САЩ предложи България да се откаже от втора ядрена централа

Вашингтон предпочита фокус върху Козлодуй
5 дек 2020 10:50, Петя Славова
327
САЩ предложи България да се откаже от втора ядрена централа
Снимка: БГНЕС

САЩ предложиха на България да се откаже от изграждането на втора ядрена централа в страната, съобщава Франс прес, като се позовава на днешно комюнике на американското посолство в София.

Проектът е замразяван многократно заради цената и рентабилността, въпреки двата реактора, вече доставени от Русия, отбелязва агенцият, предава БНТ.

Вашингтон предпочита фокус върху другата ядрена централа на България - Козлодуй, пише Франс прес и напомня, че през ноември премиерът Борисов е обявил намерения за инсталиране там на американски реактор.

При посещение в Козлодуй в четвъртък американската посланичка Херо Мустафа предложи хибридно решение, което да позволи максимално използване на вече закупеното оборудване за проекта Белене, отбелязва Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОТАНРадио Ереван го изяде дебелия и то преди броени дни. А руските шушумиги си подвиха опашката.
207
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това вече е супер нахално! Ние даваме ли им акъл какво да правят в тяхната държава? не. айде баста...
206
0
 
20
 
! Отговори
ОТАН преди 3 години
Русия ще влезе ли в НАТО? - питали Р.Ереван. - Ще влезе, ако се наложи, и в централата им в Брюксел ще влезе!
205
0
 
2
 
! Отговори
До Хан Крум преди 3 години
Тук вече съм съгласен с теб.
204
2
 
25
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Хора осъзнайте се изправете се и си вдигнете гащите и ще усетите как вече задните части не ви болят .Не на САЩ не на Русия това са подли държави гледащи само и единствено техния интерес ние сме член на НАТО и на европейския съюз а все още пътуваме с визи за САЩ в същото време купуваме остаряла военна техника и всякакви други техни *** и за благодарност трябва да се молим за да ни допуснат в тяхната измислена държава.
203
3
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
САЩ си измислят врагове за да демонстрират сила как бихте нарекли убийство на високопоставен политик в Иран без да има обявена война помежду им и как се навлиза с военна техника на чужда територия без позволение .Няма разлика от политиката на САЩ и тази на Русия едните убиват и рекетират цял свят а другите анексират която си държава поискат вие изберете с кои да бъдете и не е ли по добре да следваме политиката на Ердоган който гледа интересите на собствената си държава.
202
1
 
10
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
МИ , ДА НАЛОЖАТ САНКЦИИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ПРОИЗВЕДЕНА В АЕЦ -БЕЛЕНЕ !?
201
2
 
18
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
В най скоро време както е тръгнало мелесите ще ядът бой месят се в вътрешните работи на всички държави и на хората започва да им писва с тази си политика тласкат най вече източна Европа и Азия към Русия и не само . Историята е доказала че няма държава която да е била сила номер едно за винаги но те явно не четат история и това е така защото не могат и да четат индианци прости .
200
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е безопасно. Не знам защо българските ядрени специалисти си мълчат, вероятно защото ги е страх за работните им места. Но ТОВА НЕ Е БЕЗОПАСНО! Никъде по света няма смесена американо-руска централа, ние ще бъдем теста. Искате ли да сте опитни мишки, когато залогът е реактор? Реакторите са нещо опасно, трябва да работят само в параметрите, в които са замислени. Всичко друго е опасно. А САЩ много ще се зарадва ако има ядрен инцидент с руски реактор. Мислите ли че не са в конфликт на интереси
199
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западните кучета ще продадат всички системи, турбини и генератори за Белене. Но не им стига. Искат на Русия да и е зле, а България да бъде жертвата на тяхната битка.
198
3
 
13
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Верно ли абе тая талибанска пардюха Херо Мустафа дали е наред с панасерката и аз предлагам да се наведе и да се хване за палците и групово да уважим американската посланичка .Също така предлагам САЩ да се откажат от ядрените си оръжия и да ги подарят на Русия също и да станат част от руската федерация.
197
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предложи????хахахаха
196
2
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
сащ не са си решили нито един вътр проблем тръгнали с нашата енергетика да сезанимават не желая тяхното мнение по нито един въпрос те не са критерии занищо
195
2
 
18
 
! Отговори
чувал чувал преди 3 години
"Предложи"?! Сериозно ли? Хегемона предложил учтиво на колонията си!
194
2
 
37
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Проектът беше замразен именно под натиска на тия рекетьори !!! Докога ще търпим?
193
3
 
13
 
! Отговори
До 190 преди 3 години
Говорейки за аюдеи, нали се сещаш , че другаря *** също е такъв? Най-малкото бившата му съпруга е по-баща Абрамова/ич. Близо 60% от руските олигарси са евреи - Абрамович, Фридман, Дерипаска, Ротенберг, Чорни... Берн Лазар знаеш ли кой? Протеже на Ротшилд и близък съветник на Путин. А болшевишката революция си е еврейска революция - 80% от състава на болшевишкото движение са евреи начело с Ленин и Троцки.
192
7
 
14
 
! Отговори
До 190 преди 3 години
Тресе те жестока шизофрения. От кои си последно? От руските пияници или от немската машина? Щото за мен руснаци и американци са все същия ***. Ама в Бг не съм видял хора да пеят американския химн, да развяват американски знамена, да ходят с тениски на Рейгън и Тръмп, и да твърдят, че американците са ни "братушки". А ***-русофили има на всеки ъгъл.
191
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Yankee GO HOME
190
0
 
17
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Бяйми 9 мильона, са американскити ни братя ни напраеха 5 мильона.Припуръки да ни струим, *** държавата с най мноу ядрени риактури.
189
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9след 150-я ти коментар, в който повтаряш едно и също като папагал...добре ли си. Имаш ли нужда от помощ?