В САЩ разрешиха разследвания за нарушения на президентския вот

Екипът на Тръмп води юридически битки в няколко щата
10 ное 2020 11:15, Елка Василева
52
В САЩ разрешиха разследвания за нарушения на президентския вот
Снимка: архив, БГНЕС

Американският министър на правосъдието Уилям Бар разреши започването на разследване за евентуални нередности на президентските избори на 3 ноември, за които Доналд Тръмп твърди, че са опорочени от измами, без да даде доказателства за това, предаде Франс прес.

Бар, един от най-лоялните на сегашния президент министри, подчерта, че разрешението, адресирано до федералните прокурори на страната, не означава, че министерството на правосъдието има доказателства за съществуването на реални ситуации на измама.

"Упълномощавам ви да разследвате сериозни твърдения за нередности по отношение на гласовете или броенето на бюлетините преди заверяването на изборите във вашите юрисдикции, в определени случаи", посочва в писмото си министърът.

Още по темата

Такива разследвания могат да се водят, ако съществуват категорични и потенциално достоверни твърдения за закононарушения, които, ако се докажат, биха могли да повлияят на резултата от федералните избори в даден щат, допълни той.

След разпореждането на Бар директорът на отдела за изборни престъпления Ричард Пилджър обяви оставката си, съобщиха няколко национални медии.

След като проучих новите правила, за съжаление трябва да напусна поста си, обясни решението си Пилджър в имейл до екипа си, цитиран от в. "Ню Йорк таймс".

Разследванията за изборни измами обичайно са от компетенции на всеки щат, който създава собствени изборни правила и упражнява контрол върху спазването им.

Американският министър на правосъдието обикновено не се намесва в подобна ситуация, докато преброяването на гласовете не бъде заверено и повторните преброявания приключат.

Предизборният екип на Доналд Тръмп води юридически битки в няколко щата, спечелени с малко от Джо Байдън (начело с Пенсилвания и Невада), оспорвайки резултатите там. Тази кампания се ръководи от синовете на настоящия президент, които твърдят, че са извършени изборни измами и закононарушения, без да представят доказателства, пише БТА.

Макар че сериозните твърдения трябва да се проучат много внимателно, спекулативните, измислени или ексцентрични искания не бива да служат за основание за започване на федерални разследвания, предупреди правосъдният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
иванчо преди 3 години
"Публикувано във факти.бг: Има различни твърдения. Основно те се отнасят за нереални гласове. Правителството даде разрешение на прокурори да се включат в търсенето."То бива долно лицемерие, бива, ама .......само от първите 14 млн-а преброени точно бюлетини и проверени за водния знак, 78% /близо 11 млн-а/ са фалшиви и всички - за Байдън .../
44
0
 
2
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
Сатанистите от демоНкраДската партийна пом..ийна яма се наакаха. Навсякъде в момента са спрели преброяване на бюлетините и сатаните се чудят кой път да вземат след като Тръмп ги хвана по бели ***.
43
3
 
1
 
! Отговори
стига бе преди 3 години
До Щерюстига писа глупости бе някъв руски *** ли си къв сиима предварителна регистрация няма водни знацинеможе да има фалшиви бюлетини които да са преброени няма как да стане
42
1
 
1
 
! Отговори
hahha преди 3 години
в сащ като те видят че имаш пари ще разрешат каквото е нужно за да ти ги усвоятиначе друго следствие едва ли ще има освен да вземат парите на републиканците в съда
41
1
 
3
 
! Отговори
Тръмпист+ преди 3 години
Звучи ЕКСТРА !
40
3
 
1
 
! Отговори
Избори2016 преди 3 години
Като прочетох "разследвания" та се сетих, Абе ,какво стана с разследванията от предишните избори. Когато ЦРУ и сенатска комисия ДОКАЗАХА намесата на Путинските хакерчета да докарат електоралите за Тръмп да стигнат за избора му на президент ? Тогава Хилъри имаше 3 МИЛИОНА гласа в повече. ВАЛИДНИ гласа ..... ама Тръмп спечели.Та какво стана ? Ахам. Верно че, Тръмп прекрати всички разследвания когато встъпи в длъжност. И ходи да благодари на Путеен.Значи, чакаме Байдън да встъпи в длъжност.
39
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
14 милиона бюлетини са поставени под лазерен скенер в 5 различни щата и 78 % от тях са без тайно поставеният воден знак само в/у оригиналните бюлетини. 100 % от тези фалшиви бюлетини са били пуснати за Байдън. Следващите дни ще бъдат много интересни. Доналд Тръмп и екипът му досега държаха в пълна тайна маркировката на изборната бюлетина с електронен воден знак. Сега Националната гвардия влиза с инфрачервено оборудване и лесно ще може да "прочете" кои бюлетини са истински и кои фалшиви...
38
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин се е препарирал от страх. Дори не му треперят ръцете от Ацхаймера. Е-вярно.напълнил е ританките....
37
6
 
0
 
! Отговори
Русия и Китай преди 3 години
Скучно е без войни. Затова предпочитаме Бай Дън!
36
1
 
6
 
! Отговори
Се тая кой ! преди 3 години
Време е американците да си направят възстановка на 1861. Останалият свят имаме нужда да си починем малко от толкова много експортна демокрация!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14 В съвременния свят всичко е свързано. Ако не виждаш връзката между събитията си направо с нарушени сетива, по-добре не давай мнение.Не ставаш за анализатор.
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха...И това ми било най-великата демокрация в света.Да фалшифицираш по най-бруталния и безцеремонен начин президентски избори.Дори в Сомалия вече се подиграват на САЩ-най-великият световен нужник.
33
1
 
19
 
! Отговори
Сега вече преди 3 години
На псевдо-демократите ще им се стъжни картинката !
32
0
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Разследвания и съд до дупка !Тръм е *** ,спор няма ,но демократите са чисто зло ще ни докарат война с Русия!
31
4
 
6
 
! Отговори
Янки- Янките преди 3 години
Надлъгване на мошеници - голяно зрелище на световно ниво - буквално!:):)
30
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук червените яко спекоха. Абе, другаре, нали Путин нЕмаше нищо общо, защо летите да ближете ботуша на Тромпета?Не е лесна съдбата на руските слуги в България: от препарат за вана на белина.
29
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
горките американоси!..Как само си губят времето!..Ако беше Тиквун,просто щеше да заповеда:-"Наредил съм да се извърши щателна проверка и да се докаже безспорно,че нарушения не съм правил!"....и готово...Без излишна главоблъсканица..
28
3
 
4
 
! Отговори
Божееее преди 3 години
Колко заблуден народ имало и тук.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След разследването на изборите ще започне и разследване на корумпираното Сзо и Гейтс, както и на всички сатаняги педофили. Няма да избегнете страшния съд !
26
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шуробаджанащината е плъзнала и в Америка. То цялата рода на Тръмп уредена на водещи позиции.