Джо Байдън представи екипа си, а какви са приоритетите му?

Сред хората около него - дипломати и политици
25 ное 2020 11:04, Петя Славова
51
Джо Байдън представи екипа си, а какви са приоритетите му?
Снимка: БГНЕС

Избраният президент Джо Байдън представи ветерани дипломати и политици, които ще съставят екипа му за национална сигурност и външна политика с думите: "Америка се завърна, готова да ръководи света".

78-годишният Байдън представи своите номинации за държавен секретар, съветник по националната сигурност, секретар по вътрешната сигурност, началник на разузнаването, посланик на САЩ в ООН и пратеник за изменението на климата.

Още по темата

"Тези държавни служители ще възстановят глобалното лидерство и моралното лидерство на Америка", каза Байдън, докато шестимата мъже и жени застанаха зад него с маски на лицата.

Байдън заяви, че след като на 20 януари и Доналд Тръмп напусне Белия дом, САЩ "отново ще бъдат начело на дипломацията, готови да се изправят срещу нашите противници и да не отхвърлят нашите съюзници".

"Това е екип, който отразява факта, че Америка се е върнала, готова да ръководи света, а не да се оттегля от него", каза той косвено оспорвайки политическото мото на президента Тръмп "Америка на първо място".

Изказването на Байдън дойде, след като Тръмп претърпя допълнителни неуспехи в усилията си да отмени резултатите от изборите с необосновани твърдения за измама.

Пенсилвания и Невада удостовериха резултатите от изборите на 3 ноември вчера – ден след като щатът Мичиган направи това. Този ход предизвика Администрацията за общи услуги (GSA) да стартира процеса на преход във властта.

След като все повече членове на неговата Републиканска партия излязоха с искане да се сложи край на безизходицата, Тръмп подписа решението на GSA, на практика признавайки поражението си.

Вчера Доналд Тръмп написа в Туитър под своя снимка в Овалния кабинет: “Не признавам НИЩО !!!!!”

Джо Байдън представи и своите приоритети. Той заяви и че ще посвети първите 100 дни начело на страната на реформата в миграционните закони и борбата с коронавируса, съобщава NBC.

"Ще изпратя нов имигрантски закон до Сената, който ще отвори вратата за гражданство на 11 милиона хора без документи", каза Байдън в интервю за канала, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че възнамерява да отмени някои от указите на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп, които според Байдън са причинили щети на климата и човешкото здраве.

По-рано бъдещият президент заяви, че е готов да се срещне с настоящия държавен глава Доналд Тръмп, ако той поиска.

"Разбира се, ще се срещна, ако Тръмп го поиска", заяви Байдън пред журналисти

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
махаите се от балканите и черно море и не въртете конфликти с русия няма дауспеете да ни скарате ние сме тук от векове за векове
35
0
 
3
 
! Отговори
Стария рокер преди 3 години
Само Байдън не е чул, че е рано за тигана, особено когато рибата е в морето! Наглостта и насилието често не успяват! Така ще бъде и сега!
34
0
 
1
 
! Отговори
Future преди 3 години
Значението на президентските избори в Америка се определя от това кой и от коя партия ще бъде главно-командващ в предстоящата космическа война, защото от това се определя бъдещето на света...
33
2
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 3 години
Щатите вече ги управляват БСП - Бесни Стари Пенсии!
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормаоно това все пак е бил Руският Цар а не французойка на повикване.
31
3
 
9
 
! Отговори
Геронтокрацията преди 3 години
Се кани да унищожи света.
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че човекът от снимката Джон Кери ще заема някаква съвсем незначителна роля, защото тотално се изложи като държавен секретар на САЩ при Обама. Помня че си чакаше реда при Путин като пациент от село пред лекарски кабинет, вместо да го нахока и да си тръгне. Това беше номерът на някакъв руски цар който тръгнал за риба и като му казали че френския посланик чака той отговорил "Докато руския цар лови риба, той ще чака". Тази руска простотия дълбоко се е харесала на Путин и той прилага на всички.
29
10
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахаааа, айдеееееее на путинистчетата им се дръпна изпражнението :))))))))))))))))))))))Няма го вече бай Доню клоуна. Сега ще има яко шамари за комунястите по целия свят.
28
4
 
