В САЩ разрешиха разследвания за нарушения на президентския вот

Екипът на Тръмп води юридически битки в няколко щата
10 ное 2020 11:15, Елка Василева
52
В САЩ разрешиха разследвания за нарушения на президентския вот
Снимка: архив, БГНЕС

Американският министър на правосъдието Уилям Бар разреши започването на разследване за евентуални нередности на президентските избори на 3 ноември, за които Доналд Тръмп твърди, че са опорочени от измами, без да даде доказателства за това, предаде Франс прес.

Бар, един от най-лоялните на сегашния президент министри, подчерта, че разрешението, адресирано до федералните прокурори на страната, не означава, че министерството на правосъдието има доказателства за съществуването на реални ситуации на измама.

"Упълномощавам ви да разследвате сериозни твърдения за нередности по отношение на гласовете или броенето на бюлетините преди заверяването на изборите във вашите юрисдикции, в определени случаи", посочва в писмото си министърът.

Още по темата

Такива разследвания могат да се водят, ако съществуват категорични и потенциално достоверни твърдения за закононарушения, които, ако се докажат, биха могли да повлияят на резултата от федералните избори в даден щат, допълни той.

След разпореждането на Бар директорът на отдела за изборни престъпления Ричард Пилджър обяви оставката си, съобщиха няколко национални медии.

След като проучих новите правила, за съжаление трябва да напусна поста си, обясни решението си Пилджър в имейл до екипа си, цитиран от в. "Ню Йорк таймс".

Разследванията за изборни измами обичайно са от компетенции на всеки щат, който създава собствени изборни правила и упражнява контрол върху спазването им.

Американският министър на правосъдието обикновено не се намесва в подобна ситуация, докато преброяването на гласовете не бъде заверено и повторните преброявания приключат.

Предизборният екип на Доналд Тръмп води юридически битки в няколко щата, спечелени с малко от Джо Байдън (начело с Пенсилвания и Невада), оспорвайки резултатите там. Тази кампания се ръководи от синовете на настоящия президент, които твърдят, че са извършени изборни измами и закононарушения, без да представят доказателства, пише БТА.

Макар че сериозните твърдения трябва да се проучат много внимателно, спекулативните, измислени или ексцентрични искания не бива да служат за основание за започване на федерални разследвания, предупреди правосъдният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25За Тръмо може, ама като на референдума намираха чували, мълча почти целият народ.
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократите така са се уляли с измамите,че затова бързаха чрез медийте и фейсбук да обяват самозванеца Байдън за президент. ЕС за пореден път доказа,че има проблем с морала.
23
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да няма измама, нета е пълен с клипове, как ченгета вадят чували с бюлетини от блата и храсталаци. Онея крали че крали и хвърляли. В райно където живеят по 10 хил човека има гласували 100 хил, в други райони са гласували умрели.. хаоса е пълен. Франс прес да следят малко актуалните събития в телеграм и туитър, не само да стоят си стоят в офисчетата и да пишат поръчкови статии.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано. Че ми писна от политикокоректност.
21
1
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
То и ес не може да представи никакви доказателства за 80% от твърденията си, но все пак такива са демократичните ценности: лъжата в политиката не е грях.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Trump2020
19
31
 
3
 
! Отговори
тръмплина се спука преди 3 години
На всеки интелигентен човек му е ясно, че това бе последния ход на Тръмп. Да законово той може да поиска разследване, друг е въпроса дали всичко това не е с цел печелене на време докато обяви поражението си. Това поражение е и негово лично.
18
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СеирджияОттатък океана сеира свърши. 4 години стигат.
17
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До комунисти-измамнициВ "Америка" има върховенство на закона и очевидно всички които пропагандират "измама" не знаят за какво говорят, но то с комунистите винаги е така.:)))))))
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън има проблеми с паметта. Нека Тръмп бъде новият президент на Америка. Америка по-велика от всякога!
15
0
 
22
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 3 години
Винаги съм казвал,че по време на демократични избори с повече от един претендент неиминуемо настъпва голяма бъркотия.
14
0
 
10
 
! Отговори
Сеирджия преди 3 години
Който може да грабва пуканките, който няма пуканки да си прави салата и да сипва ракия. Оттатък океана става весело.
13
15
 
2
 
! Отговори
от 5 преди 3 години
До Анонимен 12"Демократие и техните медии избързаха, като си позволиха да изземват функциите на съда. Създадоха прецедент"Радикална неграмотност. Медиите обявяват известните до момента резултати и прогнозирания на базата на тях вот в Електоралната колегия, а не официалния победител.Няма никакъв прецедент, камо ли да "изземват" функциите на Върховния съд на САЩ.
12
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Смешно е да търсиш минуси и плюсове за неща които не засягат българите пряко или косвено. Ганюгите имат милион проблеми които не са свързани по някакъв начин с Байдън или Тръмп!
11
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да види Джо Байдън в затвора, да ми сложи плюс.
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Финалната дума кой ще е президент е на върховният съд в САЩ. Демократие и техните медии избързаха, като си позволиха да изземват функциите на съда. Създадоха прецедент....... Финалната дума е на *** номер 5, той отдавна е взел функцията на арбитър с филия намазана с мас!:))))))))))))))
9
15
 
14
 
! Отговори
комунисти-измамници преди 3 години
В Америка извършиха измамата на века, както българските комунисти извършиха измама при изборите през 1990 година. Тогава изборите бях а спечелени от СДС, но комунистите измамиха всички, като промениха резултат в тяхна полза. Това предупредели съдбата на България за стотици години напред. Няма отърваване от Русия
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако нещата се закучат - отиват на избори : един щат- един глас и тогава на Бай Дън няма да му излезе сметката...Моше би все пак, Бай Дончо е добър играч на покер?
7
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Доналд Тръмп откаже да напусне доброволно охранявания периметър-тайните служби ще го отстранят насила. Оранжевият клоун ще буйства май, а....
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ има закони които се спазват повече отколкото в държавата на ганюгите. Почне ли разследване значи има някакви доказателства които ще бъдат проверени.В държавата на ганюгите всичко се замита под чертата и затова тя "цъфти"!