САЩ разочаровани от липсата на напредък по пътя на Скопие към ЕС

Вашингтон с призив за решаване на споровете
29 ное 2020 19:30, Красимир Ангелов
156
САЩ разочаровани от липсата на напредък по пътя на Скопие към ЕС
Снимка: БГНЕС

САЩ изразиха подкрепа за членството на Северна Македония в ЕС.

В писмо до премиера Зоран Заев, американският помощник държавен секретар за Европа и Евразия Филип Рийкър изразява разочарование, че все още няма съгласие по рамката за преговори между ЕС и Скопие, съобщава БНР.

Както е известно тази рамка е блокирана от България, тъй като Северна Македония не изпълнява двустранния договор.

Още по темата
"Насърчаваме вас и страните членки на Европейския съюз да продължите да решавате двустранните спорове извън процеса на интеграция в ЕС", заявява американският помощник държавен секретар в писмо Зоран Заев, което той публикува във Facebook.

Рийкър уверява в писмото си, че Вашингтон ще продължи да се застъпва пред своите европейски партньори преговорите за членство на Северна Македония в ЕС да започнат още по време на германското председателство на съюза, което приключва в края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
26
 
! Отговори
Do 102 Goce преди 3 години
Територия от Македония не ни трябва. За жалост там от малки са учени на омраза към нас. Ако станат част от нас, ще си имаме вътрешни проблеми, които сега нямаме. 45-та година на Кървавата Коледа бива избита огромна част от интелигенцията във Вардарско. След това юготерорът прокарва тезата, че България и българите са врагове на хората във Вардарско. Решението? Да си оправят учебниците, макар че тази внедрена омраза към нас трудно ще бъде изкоренена в близките 20-30 години.Нация, градена с омраза
78
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашингтон да си гледа старческата деменция, джендъризма, правата на де що има у-род под слънцето, и да дава сурови яйца на феминистките, че прегракват от крещене горките.
77
13
 
11
 
! Отговори
ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ преди 3 години
Моето предложение е да бъде поделена Северна Македония ,между България ,Гърция и Албания .Това е най бързият и безболезнен начин по пътя им към деградиралият ЕС .
76
1
 
2
 
! Отговори
Кой си ти "ами& преди 3 години
за да питаш?
75
1
 
40
 
! Отговори
Ами преди 3 години
И ние сме разочаровани от дългогодишните им нерешени спорове с Куба ! Отдавна не забелязваме никакъв напредък !
74
3
 
10
 
! Отговори
Свободен Радикал преди 3 години
Има само един начин да влязат в евросъюза - чрез анексиране от РБългария.
73
2
 
9
 
! Отговори
Е хайде преди 3 години
Да не се кахърят толкова горките, не е полезно за здравето !
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не се застъпиха да намалят цената на самолетите малко :) да не се месят в 1300г история. Задали сме ясни задачи на другата България да ги изпълни. Ако някой иска да ни купи историята да се приготви дебело да плаща.
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пирински МакедонецТи сега не си ли Северно-Македонец?
70
4
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Пирински МакедонецДа те "користат"албанците отзад.
69
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
"Насърчаваме вас и страните членки на Европейския съюз да продължите да решавате двустранните спорове извън процеса на интеграция в ЕС"Демек няма да е лошо и да постреляте един срещу друг.
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е един страхлив заек Още утре за компенсация на американците че са разтревожени ще поръча още 6 самолета
67
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тия па кравари КАКВО ГИ ИНТЕРЕСУВА МАКЕДОНИЯ?????
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво общо имат сащ с ес,ами с македония? и тя ли им е протеже,сащ винаги са на страната на мюсюлманите,значи албанците в македония са техни хора.Какво са им обещали макетата за подкрепата.Ние също сме им протеже,ама това не значи,че ни пазят,а само,че ни доят и използват,така постъпват с всички,като нас.Явно искат да имат повече гласове в съвета на европа,имате ли други предположения,че ми е интересно
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея *** американци се бъркат на всякъде
64
0
 
2
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Това беше ясно че с този догов нищо няма да стане след като признахме географско понятие за име на Република още тогава трябваше да отрегират нашите а не след дъжд качулка сега никой не им е крив
63
2
 
12
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 3 години
И сега бат Бойко, и подчинените му слуги, ще омекнат, и въпроса ще бъде решен. Всичко Българско ще е вече за Македония, Щом САЩ се намесиха. Край те каквото кажат. Сякаш ние си нямаме История, нямаме хора, който да устояват всичко, и трябва да слушаме, и служим за САЩ.
62
13
 
11
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
На никого не му пука за Гърция. А за БГ и РСМ пък хич. Не с лъжете, хора. Играта е САЩ (демократи) с/у Русия на Балканите. Иначе никога нямаше да има договор м/у Гърция и РСМ и м/у БГ и РСМ. САЩ натиснаха РСМ за Гърция, ще ги натиснат и за нас. Ако си изиграем картите. Иначе ЕС няма идея кво ще прави РСМ и Албания. Както и досега не знае кво да прави с БГ и Рм. Ще "мислят" после.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тая мантра за натиск бе,какъв натиск,ние си решаваме.Заев прави режисиран спектакъл и там почнаха да се умилкват пак на думи на българите без опозицията. Те СА СИ НЕПОДПРАВЕНИ ЛИ веещи знамето със звездата ОТ ВЕРГИНА!Като двете кре..тенчета на снимката.Надявам се тоя път без бетонни гаранции писмени и със срокове да не поддават нашите на някакви си глупави сантименти,нека се подготвят добре.Пък що е време пред нас,наше е.
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РСМ=най=голямата психиатрия в света!Цели 25713кв,км,само си представете каква територия са плучили сървите от френските и британски пу..ки а и с благословията на СССР!!Сега обаче в една трета засега от тая територя се вее само албанското знаме.Никакви отстъпки и компромиси,това е невъзможно,Борисов да си затваря неграмотната уста.След три години премиер ще е албанец и не защото аз го предричам а защото така е по договор след последните избори.До тук се докараха сърбоманите и ХАК ИМ Е!ШУТ,ШУ!Т