Бившата приятелка на Иванка за ужасяващото семейство Тръмп

Богатата наследница не искала да чете книги за бедни
22 ное 2020 23:00, Нели Христова
160
Бившата приятелка на Иванка за ужасяващото семейство Тръмп
Снимка: БГНЕС

Лисандра Орстром е непознато име за повечето хора, дори и в Америка. Но тя е една от бившите най-добри приятелки на Иванка Тръмп, която израства в Ню Йорк заедно със съветничката на президента. Години по-късно Орстром публикува личен разказ в Vanity Fair за това каква е Иванка и защо е толкова привързана към баща си. На сем. Тръмп им остават още няколко месеца в Белия дом, но се оказва, че има още много неща, които не знаем за тях. Ето кои са ключовите моменти от разказа на Орстром за президента и неговата най-голяма дъщеря.

Още по темата

Доналд Тръмп искал да знае, дали дъщеря му е най-красивото и популярно момиче в училище

Иванка и Лисандра се срещат в "Чапин" - училище за момичета в горната част на Ийст Сайд в Манхатън. Двете бързо се сприятеляват, след като Орстром присъства на тържеството за 13-ия рожден ден на Тръмп в мезонета на казиното на Тадж Махал в Атлантик Сити. Още в началото тя осъзнава едно -  Доналд Тръмп изобщо не се интересува от приятелите на Иванка, а е фокусиран изцяло върху популярността на собствената си дъщеря.

"Той рядко разговаряше с мен, освен да попита дали Иванка е най-красивото или най-популярното момиче в класа. Преди да науча, че сем. Тръмп нямат чувство за самоирония, помня, че се пошегувах, че тя е в топ 5. "Кой е по-хубав от Иванка?" Ме попита той с истинско объркване, преди да посочи двете момичета, които бях имал предвид. Той описа едната като по-млада Синди Крауфорд, а другата, според него, имаше страхотна фигура", пише Лисандра.

Доналд Тръмп също така правел неприлични коментари за телата на приятелките на Иванка. Орстром си спомня как той не можел да запомни името й, но винаги я поздравявал, когато отслабвала с няколко килограма. Тя разказва как Доналд Тръмп Младши откраднал парче сандвич от чинията й, докато били на почивка в Мар-а-Лаго във Флорида, а баща му му казал: "Не се притеснявай. Тя няма нужда от него. Правиш й усулга."

Иванка се опитала да внесе по-интелектуален подход към марката Тръмп

Лисандра отбелязва, че в сравнение с баща си и братята си, Иванка винаги се е опитвала да има по-изискан и обмислен подход към статуса си на богата знаменитост.

"Иванка, която познавах, се опитваше да разработи една по-лъскава и интелектуална концепция на марката Тръмп, която съчетава езика и облика на хилядолетен феминизъм с деловия и предприемаческия дух, за който тя твърди, че е наследила от баща си. Нейната цел винаги е била да създаде по-изискана марка, за разлика от бомбастичния стил, който баща й е предпочитал", разказва Орстром.

Бившата приятелка на Иванка е разочарована, че тя не се е противопоставяла повече на баща си по време на президентството му

Орстром признава, че Иванка все пак се е опитала да промени образа на сем. Тръмп, но в крайна сметка тя остава разочарована, тъй като съветничката на президента не се е противопоставила повече на баща си в някои критични моменти от управлението му.

"Проведох безброй разговори с приятели, които също израснаха с Иванка и всички бяхме на едно и също мнене - че сме ужасени, че тя не се противопостави публично на номинацията на Брет Кавано за Върховния съд или на някоя от особено отвратителните политики на баща си", признава Лисандра.

Иванка се "отвращава", когато й препоръчват книга за "бедните хора"

Орстром и Тръмп все още са близки приятелки в средата на 20-те си години. По това време Иванка често търсила препоръки за книги. В телефонно обаждане богатата наследница се възмущава, че Лисандра й препоръча романа "Емпайър Фолс". Но Иванка не се интересува от този начин на живот.

"Лий, защо ми казваш да прочета книга за едни бедни хора?", спомням си как ми каза Иванка. "Коя част от теб смята, че ще се интересувам от това?“

Веднъж Тръмп изнася реч в Мар-а-Лаго и нарича тълпата "най-богатите евреи в света"

Близостта на Лисандра с Иванка й даде възможност да стане свидетел на речи на Тръмп в Мар-а-Лаго. В една конкретна реч, която тя си спомня, Тръмп се шегува с някои от гостите си и се хвалил, че е участвал в съседен клуб.

Друг спомен, който все още е ясен за Орстром, е как Тръмп вдига наздравица в заведение, пълно с хора в Мар-а-Лаго, който го гледат толкова отдадено, колкото и неговите последователи с червени шапки днес. Те се засмяха, когато той се обърна към тях с думите, че са "най-богатите евреи в света". Тръмп прави комплименти за множеството луксозни спортни коли на паркинга и с радост разказва за битката, която води срещу клуба Waspy отсреща, който той нарича сметище. Под всички тези подигравките обаче е очевидно, че Доналд Тръмп е несигурен.

