Тръмп се закани да покаже "безпрецедентна измама" на изборите в САЩ

Твърденията му още не са доказани
21 ное 2020 19:54, Нели Христова
57
Тръмп се закани да покаже "безпрецедентна измама" на изборите в САЩ
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп обеща да покаже „безпрецедентна измама“ на изборите в щата Мичиган, предава РИА Новости.

"Ще покажем масирани и безпрецедентни измами", написа той в Twitter в събота. Така Тръмп коментира съвместното изявление на председателя на Сената на Мичиган Майк Ширки и председателят на щатската Камара на представителите Лий Чатфийлд.

Преди това те бяха поканени в Белия дом, където според съобщенията в медиите те биха могли да бъдат убедени да назначат други електори, които са по-приятелски настроени към президента. Ширки и Чатфийлд обаче не обещаха подкрепа за Тръмп.

След среща с него, те заявиха, че ще следват закона и нормалния процес, отбелязвайки, че одобрението на резултатите от изборите трябва да стане без заплахи отвън. В същото време законодателите увериха, че фалшификациите ще бъдат разследвани, ако бъдат доказани.

По предварителни данни републиканецът Тръмп загуби изборите в Мичиган от кандидата на демократите Джо Байдън с разлика от около 155 хиляди гласа. Тръмп също така говори и за измама в Джорджия, където резултатите от изборите вече бяха одобрени.

"Има информация за голяма фалшификация на гласове и в Джорджия. Очаквайте!", коментира Тръмп.

По-рано губернаторът на щата Брайън Кемп сертифицира резултатите от изборите, въпреки че призна за "значителни грешки", допуснати по време на гласуването. Той отбеляза, че трябва да сертифицира резултатите в съответствие със закона.

Също така щатският секретар Брад Рафенспергер заяви, че ръчното преброяване потвърждава победата в щата на Джо Байдън, който задминава действащия президент от Републиканската партия Доналд Тръмп само с 13 000 гласа. По този начин Байдън получава всички 16 електори от Джорджия.

Тръмп не признава поражение на изборите и оспорва предварителните резултати от изборите в съдилищата на няколко щата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БитИебан не си признават, а доналТ е и двете.
27
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп си е опекъл питката. Отдавна се знаеше, че глобалистите ще фалшифицират изборите, затова президентът е взел предварително мерки да назначи свои хора във Върховния съд. Нещата рано или късно ще стигнат дотам. При 6 на 3 гласа Байдън няма как да спечели. А пък нека само да пусне черните си щурмоваци да правят размирици след това, армията ще ги помете.
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
американското военно разузнаване ще конфискува сървърите на Dominion в Германия.............Глупости......пълни.....2016 когато McDonald спечели изборите със същите машини никой не спомена за тях.
25
5
 
5
 
! Отговори
Прокурорите преди 3 години
чакат McDonald на изхода на Белия дом
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чуден избор за САЩ на тези избори. От трън та на глог ... Фалшифицирани били изборите, ама доказателствата - чакай. Другият пък е на 100 ... СССР от 80-те. Ако има някой да помни.
23
10
 
6
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
дончУ белината е история....НЕзапомнена.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе незнам, ама Джулини беше в много преповдигнато настроение онзи ден.
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, вие верно ли си мислите че, американското военно разузнаване ще конфискува сървърите на Dominion в Германия просто така, и че най добрите юристи САЩ които водят битката на Тръмп ще си заложа главите просто ей така,а ко ще Байдън да има 1 милиард гласа, съда ще определи следващия президент.
20
8
 
5
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Ей тоз голям ***! :) Баце земаи пример от Хилъри Клинтън! Значи въпреки, че з анея гласуваха 3.5 милиона американци повече отколкото за тебе, тя излез като истински МЪЖ и каза ето честита победа! *** ти се оказа поредната лялеща п.кла дето ни на мъж прилича ни знае какво точно и се е случило! Момче дърт си вече, *** ако искаш да знаеш какво е истински МЪЖ то гледай как го направи Хилъри Клинтън! Да ти кажа обаче ти май май и нея не можа да победиш!
19
15
 
10
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Този даже не може да губи с достойнство...
18
4
 
3
 
! Отговори
Чужденец преди 3 години
За измамата: https://youtube/watch?v=jZINzpFvBL4Има съд, ще се реши кавото има да се реши.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Напротив, от ден едно започнаха да се оспорват последните избори.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измами има, ама не са безпрецедентни. Да дойде в България да види как мъртавците гласуват. Тука повече гласове от мъртви има, отколкото от живи.
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да ги смаже. По CNN пак са посърнали, а днес по всички медии има затишие във воя за маски, мерки, затваряния, ваксини и всякаки там мечти за НСР. Чакайте, първо ще има световна война, ще се бием яростно, а ако ни победите - тогава маски и ваксини.
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 4 години Тръмп също имаше по-малко гласове от Хилари - някъде 300-400 хиляди. Но според не знам каква точка от избирателния им закон той беше определен за слеващ президент.Хилари се държа много по-добре от него. Нямаше мрънканици и простотии.
13
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тръмпи дъмпи си заминава...
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще покаже, ама друг път.Ако републиканците не бяха толкова зaгубени да заложат на тоя ***, нямаше да изгубят президенския пост от изкуфeлия Бадън. На това му се вика да спечелиш с куц кон.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау А защо слагаш "за месец" в кавички да не се страхуваш, нали си куче или се лъжа.
10
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рижавият *** е история,ама пусто му и его как да си признае,че просто беше размазан!
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Уточнение ПОВЕЧЕ СЕ ИНФОРМИРАЙ, ДОВЕРИЕТО ВЕЧЕ Е РАЗКЛАТЕНО. МНОГО ОТДАВНА АМЕРИКА И СВЕТА НЕ СА ТОВА КОЕТО БЯХА. ЛИБЕРАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ПРОМЕНИ ВСИЧКО И ПРЕМАХНА ЦЕННОСТИТЕ. ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ В АМЕРИКА ИМА МЕСТА ЗАБРАНЕНИ ЗА БЕЛИ. но защо никой не говори за това. Днес го чух по радиото и се възмутих макар че отдавна ненавиждам либералната демокрация и я смятам виновна за всяка конфликтна ситуация, дори за пандемията , даже преди всичко за нея, защото и президента Тръмп загуби заради пандемията и либерализма.