В САЩ започва масовото ваксиниране срещу COVID-19

Ще имат ли Тръмп, Пенс и служителите от Белия дом ранен достъп?
14 дек 2020 10:03, Елка Василева
15
В САЩ започва масовото ваксиниране срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Дългоочакваната ваксинация срещу коронавируса в САЩ се очаква да започне днес. Първо ще бъдат ваксинирани здравните работници и обитателите на домове за възрастни хора.

Президентът Доналд Тръмп, вицепрезидентът Майк Пенс и други високопоставени американски представители ще получат ранен достъп до ваксината, разработена от Pfizer BioNTech.

Тръмп обаче намекна, че висшите служители в Белия дом ще почакат по-дълго за ваксините срещу COVID-19, след като медиите съобщиха, че високопоставени служители ще получат дозите в рамките на 10 дни.

Късно в неделя Тръмп обяви в Тwitter, че е поискал да бъде направена корекция в плановете за ваксинация на служителите в Белия дом, съобщи Ройтерс.

Още по темата

„Хората, работещи в Белия дом, трябва да получат ваксината по-нататък в програмата, освен ако не се налага в конкретен случай“, написа Тръмп. „Аз не съм планиран за получаване на ваксината, но очаквам това да стане в подходящ момент“, посочи той.

Източник, запознат с плановете за ваксинация, заяви, че на вицепрезидента Майк Пенс и на други високопоставени американски представители от днес нататък ще бъде предложена новоодобрената ваксина срещу COVID-19 в рамките на план, който има за цел да гарантира, че правителството ще продължи да работи без прекъсване.

Основният персонал на Белия дом и някои правителствени представители ще бъдат ваксинирани през следващите 10 дни, каза източникът, цитиран от Ройтерс.

Тръмп се зарази с новия коронавирус и вече се възстанови. Много служители на Белия дом също вече бяха болни, което потенциално намалява тяхната нужда от бърз достъп до ваксина, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауЕй Бау сладки ли са клавишите *** а на бика бъдете из из а ?
10
0
 
2
 
! Отговори
Е Кака така?!! преди 3 години
Още резултатаите от тестовете със "верни партньори" на САЩ не са обработени!Украйна и прибалтийските републики - не са върнали резултатите!/или генома е различен.../
9
0
 
0
 
! Отговори
Мъпет шоу преди 3 години
Залозите са : От неестесвен вирус или неестествена ваксина ще си ходят?Да погледаме как последната карикатура на римската империя си отива!
8
1
 
1
 
! Отговори
Пуоев преди 3 години
Каква ваксина? Този грип ние го изкарахме повечето на крак.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква радостна новина за света ! Най после ще си отиде америка
6
5
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Глупави американци. Не са чели форума и не знаят колко е страшно! :(
5
2
 
1
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Трябва ли да ни интересува?
4
2
 
0
 
! Отговори
Ако преди 3 години
Байдън почине преди избора на електорите, т.е. днес, Демократическата партия може да го замести с друг кандидат.Ако почине след избора на електорите и утвърждаването в Конгреса, отделните щати могат да променят вота си в една или друга посока, но промяната трябва да бъде утвърдена от двете камери на Конгреса.Ако почине след утвърждаването в Конгреса и преди инаугурацията на 20 януари, Кавала Деви Харис полага клетва като новият президент на САШ по силата на 20-та поправка.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! 5 милиона за 1 месец ако може... и всеки да си води записки за страничните ефекти. После да се даде на файзерчететата и така информация да стигне до нас. Браво на американците.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се ваксинират шепа хора от начало и едва ли ще има масова ваксинация
1
1
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Ако Байдън почине преди инаугурацията си, ще се проведат ли повторни избори или Мата Харис ще се закълне директно за президент?