Байдън стана на 78 г., описва се като преходен президент

Той ще е най-възрастният президент на САЩ
20 ное 2020 18:58, Елка Василева
113
Байдън стана на 78 г., описва се като преходен президент
Снимка: архив, БГНЕС

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън навършва днес 78 години. След точно два месеца той трябва да поеме управлението на една политически разделена страна, която се сблъсква с най-тежката здравна криза от един век, висока безработица и дебати за расовата несправедливост, предаде Асошиейтед прес.

Докато се бори с тези въпроси, Байдън ще се опита да постигне още един подвиг - да покаже на американците, че възрастта не е проблем и че той е в състояние да изпълнява своите задължения като президент.

Байдън ще встъпи в длъжност като най-възрастния президент в американската история, измествайки Роналд Рейгън, който през 1989 г. напусна Белия дом на 77 години и 349 дни.

Още по темата

Възрастта и здравето както на Байдън, така и на президента Доналд Тръмп, който е на 74 години, бяха теми, които тегнеха по време на надпреварата за Белия дом, чийто изход беше решен от по-млад и по-разнообразен електорат в момент, когато САЩ са изправени пред множество важни въпроси.

През цялата кампания Тръмп не пропускаше възможност да изтъква гафовете на Байдън и да настоява, че демократът няма достатъчна острота на ума, за да ръководи страната.

Както критици, така и някои поддръжници на Байдън се тревожеха, че той изпраща погрешно послание за своята издръжливост, като следва сравнително лек график с обществени ангажименти, докато Тръмп кръстосва важни за изборите щати. Демократът обосноваваше лекия си график с това, че проявява предпазливост по време на пандемията от коронавирус.

Сравнително напредналата възраст на Байдън също така придава по-голяма значимост на качествата на неговия екип, смятат експерти.

Решението му да избере почти 20 години по-младата сенаторка Камала Харис за свой кандидат за вицепрезидент на практика беше признание, че въпросът с неговата възраст има значение. Байдън описва себе си като преходен президент, но не изключва възможността да се кандидатира за втори мандат, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
БРЦК преди 3 години
Педофил и дементен никроман и това е лицето и мисълта на САЩ Само гадости идват от там
92
0
 
1
 
! Отговори
ирландски пастир преди 3 години
Бе кой какъв е не знам,и не ме интересува!Но знам,че войните пак започват!
91
2
 
1
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Отделно, какъвто и да е Байдън, той е ирландец. Ирландците са един от най-симпатичните народи в света, аз не мисля, че някога ще срещна лош техен представител... 700 години са били (а някои продължават да са) под игото на най-злостната империя в историята, Британската, и не са се предали, даже напротив - с годините стават все по-сплотени и силни. Докато ние само търсим кой да ни наниже хомота (и други работи)
90
2
 
1
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Само булгаристанец, който никога не е напускал България, дори и телом да пребивава някъде другаде по света и си няма грам представа от английски, може да поддържа малоумно същество като Тръмп. В САЩ от години се правят проучвания за речниковия запас на президентите, Тръмп на нивото четвъртокласник според речниковия му запас, отделно, че дори туитовете му са с правописни грешки... А идеите му - да пием белина, да гълтаме ув светлина и да хвърляме ядрени бомби в ураганите нямат нужда от коментар
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън стана на 78 г., описва се като преходен президент---------Въх!, мъ тоз Младеж най-сетне стигна до Пубертета!
88
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
тои ще е про форма президент ще управлява камала и неиният съпруг евреиннищо не очаквам и баидън и тръмп са еднакви искам мир по света и не желая даимам каквито и да било отношения с янките
87
0
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Едно войнолюбиво старче -взе властта в САЩ ))) каква драма дами и господа!!
86
0
 
3
 
! Отговори
БайКольо преди 3 години
Нека доживее да стане президент.
85
0
 
2
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
В кравария така ли нямат един млад и кадърен за президент бре или те шайката са все от пра старото поколение ! Къде другаде управляват само дядки ? Тоя на пръст мирише и ще казва Русия каква е светът какъв е и САЩ са велики кравари ?
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дън си е направо дърт.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лобита това е
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го търсите Тръмп със свещ. Може да беше всякакъв, но заради него не пламна никъде военен конфликт, даже и със Северна Корея намери някакъв диалог и баланс накрая.Тоя новия ще подпали чергата на Балканите.
81
7
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
САЩ са имали двама велики президента - Кенеди и Роналд Рейгън. Доналд Дъмб (dumb=***) беше най-тъпия им президент в цялата история. Държанието му е на типичен комунист, загубил избори. Все някой го лъже, ***, изборни манипулации прави....Такива ще ги говори и Фигуранта, като загуби. За БСП/ДПС си знаем че те са най-редовните по тази тема. Тях Бойко все ги ***, ама не казват как като все ги *** дойде Ореховката и Фигуранта на власт
80
1
 
4
 
! Отговори
Тъпа путка преди 3 години
със същите машини избори правел Уго Чавес..........който почина преди 7 години..........и да със същите "машини" дончо спечели 2016.......
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президент? Кога пък и президент стана ? Че е преходен, това е ясно, мина и замина.
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедо Джо дали помни още за какво са го избрали...
77
8
 
4
 
! Отговори
принц Чарлз преди 3 години
Тъжно е да видиш тук как червеногъзите мутренските медии сипят някакви реклами за дъртия комунист Байдън, "учиндолеца от Село Тодорово", истински СССР мутри, "Светият отец" М-у-н-ч-о с фланелка СССР , за мутренските "капитал"=комунисти, с-о-р-о-с-о-***, катунари, обречени лузъри ,ялови "протестъри", татуирани надрусани една шепа мутанти ,копейки ,молци ,маджовци, галевци ,чалгари и позитанци
76
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ***, тоя няма стане президент! гледайте пресконференцията на адвокатите на Тръмп - фалшификациите са ужасяващи и потресаващо нагли - толкова много е водел Тръмп, че машините дето трябвало да нагласят вота за Байдън са отказали и е трябвало да идват да ги настройват наново да наваксат огромното му изоставане - така посред нощ внезапно идват ония 130 хиляди гласа за Байдън със същите машини избори правел Уго Чавес
75
5
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 3 години
Не сте прав Сър, информацията, която имате е неточна. Третата световна ще започне след банкрута на Русия през 2022 г, когато тя ще атакува с ракети САЩ през Тихия океан.
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на кампанията по едно време беше забравил за какво се кандидатира, мислеше си че е кандидат за сенатор. Съвсем е изкуфял.