Джо Байдън представи екипа си, а какви са приоритетите му?

Сред хората около него - дипломати и политици
25 ное 2020 11:04, Петя Славова
51
Джо Байдън представи екипа си, а какви са приоритетите му?
Снимка: БГНЕС

Избраният президент Джо Байдън представи ветерани дипломати и политици, които ще съставят екипа му за национална сигурност и външна политика с думите: "Америка се завърна, готова да ръководи света".

78-годишният Байдън представи своите номинации за държавен секретар, съветник по националната сигурност, секретар по вътрешната сигурност, началник на разузнаването, посланик на САЩ в ООН и пратеник за изменението на климата.

Още по темата

"Тези държавни служители ще възстановят глобалното лидерство и моралното лидерство на Америка", каза Байдън, докато шестимата мъже и жени застанаха зад него с маски на лицата.

Байдън заяви, че след като на 20 януари и Доналд Тръмп напусне Белия дом, САЩ "отново ще бъдат начело на дипломацията, готови да се изправят срещу нашите противници и да не отхвърлят нашите съюзници".

"Това е екип, който отразява факта, че Америка се е върнала, готова да ръководи света, а не да се оттегля от него", каза той косвено оспорвайки политическото мото на президента Тръмп "Америка на първо място".

Изказването на Байдън дойде, след като Тръмп претърпя допълнителни неуспехи в усилията си да отмени резултатите от изборите с необосновани твърдения за измама.

Пенсилвания и Невада удостовериха резултатите от изборите на 3 ноември вчера – ден след като щатът Мичиган направи това. Този ход предизвика Администрацията за общи услуги (GSA) да стартира процеса на преход във властта.

След като все повече членове на неговата Републиканска партия излязоха с искане да се сложи край на безизходицата, Тръмп подписа решението на GSA, на практика признавайки поражението си.

Вчера Доналд Тръмп написа в Туитър под своя снимка в Овалния кабинет: “Не признавам НИЩО !!!!!”

Джо Байдън представи и своите приоритети. Той заяви и че ще посвети първите 100 дни начело на страната на реформата в миграционните закони и борбата с коронавируса, съобщава NBC.

"Ще изпратя нов имигрантски закон до Сената, който ще отвори вратата за гражданство на 11 милиона хора без документи", каза Байдън в интервю за канала, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че възнамерява да отмени някои от указите на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп, които според Байдън са причинили щети на климата и човешкото здраве.

По-рано бъдещият президент заяви, че е готов да се срещне с настоящия държавен глава Доналд Тръмп, ако той поиска.

"Разбира се, ще се срещна, ако Тръмп го поиска", заяви Байдън пред журналисти

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две фрази:- "Америка се завърна, готова да ръководи света."- "Америка на първо място."А останалата ръководена част от света да си направи сметката кое място и е отредено.
15
2
 
7
 
! Отговори
t666 преди 3 години
и нови вълни от парапитеци към Европа...
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Поне качествена порнография да можехме да произвеждаме, ама явно и за това не ставаме."Ти не ставаш. И не ти става. Говори само за себе си ако обичаш.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джим Кери не е остарял. Държи се.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Държавата произвеждаща най-много порногграфия ви говори за морално лидерство...."Те произвеждат, а кой гледа? )))Когато има търсене има и предлагане. Който е оправен е производител - САЩ. България за съжаление дори в тази сфера не е лидер в производството, а е консуматор. Поне качествена порнография да можехме да произвеждаме, ама явно и за това не ставаме.
11
9
 
9
 
! Отговори
БАЙгън преди 3 години
мумията кери я бехме забравили, тия кукловодите пак ни я натрисат. Абе кравари, не разбрахте ли, че света не се нуждае от краварската идиотия и простотия
10
7
 
4
 
! Отговори
Хи хи преди 3 години
Всички видяхме че всъщност Сащ се ъправлява от Китай.Какви лидери та тия са кукли на конци.
9
5
 
3
 
! Отговори
Баасии преди 3 години
Ами някакви роднини назначени на ръководни постове и ръководни заплати ? Унучета ... дъщери... племеници... жена му на Байдън ще му стане ли политически съветник ? Или поне "дипломат " ? И какво се оказва ? само в Търмпската администрация ... в Блатная диктатура ... корумпирана България и 3-4 по-изостанали африкански държавици СИ НАЗНАЧАВАТ РОДНИНИТЕ на сладка държавна работа след като вземат власта и "захапят кокала" ... Бааси .
8
10
 
10
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 3 години
"Америка се е върнала, готова да ръководи света"Сметка направена без кръчмаря Путин винаги е грешна.
7
5
 
10
 
! Отговори
Генерал Майтапчийски преди 3 години
Основният и най-главен приоритет на Джо Бидон е да НЕ доживее до края на мандата си за да не пречи на кукловодите с деменцията си.
6
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека войните за демокрация започнат.. сега! Сирия, Либия, Украйна, Беларус, Киргистан, Косово!
5
8
 
13
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
"моралното лидерство на Америка"Държавата произвеждаща най-много порногграфия ви говори за морално лидерство.... Мамууууу, пайсееее, нема такава наглост и безочие.
4
6
 
16
 
! Отговори
СМЕЕЕЕЕХ преди 3 години
Рибата още в морето, а сенилникът тигана гласи. Смеееех.
3
4
 
8
 
! Отговори
Петрушко преди 3 години
Тая стара ръкавичена кукла им опасност да си забрави репликите.
2
4
 
20
 
! Отговори
USAфоб преди 3 години
"ще възстановят глобалното лидерство и моралното лидерство на Америка"Приоритета с думи прости е трета световна война....
1
6
 
29
 
! Отговори
гъ* преди 3 години
Само лобисти, военната промишленост и банкери от уол стрийт са му в кабинета. Ще видите още поне 2 нови войни от този кабинет!