Джо Байдън е 46-ият президент на САЩ

Той взе вота в Пенсилвания
Обновена: 7 ное 2020 19:04 | 7 ное 2020 18:38, Нели Христова
705
Джо Байдън е 46-ият президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

С 273 гласа Джо Байдън стана 46-ия президент на САЩ, съобщават от CNN. Борбата между него и Доналд Тръмп бе   изключително оспорвана, а избирателната активност бе най-високата от 1900 г. насам. Байдън спечели над 73 млн. гласа - рекорд за кандидат за американски президент. Тръмп спечели 70 млн. гласа, което го поставя на второ място.

Победата му донесе роднияj му щат Пенсилвания, който му даде 20 електорални гласа.

Негов вицепрезидент ще бъде Камала Харис. Тя ще бъде първата жена, която заема поста. Харис е и първият чернокож вицепрезидент с южноазиатски корени.

По информация на BBC Тръмп не планира да отстъпи, но победата на Байдън означава, че Доналд Тръмп остава в историята като 11-я американски президент, който е останал на поста само един мандат.

Броенето на гласове в няколко щата, сред които Уисконсин, все още продължава.

Джо Байдън ще се обърне към нацията довечера. В речта си той ще призове за обединение на нацията. Новината, че той е новият президент на САЩ, е получил у дома със семейството си. Преди да стане кандидат за президент на Демократите, Байдън бе вицепрезидент на Барак Обама. Той е и най-дългогодишният сенатор на Делауеър.

По време на цялата си кампания Байдън залагаше на "душата на нацията" и обеща, че ще се постарае да излекува държавата, счупена от президентството на Тръмп.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
509
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Да, ама не !!!
508
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тои дали знае , че е президент на - сащ
507
2
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Путин да му мисли.
506
1
 
4
 
! Отговори
До 513 преди 3 години
Ако бяха избрали Тръмп пак. Европа щеше да се принуди да е по - задружна. Еврото щеше да стане по- силна резервна валута и свички в евро зоната щяха да започнат да изпълняват функцията, която САЩ изпълняваше досега. Байдън не е по - добре за Европа.
505
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е забавен но новият президент обзалагам че ще го бие в всяко отношение на шоумен. Американците явно много държат да имат ,шоу президенти.
504
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дърт мърт да е жив здрав още години да живее ако мри има си други варианти спасиха се от перкото
503
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито на черната расистка Харис, истинският президент на САЩ, честито на сем. Клинтънови, истинските управляващи, и честито на фондацията на роднините и приятелите на Клинтънови в България, която пак ще чертае гео-политическа стратегия на територията...!!
502
1
 
4
 
! Отговори
Бидона Джо преди 3 години
Байдън е само публичната фигура представяща управлението на страната . както и почти всички президенти на повечето страно по света . За да има реална власт някой то той трябва да е диктатор и едннолично да управлява . Това го няма в САЩ и други демократични страни. АДМИНИСТРАЦИЯТА на страната и лобитата управляват. И това е ФАКТ. А Поздравителната реч на Байдън поразително прилича на Поздравителната реч на Тръмп отпреди 4 години, която прилича на речта на Обама.Като че един човек ги е писал.
501
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя докато му дойде времето да влезе в белия дом и може да е ритнал камбаната...
500
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМЕРИКАНСКИЯ РУМЕН РАДЕВ!
499
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън е 46-ият президент на САЩКой каза? Ню Йорк Таймс.
498
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един Алцхаймер на 77 години стана президент след строго организирана фалшификация.Честито дядо Байдън.
497
5
 
3
 
! Отговори
Йо преди 3 години
Бей, каква драма!Америка и сега си е наред. Няма какво да ги мисля.Тук живея и какво става там не ни се отразява. Факт.Като се има предвид състоянието на България, ние имаме нужда от чудо. Светинята Му ще ни управлява докато не порасне внучето Бойко, да му предаде властта.Още 10 години с Него на власт и Сомалия ще е Швейцария за нас.Факт.Успех на американския народ!
496
4
 
12
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Като се замисля толкоз много омраза към САЩ. Преди 40-50 години не беше така. Тук даваха най-добрите им постижения или още не бяха тъй загнили. В момента всички издържаме техния национал социализъм - привилегии да живееш без да работиш за сметка на ограбване на други народи. Те в момента се карат за плячка.
495
4
 
14
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Не е ли малко дъртичък на 78 г. да започва мандат?
494
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари, не избързахме ли, все пак резултатите от Изборите в САЩ се сертифицират на 14-ти Декември, до тогава всичките фалшификации на ортаците ни ДемонКрати може да изплуват на повърхността?!
493
2
 
8
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
защото е 6та по икономика в Света и задмина Германия?........опорки от руската циркова трупа........само икономиката на Калифорния е пред блатная....понимаеш?
492
1
 
5
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Патоци ли......приклади ще ядете...
491
4
 
6
 
! Отговори
Е преди 3 години
Ще падне голям майтап с този циркаджия.
490
9
 
14
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Обонго и Байдън-6 войни за 8 години.Тръмп-0 войни за 4 години.Бъдете готови отново за смърт,разруха и бежанци!