Тръмп се подготвя за предаването на властта

Администрацията му е готова да започне официалния процес на преход
24 ное 2020 10:41, Петя Славова
14
Тръмп се подготвя за предаването на властта
Снимка: БГНЕС

Агенцията по общите въпроси на администрацията (GSA) информира новоизбрания президент Джо Байдън, че администрацията на Тръмп е готова да започне официалния процес на преход, се казва в писмо от шефа на GSA Емили Мърфи, изпратено в понеделник до CNN.

Писмото на GSA е първата стъпка, която администрацията предприе, за да признае поражението на президента Доналд Тръмп, повече от две седмици след като Байдън беше обявен за победител в изборите и започна очакването за преходния процес.

Още по темата

Писмото показва, че Мърфи официално ще подпише победата на Байдън, обикновено формален процес, известен като "потвърждение". Този ход ще позволи преходът да започне официално, което от своя страна ще позволи на служителите от настоящата агенция за управление да се координират с входящия екип на Байдън и да осигурят милиони държавни средства за прехода.

Тази новина идва, след като Мичиган официално завери резултатите от изборите в понеделник, а Джорджия затвори своите президентски резултати в петък. Пенсилвания също е близо до удостоверяване на резултатите от изборите.

Това е най-новият знак, че натоварената с конспирации правна кандидатура на Тръмп, водена от Руди Джулиани, за заобикаляне на изборния резултат, приключва. Исканията на кампанията на Тръмп за отлагане на сертифицирането на изборите бяха отхвърлени в няколко щата, тъй като неговият юридически екип не предостави никакви доказателства за широко разпространени нарушения на изборите.

Президентът Тръмп отговори на потвърждението на GSA като написа: "Случаят ни продължава силно, ще продължим добрата … борба и вярвам, че ще надделеем! Въпреки това, в интерес на нашата страна, препоръчвам на Емили и нейния екип да направят всичко необходимо по отношение на първоначалните протоколи и аз казах на моя екип да направи същото".

Досега Мърфи отказваше да продължи процеса на проверка, въпреки явната победа на Байдън, което попречи на избрания президент да говори с федералните агенции.

Мърфи, назначена за политик от Тръмп, е изправена пред интензивен контрол и политически натиск от страна на демократите и през последните дни републиканците призовават плавния преход да започне. В изявление в понеделник сенаторът Роб Портман, републиканец от Охайо, заяви, че “досега няма доказателства за широко разпространени измами или неправомерни действия, които да променят резултата във всеки щат” и призова процесът на преход да започне

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
До Анонимен Аз мисля, че ти се спихна като печех праз !
10
2
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Не, Президент Доналд Трумп не се готви да напуска. Той се готви за съда ! Ще има много голям съд !!!!!
9
0
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Ще предава ... ко да прай ? Сигурно верния му приятел Руди Джулиани му е представил сметката за сумата която Тръмп трябва да му плати за да води всичките тези дела по оспорване на вота . Тръмп е разбрал че трябва да продаде Тръмп Тауър за да изплати хонорара на приятелчето Джулиани. Еввем ти и президенството и все .......
8
5
 
4
 
! Отговори
мяу преди 3 години
До Бауна щат ли си или си доброволен провокатор-либераст, гледам дрискаш под всички статии и по всички теми на тоя либерастки подлистник
7
1
 
2
 
! Отговори
Ахмед преди 3 години
Е и какво от товаНие ква да направим.?
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ВС даде победата на Тръмп, фейковете медии ще има да реват!
5
10
 
12
 
! Отговори
S преди 3 години
Тръмп не се подготвя за предаване на властта. Информирайте се и се аргументирайте адекватно! Не копирайте mainstream fake news медии с цел манипулация на общественото мнение!
4
8
 
10
 
! Отговори
!@! преди 3 години
Крайно време беше.Не съм убеден че който и да е от двамата, Тръмп или Байдън, са удачен избор за водачи на най-мощната държава в света, но не и моя работа.Американския народ гласува, има резултати. Да продължаваме напред.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Израел остава без свой президент и как ще я кара е интересно
2
5
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
след като му отрязаха 93% от "делата", нормално е да осъзнае, че номера няма да мине :D
1
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оранжевият клоун се спихна и омекна като печен праз....