3
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Гериатрията начело!!!
27
3
 
5
 
! Отговори
PR акция преди 3 години
Ако не си забравят мисълта и не ритнат камбаната, най-добре приоритета им да е здравеопазването че на тия години...
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"До Анонимен12 по интересно е кой очаства в женските роли рускиниТъй че да нечувам глас от блатото"Защо Очастваш във форума?
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"До Анонимен12 по интересно е кой очаства в женските роли рускиниТъй че да нечувам глас от блатото"Отново, явно и за това не ставаме. Защото няма недостиг на българки по долнопробните публични домове в Западна Европа. Но за да си звезда не е достатъчно да пускаш. Доказателство са момичетата със силикон по реалити предаванията ни. Мислят си, че да си сложат силикон е достатъчно. Ама не е.
24
2
 
6
 
! Отговори
асо преди 3 години
БСП 3... Клуб на пенсионера в Белия дом организира надпревара по табла...
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде се скриха последователите на най-неукия и елементарен лаик президент в историята на САЩ? Защо престанахте да пишете за победата на Тръмп, и за гражданската война в САЩ ако той не е президент?
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Доналд Тръмп написа в Туитър под своя снимка в Овалния кабинет: Не признавам НИЩО, без бой !!!!!
21
4
 
16
 
! Отговори
... преди 3 години
До 2 години война във Венецуела. Сирия се подклажна наново - започната отново "терористичните атаки" да се случват и да се дават по новините. Афганистан изведнъж стана пак размирен РЯЗКО! Ще се гладаме пак с един милион "бежанци" по границата през 2022-та помнете ми думата. Байден е кукла на военната промишленост. По времето на Обама им свършиха бомбите по едно време от "разнасяне на демокрация и мир" и сега няма да е по различно само да не се почнат с Иран, че ще стане страшно.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не обяснява факта че Сащ се управляват от китай което означава че не може да са световен лидер след като са подчинени.Ти като бачкаш на касата в супермаркета шеф ли си или подчинен.Що за глупост
19
3
 
9
 
! Отговори
Румен Гечев преди 3 години
Джордж Бушш Мл. РАЗБИ АЛ ГОРР НА 6 НОЕМВРИ 2000 ГОДИНА !!ПОСЛЕ -- НА 5 НОЕМВРИ 2004 ГОДИНА РАЗБИ И ДЖОН КЕРРИ, ЗА ВТОРИ МАНДАТТ !!ТОВА БЕШЕ ГОЛЯМ ЛИДЕР !А СЕГА ДЖОН КЕРРИ---СТАНАЛ НА МУМИЯ, ЩЕ ВЛИЗА В АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ДРУГА СУХА СЪЧКА = ДЖО БАЙЙГЪН ??
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократура - власт на народа тоест на американския народ над другите народи. Хем е народно, хем е демократично като нямате всичките по 400 млн дула за вас само трохи от американската демократура. Викайте Тръмп, Байдън няма значение, пак сме от страната на булката.
17
6
 
5
 
! Отговори
Ха Ха преди 3 години
До Хи хиВсички видяхме че всъщност Сащ се управлява от Китай.Какви лидери та тия са кукли на конци.Ами след като Тръмп загуби и управлението от Русия е на път да приключи,какво друго остава освен да започне управлението от Китай.Путин още се цупи а рушофилските джужета не спират да фучат и да пръскат плююнки под статиите за победата на китаеца Байдън.Няма кой да натиска Г7 да приемат обратно господаря им **** а и сега няма кой да изтегля американски войски за да се наместват там салдатите