Хиляди по улиците в САЩ празнуваха победата на Байдън

„Върнахме си Америка, хората отново могат да се обичат“
8 ное 2020 12:16, Елка Василева
68

Снимка: БГНЕС

Продължилото няколко дни напрегнато очакване на резултатите от президентските избори в САЩ отстъпи място на спонтанни улични празненства, когато привържениците на Джо Байдън избухнаха от радост при новината за изборната му победа, съобщиха Ройтерс и ДПА.

Ликуващи тълпи се стекоха пред Белия дом, танцувайки, пеейки и свирейки на музикални инструменти, а преминаващи коли надуваха клаксоните си.

"Бях в автобуса и веднага скочих, за да дойда пред Белия дом", казва жителката на Вашингтон Дона Томас. "Това е нещо, което трябва да се отпразнува, толкова дълго го чакахме".

Още по темата

В Ню Йорк хората се веселяха по улиците, танцуваха, размахваха американски знамена и дрънкаха с тенджери от балконите. Планирана демонстрация в Манхатън премина в улично парти, а в Гринуич вилидж празнуващите танцуваха и се плискаха в шадравана на Вашингтон скуеър парк. Ликуващи привърженици на Байдън се събраха да празнуват на Таймс скуеър и по парковете в целия град.

"Това е страхотно, върнахме си Америка и хората отново могат да започнат да се обичат", каза пред ДПА Ерик Лазетски в бруклинския парк Маккарън. Близо до него мъж разпръскваше шампанско над главата си, около него танцуваха хора под звуците на гърмящи звукови уредби. Повечето хора носеха предпазни маски, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Подобни сцени на радост имаше от източния до западния бряг - в Атланта, Ню Орлиънс, Филаделфия, Сан Франциско.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляди копуци, по площади и улУци....Ха-ха...
47
2
 
3
 
! Отговори
есенция преди 3 години
За успокоение на нас които сме разочаровани да припомня как Алековият герой прави избори първо и второ как пита професор Иречек, ти какъв си ваша милост, май май си консерва. Ми да Иречек е консерватор а бай *** разбира си е либерал, какъв друг да е...
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разгледах снимките доста са сигурно за да ни убедят че има празнуващи хора но не видях ликуващи, тоест такива които са наистина щастливи и доволни. Измъчена работа, нещо като пирова победа, затишие пред буря, или радост на хора които са отнели нечие щастие. Нещо като да ходиш със женен мъж, защото може да е готино но не съвсем. Привържениците на президента от другата статия са по свежи макар и разочаровани не но по скоро ядосани млади хора предимно бели но има и черни и то доста и симпатични.
45
1
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 3 години
Термо чорапки от Лидъл
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига вече с тоя *** дъртак !!!
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44 за сега ми селяни консерватори но не срещу граждани а срещу либерали и не правителствените им организации които искат да завладеят и поробят света и използват много лъжи за това. Ти от къде си защото не ми изглеждаш да си гражданин в страна която векове е била аграрна преди да стане комунална.
42
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маскираните празнуват че щели да ходят с маски да края на живота си или поне до управлението на либералите които също ще бъдат до живот особено ако въведат мажоритарен вот ще стане като във Франция може да се преименуват но управляват едни и същи и няма шанс за нови идеи и идейни партии.
41
3
 
3
 
! Отговори
До42 преди 3 години
Ти си такъв и то червен.
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата в САЩ е между селяни и граждани.Селяните гласуват за Тръп и републиканците, гражданите гласуват за демократите.Не може да стане гражданска война, а селско-гражданска война в САЩ.Централните селски щати срещу градските източни и западни щати.
39
2
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
О,да, могат да се обичат;))) В Дивият Запад и любовта е дива;))) Една от най-дълбоките, като сантимент, но изпълнени с драматизъм и трагизъм форми на любов е груповият разстрел на ближните с автоматично оръжие;)))
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Напротив,Костов е мразен от всички без комунистите щото беше техен кадър."Безсмислено е да се влиза в спор с оли.гофрени.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От днес БСП поема курс на омилкване и дундуркане на президента Байдън с единствената цел да не слага санкции на началниците им от Москва.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно кандидата пи дал спечели. Веят техните знамена . Няма по пида лска нация ( сбирщина ) от тези.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив,Костов е мразен от всички без комунистите щото беше техен кадър.
34
4
 
7
 
! Отговори
маскирания зад поста преди 3 години
Погребение в Ню Орлиънс е по-жизнерадостно...
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми каква им е работата на елитите на колониите освен да викат за новия крал.Борисов пръв се поклонил.Орбан поне има принципи и ги отстоява.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще видите как българският "елит" ще се пребоядиса и ще заобича Байдън. Но защо ли трябва да се учудваме, щом руското диктаторче Путин се преквалифицира на екозащитник и борец срещу глобалното затопляне преди 48 часа, какво остава за нашия "елит" който е копие на руския "елит".
31
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Тръмп се оказа мразен като Костов.Такива хора няма как да изкарат повече от 4 г на власт."Костов го мразят само червените цъpвyли.
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както ще каже Байдън: Аз трябваше да съм следващия президент на САЩ.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТръмп се оказа мразен от комунистите