Повече от 15 000 норки умрели от коронавирус в САЩ

Смятат тези животни за потенциален риск за хората
Обновена: 11 ное 2020 13:02 | 11 ное 2020 13:02, Елка Василева
43
Повече от 15 000 норки умрели от коронавирус в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Над 15 000 норки в САЩ са умрели от коронавирус от август насам.  Сега властите държат под карантина десетина ферми, докато разследват случаите, предаде Ройтерс.

Здравните власти по света възприемат тези животни като потенциален риск за хората.

Миналата седмица Дания реши да унищожи всичките си 17 милиона норки заради опасения от мутирал щам на коронавируса, който може да се прехвърли на хората и да се „изплъзне“ на бъдещите ваксини срещу COVID-19, припомня БТА.

Американските щати Юта, Уисконсин и Мичиган, където коронавирусът е причинил смъртта на норки, заявиха, че не възнамеряват да избиват животните и следят развитието на ситуацията в Дания.

Още по темата

В САЩ има 359 850 норки за разплод и миналата година са произведени 2,7 милиона кожи.

Уисконсин е щатът, където се отглеждат най-много норки, следван от Юта.

Шест норки в тези щати са били в досег с хора, които били вероятни или потвърдени носители на коронавируса. В Мичиган все още не се знае дали норките са заразени от хора.

В Юта, където за първи път в САЩ бе установена заразата сред животните, около 10 700 норки са умрели в девет ферми, като всичко сочи еднопосочно заразяване от хората към норките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
смотан кучкар!
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички проблеми идват от голямата гъстота. И хора, и животни, когато са наблъскани на тясно, нищо добро не може да се очаква.
32
1
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Да такива като теб са типичните кухи *** - модерно е да имаш кожено палто, хайде ще накупим кожени палта, не е модерно да носим кожени палта, ще се мятаме по улиците и ще викаме като луди срещу кожените палта. Това твоето не са ценности, нека не се заблуждаваме, това си е типичен пример за отсъствие на мозъчна дейност. Аз не мога да мисля, но пък имам голяма уста, обичам купоните, тревата и да съм част от някаква секта група - пример за правоверен веган.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ме боли за норките. В момента човешкия живот е важен.Ще има повече кожи за палтета за някоя кокошка.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мале , ще мрем като норките , по хуманно щеше да е да ни бяха завели на баня и пускат газа набьрзо , отколкото да умираме в линеиките и пред болниците
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам кожено палто, купила съм го преди години, такава беше модата.Преди всичко не топли.Съжалявам и с днешното си виждане за ценностите в живота, никога не бих повторила такава покупка.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28:Не хората, Планетата ще спре тези и-диоти, които нямат разум, а само една зейнала бездънна консуматорска уста.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за и-диотка трябва да си за да носиш палто от норки?
26
5
 
2
 
! Отговори
Въто преди 3 години
Освен това папаята, децата и дъртаците са най-големите заразоносители. Не яжте папаи и изгонете дъртаците и децата. Вредни са!
25
2
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
какви сладуранчета са на снимката! моля не ги убивайте, Сатанисти!! знам, че искате да ликвидирате живота на Земята, но спрете се вече или скоро хората ще ви спрат!
24
4
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Да ти си умственоизостнал сектант - жалко но факт. За теб някакви песове, са най-важното нещо на света, те са обсебили целия ти безсмислен животец, мания превърнала се лудост - жалко човече, достойно за съжаление. Ти си типичен пример за това, че в нашето общество съществуват радикални кучкари, вегани и други зелени сектанти, които са готови да раздават правосъдие, да колят и бесят, да налагат силово религията си.
23
5
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Ти ли ще ме вразумяваш? Аз разум не виждам, със сектант нормален дебат не може да се води, той отрича всичко освен простотията която някой му е вградил в просто устроеното му първосигнално мозъче. Аз доброволно никога няма да се откажа от това да употребявам животински продукти и смятам, че като цяло подобни стремежи са деградантски и опасни за цялото общество. А ако някой се опитва да ми налага сектантските си вярвания ще се лее кръв.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има също и много качествени материали от синтетика - например микрофибър. Топло. пухкаво не запарва. На пипане е много нежно.Които иска естествени, има памук, Бамбук, вълна, коприна ....
21
6
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Ти очевадно живееш в някакъв розов хипи свят, в който сърнички и вълци са се хванали за ръце и пеят песни из гората, но в реалния свят нещата са много по-различни - може би ако спреш наркотиците ще разбереш някои простички истини, а може би мозъчето ти вече е прекалено увредено. Човека може да отглежда в контролира среда животни за да задоволява нуждите си от храна и облекло, това е достатъчно основание да се отглеждат норки, всичко останало са сектантски простотии.
20
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Освен, че ще ядеш бой и двете ми кучета ще се позабвляват с теб. Преди да ми кажеш някоя глупост, да ти поясня - и двете струват по 1000 евро и са бойна порода. 100% съм сигурен, че се хранят по- добре от теб и имат по- малко ***.Да обичаш животните секта ли е вече? Значи съм изостанал.
19
1
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Всичко трява да става ДОБРОВОЛНО И РАЗУМНО. Никой нищо не ти налага. Има кой да те вразуми, ако не разбираш с ума и Сърцето си.
18
5
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Айде веганите награчиха форума!Тия са като радикалните ислямисти,ама поради недостиг на важни хранителни вещества нямат сила за нещо сериозно и само грачат...
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 999Това кой гуру-шаман ти го каза?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът май е тръгнал на производство на тоалетна хартия от норки - защото ще излезе бяла и мекичка.
15
5
 
9
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Жестокостта към хората започва със жестокост към животните. Такъв не може да бъде наречен Човек. Вибрацията на планетата се издига, съответно и хората трябва да се променят към добро. Вирусът също е тест, както и отношинието към животните!