Иванка я предупреждава, че ще бъде "заменена", ако не се върне в Ню Йорк

Лисандра работи като журналист на свободна практика. Тя прекарва дълго време в Бейрут, Ливан, по време на размирните времена за региона. Въпреки това, вместо да се интересува за работата или благосъстоянието на приятелката си, Иванка я предупреждава, че трябва да се върне в Ню Йорк, защото в противен случай ще бъде "заменена".

"По време на първото ми двугодишно пребиваване в Бейрут, Иванка редовно ми изпращаше имейли като "Кога си връщаш дупето в Ню Йорк? Ще бъдеш заменена." Спомням си, че тя беше единственият човек, когото познавах, който не ме попита за войната и как съм аз", пише Лисандра.

Иванка е недоволна от пропалестинската позиция на приятелката си

Заради работата си в Близкия изток, Орстром възприема пропалестински възгледи, които не се харесват на Иванка, която към този момент беше започнала да излиза с бъдещия си съпруг - Джаред Къшнър. Богатата наследница дори оприличава огърлица, която Лисандра носи, с името й, написано на арабски, на тероризъм.

"Когато се върнах в Ню Йорк, тя беше започнала да излиза с Джаред, чието семейство беше от православни евреи, и моята пропалестинска позиция не бе приета добре. От 2007 г. нося огърлица с името си, написано на арабски, а Иванка все повече се дразнеше на това. Понякога тя казваше на случаен принцип: "Мразя това нещо." Докато вечеряхме веднъж тя хвърли поглед към огърлицата и каза: "Как се чувства гаджето ти евреин, когато правите секс и това колие го удря в лицето? Как можеш да носиш това нещо? Това просто крещи: "терорист".

Иванка нарича най-добрата си приятелка "марксистка", защото изразява загриженост относно жилищата на достъпни цени

Орстром разказва как докато двете с Иванка пътуват с кола от Манхатън до Бедминистър, те спорят относно жилищните проекти на достъпни цени в Ню Йорк, в които Иванка категопрично не иска да участва. Тя казва "Ли, не мога да говоря повече за тези неща с теб, защото наистина си се превърнал в марксист".

Иванка казва, че е "прекалено заета за това", когато я попитат дали се интересува от новата работа на своята приятелка

В деня, след като Иванка се омъжва за Джаред Къшнер през 2009 г., Лисандра започва нова работа, но най-добрата й приятелка така й не се обажда, за да я попита как върви. Затова Орстром сама я търси и получава доста откровен отговор.

"Когато започнах нова работа в друга област в деня след сватбата им очаквах, че най-добрата ми приятелка ще се обади да попита как върви. След няколко дни или седмици най-накая аз й изпратих текст, който гласеше: "Хей, започнах нова работа в деня след сватбата ти, а ти нищо не си коментирала по този въпрос". А отговорът й беше: "Ли, прекалено съм зает за това."

Според Лисандра след Белия дом Иванка Тръмп ще се оттегли в Палм Бийч, Флорида

"Когато най-накрая дойде време Тръмп да напусне Белия дом и приключението на семейството й във Вашингтон приключи, Орстром прогнозира, че нейната бивша най-добъра приятелка ще заживее във Флорида, където ще може да избегне всякакви последствия от действията си през последните четири години .

"Предполагам, че Иванка ще намери спокойствие в Палм Бийч, където има непринудено надмощие на белите и повечето злодеяния се прощават, ако имате достатъчно пари. Това е идеалното място за нея. Там тя ще е защитена от икономическите и социални последици от политиките, които е провеждала през последните четири години, реакцията срещу тях и от необходимостта да взаимодейства с последователите на Тръмп след това", заявява Лисандра.

 


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Интересен материал! Обикновено приятелите от детството остават за цял живот..Но тук се вижда колко е трудно да имаш приятел дори в детството си за богатите хора - Ли е запомнила как бащата на Иванка се е интересувал от популярността ѝ, как не можел да запомни нейното име...А може би Иванка е искала Ли да се завърне в САЩ зщото се тревожи за живота ѝ в Бейрут?!...В деня на сватбата на Иванка, Ли не само, че не я поздравява, но и се сърди, че Иванка не се е обадила...Това не е приятелство!
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отхвърлената приятелка сега плюе по Иванка ;)
А защо мълча досега ?
120
0
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 месеца
И ти си една "приятелка " ама ......
119
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мале какви кокошкарски глупости.. не ми го побира главата кой вярва на тая измислена пропаганда.. сигурно някакви застаряващи домакини...
За приятелството им: не виждам нищо нередно в тези неща, тая ако знае ние как си лафим с мойте хора, значи сме расисти, нацисти, сексисти и терористи..
Тръмп не е най добрия нито най умния, ама поне има някакъв морал, за разлика от обами, бушчета, клинтънчета и др либералчета..
118
8
 
