Призвание: Доктор евреин разказва как е лекувал пациент с нацистки татуировки

Стотици хиляди прочетоха историята на доктор Тейлър Никълс
4 дек 2020 18:40, Нели Христова
84
Призвание: Доктор евреин разказва как е лекувал пациент с нацистки татуировки

Тейлър Никълс e лекар от Калифорния, който преди дни доби популярност в социалните мрежи, след като разказа как състраданието му като медик е било тествано, когато мъж с тежка COVID-19 инфекция дошъл да се лекува в болницата. Доктор Тейлър Никълс е евреин, а пациентът му бил покрит с нацистки татуировки.

В своя пост в Twitter медикът обяснява, че последиците от неспазването на мерките от страна на определени хора са го изтощили напълно, но все пак той и колегите му продължават да се борят.

Един ден той се сблъсква с пациент, който "изглежда много болен, изпитва неудобство и е изплашен". Лекарите от болница "Мерси Сан Хуан" близо до Сакраменто свалят ризата му, за да го прегледат. Всички обаче остават шокирани от татуировките по тялото му.

"Свастиката се открояваше смело на гърдите му. Татуировките на SS и други отличителни знаци на нацизма, които преди бяха скрити от ризата му, сета бяха видими за всички в стаята", пише доктор Никълс. Заедно с него за пациента се грижат чернокожа сестра и дихателен специалист от азиатски произход.

"Не ме оставяйте да умра, докторе", замолил се пациента, когато се наложило да бъде включен към машина за изкуствено обдишване. Той "показал признаци на дългогодишна употреба на метамфетамин", а зъбите му били "почти изчезнали".

Д-р Никълс успокоил пациента, че ще се грижат за него и ще го поддържат жив, доколкото могат.

Мъжът продължи да диша изключително трудно, а медиците го попитали дали иска бъде интубиран, ако е необходимо. Човекът отговорил, че иска екипът да направи всичко, което може.

"Всички ги видяхме. Символите на омразата по тялото му с гордост обявяваха възгледите му. Всички знаехме какво мисли той за нас. Как той оценява живота ни", пише лекарят в Twitter. "И все пак бяхме тук, работехме безпроблемно като екип, за да сме сигурни, че сме му дали най-добрия шанс да оцелее, доколкото можем.  Всичко това докато носим маски, защитни облекла, щитове за лице, ръкавици. "

Д-р Никълс разказва за стреса, страха и изолацията на тези в медицинската област, които трябва непрекъснато да се справят с вируса, докато пандемиятане се забавя. Тъкмо напротив - ускорява се. Той обяснява и как се справя с пациенти, които са расисти - благодарение на мантра, която му напомня, че това са просто хора, които имат нужда от доктор, а той е точно това - доктор. Но признава, че се е зачудил какво би би си помислил пациентът с нацистките татуировки, ако разбере, че е лекуван от евреин и до колко той би пощадил живота на лекаря, ако ролите се обърнат.

"За първи път осъзнах, че се поколебавам", признава д-р Никълс. "Пандемията ме измори и моята мантра не оказва същото въздействие в момента... И осъзнавам, че може би не съм добре."

Историята е ретуирана хиляди пъти и е получила стотици хиляди харесвания в Twitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
объркан преди 3 години
А нещо за шесте милиона!?Или то е друга бира!?
52
1
 
0
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: Надя (номер 54)Точно така. Ненормалници има колкото искаш. Навремето, когато бях дете, в старата ни махала имаше един луд. Той беше възрастен, над 20 годишен, но си играше с нас, децата.Носеше един дървен пистолет и вдигаше изпъната ръка за поздрав, крещеше "Xaил Хитлер" и викаше още: "Ти знаеш ли, че аз съм нацист?"Еми, умря млад. Още не бях завършил гимназия, имаше му нещо, защото имаше някакви гърбици, не знам каква болест точно.
51
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 3 години
Ах, колко сърцераздирателно, направо ще се разрева!!!Не, честно, ако това не е някаква измислена история, не виждам нищо учудващо.Личният лекар на Адолф Хитлер е бил евреин, какво да си говорим?При това той е знаел, че е евреин.Освен това, този нашарения не е никакъв нацист, а *** без мозък.Истинските нацисти, от SS са имали дискретни татуировки едва видими, и по тях са ги различавали след войната като ги залавят.
50
1
 
4
 
! Отговори
Надя преди 3 години
Аз имам един познат ненормалник, който си е татуирал пречупен кръст на вътрешната страна на джуката.
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ДОКТОР ИНДИЕЦ ДА СРЕЩНЕ ПАЦИЕНТ С БРИТАНСКИ ТАТУИРОВКИ
48
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква патетика, каква драма, неочаквана завръзка и очакван морал.Трогнат съм, ще изплющя мощен пост във фейса.
47
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се споменава в статията излекуван ли е нациста или са го уморили т.н. хуманни лекари като са го унтубирали без нужда
46
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква лоша комбинация, хем евреин, хем доктор, от това по страшно няма
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитляяяяя, айн, цвайн, айн, цвайн, Хитляяя
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и ДЕТСКИ приказки, как някакъв цар търсел доктори да лекуват негови роднини.. Ако доктора не можел да излекува болните, царя го уб.ивал. Ако доктора излекува болните, царя му давал доста при.Евреина е взел доста пари, за да го лекува тоя... Има Един Арабин- Измамник Семир Абумелих, близо до Б. Борисов. Оня направил Болница. НО вместо да си докара БОГАТИ клиенти от чужбина и да може и БЪлгария да ВЗЕМЕ пари, тоя арабин- Семир Абумелих решил да КРАДЕ от БЪлгария и да ФАЛИРА Здравната Каса.
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде па го намери тоя някакъв умрял скинар да се жалва от нацисти и расисти.
42
6
 
6
 
! Отговори
Плевнелиев преди 3 години
За селяните,селяни SS ОЗНАЧАВА САЙЛО СТИЛ,красив,скъп и издражлив метал,SS сикрет сървис
41
10
 
16
 
! Отговори
Тенгрианин преди 3 години
Както и по-долу е отбелязано, лекувал го е, защото си е платил. Няма начин. Иначе редакцията трябва да каже в кой момент се налага да се просълзим. За тези, които имат глава на раменете, съветвам да попрочетете малко от еврейския кодекс Шулхан Арух. И ако сте гоими, ще разберете за какво иде реч.
40
13
 
20
 
! Отговори
Nimportequi преди 3 години
Излекувал го е понеже нямаше да му платят ако не го беше лекувал. За евреина най важното е изгодата. Ако е за благотворителност евреин няма да си мръдне пръста.
39
7
 
31
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
За малко да се просълзя...Опитайте пак,иде друг тираж.
38
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната еврейска лъжа
37
6
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 372ри или 3ти коментар днес ... Просто съм регистриран и се "помни", анонимнико :D
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаех, че татуировките на свастики имат лечебни свойства.
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до БауАбе герберски ***, нямаш ли почивен час, защото се вижда, че нямаш почивен ден!
34
13
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
народа реши, че правят реклама на евреите. Все едно да се чувствате виновни като кажат "Българите много крадат." .... Доктора просто е добър човек ...