САЩ отчете рекорд в новозаразените и починалите от коронавирус

Много са и хоспитализираните
5 дек 2020 08:32, Петя Славова
29
САЩ отчете рекорд в новозаразените и починалите от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Съединените щати регистрираха през последното денонощие рекорден брой новозаразени с коронавируса и починали. В страната е достигнат и пик на пациентите с КОВИД-19 в болница, а здравни експерти се опасяват, че епидемичната обстановка ще продължи да се влошава, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Университетът "Джонс Хопкинс" съобщи вчера за рекордните близо 218 хиляди нови случая на коронавирус и 2879 починали за едно денонощие в САЩ. В страната с население от около 330 милиона души са регистрирани общо 14,1 милиона заразени с коронавируса и над 276 хиляди починали от причиняваното от него заболяване COVID-19.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава. Те са на първо място в света по брой заразени и починали.

Броят на пациентите сCOVID -19 в болници в САЩ достигна поредна пикова стойност, надхвърляйки прага от 100 хиляди (100 667). Запазва се наблюдаваната от седмици тенденция всеки ден да бъде регистриран нов рекорд.

Въпреки че началото на масовото ваксиниране на населението се очаква в обозримо бъдеще, здравни експерти очакват събиранията за Деня на благодарността в края на миналия месец и около предстоящите коледни празници да влошат епидемичната обстановка.

Стремителният ръст на новите случаи на коронавирус в Калифорния доведе до нови заповеди за локдаун. Капацитетът на интензивните отделения в най-многолюдния американски щат може да бъде запълнен до седмици, предупреди губернаторът Гавин Нюсъм.

Вчера шест юрисдикции в Северна Калифорния, включително град Сан Франциско, обявиха планове да наложат забрана за излизане от дома утре и вдругиден.

"Ситуацията сега е много несигурна", каза по телевизия Ен Би Си американският главен специалист по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи. Той прогнозира, че пикът на епидемията след Деня на благодарността ще бъде достигнат след седмица или две.

"С ваксина, несъмнено има светлина в края на тунела, но ние все още не сме стигнали там, така че трябва да засилим нашите здравни мерки, за да се опитаме да изправим кривата" на новите случаи, обобщи д-р Фаучи.

В четвъртък избраният за президент на САЩ Джо Байдън каза, че ще призова американците да носят маска на обществените места, след като встъпи в длъжност на 20 януари, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: САЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
до13 преди 3 години
т.е. като в БГ. Нямаш връзки и пари - умираш на стълбите пред болницата.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какви рекорди в САЩ пишат в Днес: новозаразени от вирус за посочения времеви период - около 4%, процент на починалите - около 2%. У нас данните за същите параметри са съответно 40-46% и 4,6-6,1%. Спомням си едно изказване на генерала с два ромба на пагоните: "Яко ще се мре"...
21
0
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Университетът "Джонс Хопкинс" съобщи вчера за рекордните близо 218 хиляди нови случая на коронавирус и 2879 починали за едно денонощие в САЩ. В страната с население от около 330 милиона души----така. 2879 на 330 М прави 8.7 човека на 1М умрели. Вчера. В БГ умряха 150 човека. На 7 милиона прави 21,4 човека умрели на 1М. 3 ПЪТИ повече от САЩ.И на никой не му пука. За нищо.Но за да сметнеш горното се иска пипе. И ниво на журналистиката в БГ повече от тва да оближеш ... кефа на шефа. Нали?
20
0
 
1
 
! Отговори
Metal преди 3 години
При население на Сащ от 330млн души излиза че тяхното население е 47 пъти повече от нашето /330:7=47.14/. При около 150 починали средно на ден у нас излиза, че в САЩ ако умират 7000 на ден ще сме на едно ниво (47.14*150=7000) Чугунена ми е главата, ама на някой е тиквена...
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що така става ? Нали се ваксинират там вече...
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16По-голямо от руското вмешателстгво ли? А "като цяло" всички нации са ограничени хора. Важното е дали има силна просветена прослойка, която да ги води напред.
17
2
 
0
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
Сащ винаги номер -1
16
4
 
1
 
! Отговори
:-) до metal преди 3 години
Напротив, САЩ имат по-висока смъртност пт нас на глава от населението.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците зле "мрът"като мухи,тук всичко е наред, абе хора вие Добре ли сте?
14
3
 
6
 
! Отговори
Metal преди 3 години
Да стигнат 6100 умрели на ден и ще доближат нашите нива на смъртност. Най ми е интресен здравния министър. Толкова бодро и свежо изглеждащ човек...абе ти си капитан на Титаник бе нещастен психопат такъв! Няма и доблеста да се гръмне дори
13
2
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
КАРМА БАЕ- ИНДИЯНЦИТЕ ГИ ВКАРАХА В РЕЗЕРВАТИ-ВКАРВАХА РОБИ ДА ИМ РАБОТЯТ.ГОСПОД БАВИ НО НЕЗАБРАВЯ-Е СЕГА ДА НЕ РЕВЪТ.-АБЕ НЕПИПАЙ НЕЩО ДЕТО НЕ Е ТВОЕ-ЩОТО ЕДИН ДЕН ЩЕ ПЛАЩАШ.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми е жал за САЩ. Не съм очаквал от себе си, че цяла една държава ще ми е безразлична, но ето, случва се. Такова вмешателство навсякъде по света никой друг не си позволява. А най ме изумява, че като цяло са силно ограничени хора.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Слаба ти е паметта. За какви десетки години говориш?През 2017 доларът беше по слаб от сега.Преди 2014 също.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В американската преса има предвиждания на специалисти, че от ковид тази зима в САЩ ще починат между 300 и 450 000 човека. Тяхната медицинска система е устроена не да лекува, а да печели пари. Като се има пред вид, че немалка част от населението няма медицински застраховки и при заболяване не ходи в болница реално смъртността ще е по-висока.
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко става щаба. Нали бяхме на първи място в света по смъртност ,лъжите и плашите хората
8
4
 
5
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Ами и в ЕС не сме на първо място по смъртност.
7
3
 
5
 
! Отговори
:-) до доктор хаус преди 3 години
Я, пак? Белгия е номер 1 по смъртност на глава от населението в света от корона вирус. Ние сме на 25-то място. САЩ са преди нас. Данните са от Worldometers точка info
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взеха ни пръвото място в света, но в не могат да ни го вемат в Европа!
5
5
 
8
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Каква сopocoидна тишина има под статията! Ако беше за Русия, щеше да има поне 100 коментара.
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГаменА бе ти май много неща не знаеш и не разбираш... По-добре си мълчи.