24
 
! Отговори
Поредната преди 2 месеца
куха лейка! Н е й се обадила Иванка в деня на сватбата си, за да я пита как е на новата й работа... Дрън дран ярина...
117
3
 
5
 
! Отговори
Голда Меир преди 2 месеца
Сладък е семитския ***....Сите сакат да пият от семето на Господарите на Света....
116
4
 
7
 
! Отговори
защо? преди 2 месеца
Защо дори и Цветан Цветанов заряза Бойко Борисов?
Кой от двамата се страхува повче от другия?
Апартаменти,личниасансйори на ЦВ. ЦВ?
Барселона,Бойко Борисов,има инфо в тубата.
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До емиграция

"а вторите -повече либерали"

Обясни ми защо демократическата партия се наричат либерали?
Либерализъм означава ниска намеса на държавата, ниско преразпределение на материалните блага чрез държавата. Хората да имат свободата да харчат както решат.
Републиканците са за по-ниски данъци.
Демократите са за по-високи данъци, за повече държани разходи като Обамакеър, за повече регулации като минимална заплата.
Нищо либерално няма в демократите освен позицията им за абортите.
114
1
 
5
 
! Отговори
Тулуп Мисирков преди 2 месеца
Бил прочел една книга.
Дори и на това не му вярвам.
Няма да се изненадам и писател да стане,вече е художник,
шахматист,рита футбол докато не чете първата си книга.
113
7
 
7
 
! Отговори
U2 преди 2 месеца
До нова тема

Отговарям:
След изборите Борисов ще работи като министър председател на РБ.
Колкото до Нинова,генералчето Атанасов, Радан Кънев и т.н. ,те ще правят това което правят и сега...
112
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Тръмпист

Жалко друже. IQ-то ти е по зле от това на Тръмп.
111
13
 
3
 
! Отговори
.!. преди 2 месеца
Значи искам да кажа, че 3.5 млн повече американци гласуваха за Хилари Клинтън! Това е положението! Тръмпа просто си е голям клоун с уклон към психопатиите! То се и виде! Но аз му препоръчвам, както итой каза де, да си инжектира директно белина срещу корона вириуса! Така поне света ще има едно предимство за в бъдеще!
110
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До нова тема

Премиер ще работи в поредното негово правителство Борисов 4.
109
4
 
8
 
! Отговори
Цитат от Бойко преди 2 месеца
-но с нов прочит
-Вие сте прости и бедни.
Затова не се разбираме.
Аз имам килограми злато,а вие нямате.
108
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цялото семейство Тръмп са задружни и работят здраво за каузата на баща си. Семейство Байдън... стария души малки деца, целува внучката си по устата. Сина и дъщеря му са отявлени наркомани и отявлени сексуални маниаци. В дневниците на дещерята е писала, че Джо Байдън се е къпел с нея в банята. Медиите ви лъжат най-нагло в очите, защото получават опорките си централизирано в 4:00 сутринта от единен център по програмата на ЦРУ Mockingbird. ЛЪЖАТ ВИ В ОЧИТЕ. НАГЛО. БЕЗОБРАЗНО.
107
8
 
8
 
! Отговори
нова тема преди 2 месеца
Какво ще работи Борисов
след изборите?
Ще има ли къде да избяга с кюлчетата злато?
Кой ще го пази?
106
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 5 мин.слава

Това е да си дъщеря на богаташ с комплекси за малоценност :)) Иначе Иванка ми харесва, не е станала изкуствен продукт от само себе си :) Все пак Тръмпи харесва жени от Източна Европа, не можем да му се сърдим за това :)
105
7
 
20
 
! Отговори
Тръмпист преди 2 месеца
Тръмп е единственият президент, който не поведе реална война и не бомбардира никого. Всички останали - и фриволният и готин Клинтън, и финягата Обама - пускаха бомби където им падне. Плюс неизпълнените обещания и лъжи. А Тръмп не притежава видите ли финеса на Обамата и не иска да плаща масрафите на баба ви Меркелица. За сметка на това се опита да върне бизнеса в Америка. И сега ритат падналия с махленски клюки. Не е ясно какво ще стане накрая...
104
4
 
19
 
! Отговори
5 мин.слава преди 2 месеца
Поредната кандидатка за "5 минути слава"- да я пишат по вестниците и нея и да я дадат веднъж-два по телевизиите! Абе- изперкаха хората здраво ей, а тия в Америка са най-зле! Кво стана с оная му-х-ла-Моника Люински? Тотално перколясала вече. Ми духала си-духала си,ама сега какво? Никой не иска да му духаш ...Та и тая същата..
103
7
 
8
 
! Отговори
емиграция преди 2 месеца
Доста хора по света си мислят, че американските демократи са комунисти, марксисти и др. подобни глупости.Разликата е голяма, но са необходими тонове мастило , за обяснение. Републиканци и демократи в САЩ са си близки.Само че първите повече са консерватори -със стари традиции, а вторите -повече либерали.Никакви социалисти, комунисти и пр.