И Фокс (реп) и СНН (дем) го анализираха. Впрочем ситуацията е подобна в Аризона, но в полза на Тръмп. Недопустимо е да кажеш;" Спрете дда броите тук, продължавайте да броите там". Това епълен нонсенс особено в устата на президент.
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
They suddenly stopped counting the votes at 4am when they realized Trump won. And then the mail-in ballots mysteriously arrived...
63
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комуниста байдън ще унищожи САЩ - новите роби на китай
62
3
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Байдън ще види Белия дом,ама от външната страна на оградата.
61
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом клета Грета Тунберг вчера пищя за корумпирания педофил Байдън,правете си сметката колко е пропаднал Светът!
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов е лъжец!
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доближава се до Старческия дом.
58
6
 
17
 
! Отговори
Вярно е преди 3 години
Тръмп не направи нито една война и го свариха!
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото, и България упорито върви в същата посока. Накрая ще останат само БСП и ГЕРБ, а "партията" на Слави ще отиде я при едните, я при другите. И ще си играят на "демокрация".
56
3
 
17
 
! Отговори
Е КАК? преди 3 години
ОТКРИВАТ САМО БЮЛЕТИНИ ЗА БАЙДЪН?100 ХИЛЯДИ В УИНСКОНСИН160 ХИЛЯДИ В МИЧИГЪН1 МИЛИОН В ПЕНСИЛВАНИЯИ НИТО ЕДНА ЗА ТРЪМП!
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВеритасЯ той Тръмп бил истински пролетарий. Пардон - "реднек"