Тръмп за кратко присъства на Г-20, отиде да играе голф

Той се изказа след встъпителната реч крал Салман
Обновена: 21 ное 2020 22:55 | 21 ное 2020 22:51, Нели Христова
32
Тръмп за кратко присъства на Г-20, отиде да играе голф
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп се включи за кратко във виртуалната среща на върха на Г-20 днес, след което отиде да играе голф, предаде Франс прес, като се позова на двама участници.

Тръмп взе думата малко след встъпителната реч на саудитския крал Салман, чиято страна е ротационен председател на групата тази година.

Американският президент използвал своето изявление най-вече за да похвали "абсолютно невероятната" работа, която е свършил по време на своя мандат, "в икономическа план и срещу пандемията" от новия коронавирус, каза един делегат пред АФП. Той увери, че Тръмп "не каза и една дума за международната" обстановка.

"За мен бе чест да работя с вас и аз се радвам, че ще работя с вас и в бъдеще за дълъг период", казал американският президент, цитиран от втори делегат.

Тръмп продължава да не признава загубата си от демократа Джо Байдън на президентските избори в Съединените щати на 3 ноември.

Днес президентът републиканец отново написа в Туитър, че изборите са били белязани от измами в голям мащаб.

Според двата източника на АФП, след като направил своето изявление на срещата на Г-20, американският държавен глава бил заменен на видеоконференцията от министъра на финансите Стивън Мнучин.

Г-20 започна с призиви за единен отговор срещу коронавируса

След това Тръмп замина от Белия дом за своя голф клуб край столицата Вашингтон, отбелязва АФП.

Това бе потвърдено от пресслужбата на американското президентство, предаде ТАСС.

Стопанинът на Белия дом игра голф в същия комплекс и предишните два уикенда. Днес той бе посрещнат на входа както от свои привърженици, така и от хора против него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дончо е пич и след речта си на Г 20 отиде на играе голф,а Путин произнесе речта си от бункера,и сред това си остана в бункера,който няма намерение да напусне до смъртта си.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес бай Дончо бил посрещнат на входа на комплекса както от свои привърженици, така и от хора против него. Народът му знае къде лидерът играе голф и го посреща, а ние не знаем, не ни казват, къде и кога Лойко играе футбол или тенис. Дали не го прави в Дианабад?
2
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че Тръмп се готви да обяви изборите в САЩ за невалидни. Това ще доведе до безпрецедентен срив на пазарите в целия свят и икономическа криза с невиждани размери. 2008 година ще ни се види като детска игра на миженица пред това което ще сътвори Тръмп.
1
12
 
10
 
! Отговори
От Тръм на Глог преди 3 години
Тръмп е бита карта. Вече ще си гледа рахата.