Помпейо отказа да признае победата на Джо Байдън

Държавният секретар на САЩ обеща плавен преход към администрацията на Тръмп
11 ное 2020 08:55, Петя Славова
32
Помпейо отказа да признае победата на Джо Байдън
Снимка: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо отказа да признае победата на демократа Джо Байдън за президент на САЩ и обеща да има плавен преход към втори мандат на Доналд Тръмп, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Още по темата

На въпрос какви мерки взема Държавният департамент, който е сред ключово важните за националната сигурност министерства, за улесняване на прехода с екипите на Байдън, той отвърна: "Ще има плавен преход към втора администрация на Тръмп."

"Ще преброим всички гласове", добави Помпейо и увери, че лидерите по света осъзнават, че това е "законен процес, който отнема време".

"Светът трябва да има пълно доверие, че необходимият преход, за да може Държавният департамент да е ефикасно работещ днес и ефикасно работещ с президента, който ще встъпи в длъжност на 20 януари следобед, ще бъде успешен преход", каза Помпейо.

"Това министерство е напълно ангажирано изборите по света да са сигурни и свободни и честни и моите служители рискуват живота си това да е така", заяви той и добави, че е смехотворно да бъде питан какъв е рискът позицията на Доналд Тръмп да подкопае тези усилия.

Множество лидери на страни съюзници на САЩ, от Франция и Великобритания до Турция, Саудитска Арабия и Израел, поздравиха Джо Байдън за избирането му за президент на САЩ.

Доналд Тръмп обаче отказва да признае загубата си и се зарече да води съдебни битки за оспорване на резултатите, защото смята, че е имало масови изборни измами, без обаче да представи доказателства за тях, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костовистите и те не признаха победата на Симеон втори.Оспорваха я всячески, дорде не ги изгониха от СДС.Направиха си лъжовна партия, издигнаха Костов за идол и очакваха пак да се завърне.Е.той не се завърна,но пък те си останаха идолопоклоници.
15
8
 
3
 
! Отговори
ира преди 3 години
абе тези да не са брятя с валерката четака отказват всичко за да останат на власт то вече е ясно че тръмп и Боко са учили в едно училище и не пускат власта ама и тези са за бой
14
6
 
7
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Щом Израел е поздравил новия президент значи ще е той. Така или иначе те го назначават. А Доналд и Майк да пият по една студена вода и да не се излагат повече....
13
2
 
6
 
! Отговори
nina преди 3 години
А колко е подобрил медицинското обслужване,нека пише някой от първа ръка.Аз доколкото знам,медицинското им обслужване върви само нагоре като цена.
12
6
 
6
 
! Отговори
nina преди 3 години
#17Гугъл дава достъп до икономическите анализи за икономическата дейност на Тръп и сравнение с предходните му президенти.Тръмп наследява стабилна икономика от Обама.Сам не е постигнал нищо,даже някой от действията ми в икономичеката сфера се различават от предизборните обещания.Затвори страната за имигранти и започна да строи стена с Мексико.Разбира се,за това си плащат самите американци. Както и взима милиони,а плаща 750 долара данъци.Но за сметка на това данъците на едно средностатистично семейство са се повишили с 900-1250 д.А колко е подобрил медицинското обслужване,нека пише някой от п
11
8
 
8
 
! Отговори
!@! преди 3 години
Голям цирк!Подобни изцепки може да се очакват от Светинята Му, но от Президент на САЩ е неочаквано.Е, разликата е че в БГ Той и Шайката му няма как да загубят избори. Немислимо е.Не съм експерт, но едва ли Тръмп има шанст да промени резултатите. Той е бизнесмен и е свиканл с адвокати да променя дори посоката въртене на планети, но в случая не виждам шансове.За добро или за лошо САЩ си избраха Байдън и Камила. Избора си е техен, както и последствията. Да му мислим ние тук в територията.
10
3
 
7
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Тоя мазен ***, няма как да стои на друга позиция.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е един от най-успешните президенти на Щатите!То, да след онази изгоряла солета лесно се изпъква.Дайте най-после да съдим за успеха на президента, не по неговите приказки, ами неговите деяния - вътрешната и външната политика.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно специалисти от - цик са броили гласовете
7
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЯМА КАК ДА ПРИЗНАЕ НАЛИ ЩЕ ГО УВОЛНЯТ ВЕДНАГА!
6
12
 
6
 
! Отговори
nina преди 3 години
#12Ами на хората им писна от клоунадата,явните противоречия,хвалби ,расизъм,обидите и нарцисизма тнт на сегашния президент,който си мисли,че още е в риалити шоуто си.Поне на интелигентните хора им е писнало.
5
15
 
18
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
Някакъв сенилен безличен педофил, без никакви успехи като политик за 47 години, който събираше по десетина платени *** на събори, които стояха нас..рани в колите си, който не може да върже 2 приказки в едно изречение...бил спечелил изборите в най-великата страна в света?Хаха, колко наивен трябва да си за да вярваш в приказки?
4
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че мадона и някакви други изпаднали го признават. Армията на Байдън - 5 бездомни, блм безработните, антифа платените деца, дилъри на наркотици, една шепа комунисти и хора с душевни проблеми. Армията на камала вчера я разбрахме коя е, тя ги нарече cekc работнички и им обеща легализация. Когато комунистите вземат власта някъде веднага легализират или абортите или прocтитуциятa.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
помпео не е от Помпей
2
8
 
9
 
! Отговори
Абе преди 3 години
И помпиерът е същият ........ като пудела.
1
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън няма да влезе в белия дом, все едно да признае някакъв клoшap от махалата