Експерти в САЩ препоръчват спешно одобрение на ваксината на "Модерна"

Тя може да бъде втората, разрешена за използване в САЩ
18 дек 2020 08:27,
20
Експерти в САЩ препоръчват спешно одобрение на ваксината на "Модерна"
Снимка: БГНЕС

Комисия от външни съветници на Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) препоръча регулаторът да даде спешно одобрение за използването в САЩ на ваксината срещу коронавируса, разработена от американската компания "Модерна" (Moderna), предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

Комисията подкрепи с 20 на нула гласа при един въздържал се становището, че ползите от ваксината имат превес над рисковете при хора на възраст на и над 18 години.

Преди седмица същата експертна комисия подкрепи сходна ваксина на американската компания "Пфайзер" (Pfizer) и германския й партньор "Бионтех" (BioNTech), което даде възможност на регулатора да издаде на следващия ден спешно разрешение за ползването на ваксината.

Ако ваксината на "Модерна" бъде одобрена от агенцията, тя ще бъде втората, разрешена за използване в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
Я ква демокрация преди 3 години
Толкова за американското "ние тестваме ваксините за да докажем че са безопасни".Явно ако не побързат, всички ще разберат че може и без ваксини да се излезе от положението!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
предишната спешно и сега тая спешно май ще се окаже чие китайските и руски ваксини само не са спешно а както трябватая спешната американската се дагаваря с руснаците за втората доза да бъде от руската - що ли
16
4
 
0
 
! Отговори
уф преди 3 години
Добре че идва Байдън, той ще ги уреди.
15
6
 
10
 
! Отговори
Ваксаджийче преди 3 години
Как нямам търпение да се ваксинирам с ваксина която само преди няколко дена е завършена , изпробвана е на няколко човека , няма никаква информация какви странични ефекти има и попаднала в организма на човек МОДИФИЦИРА НОСИТЕЛИТЕ НА ГЕНЕТИЧНА ИНФОРМАЦИЯ.Баааси , колко съм развАлнуван. Децата ми могат да бъдат всемогъщи мутанти като от любимия ми детски филм "X Men"... или урруди от цирка , брада за дъщерята и трета ръка за синковеца, напримееер.Важното е че АЗ ще съм ИМУНИЗИРАН...
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Модерна работа е това, американска!
13
4
 
7
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Разбирам, че не са приключили всички изпитания и се пуска новата ваксина недоизпитана, но не мога да разбера защо толкова бързат тия политици от Конгреса. Нали вече има друга ваксина, която може да се ползва докато втората мине всички изпитания и няма нужда от бързане. Ако нямаше ваксина бих ги разбрал, ама то има и руснаците даже имат някаква двукомпонентна и ако им е толкова мъчно за населението да внесат от Бай Путин. Не е това проблема обаче. Явно бързането е за нещо друго не за здраве.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
33млрд това е спешността,бате Бил е беден трябва да му се помогне на горкия.
11
1
 
1
 
! Отговори
dsadsa преди 3 години
я вече съм си купил акции
10
5
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
Световните господари искат човечеството да бъде шприцовано със произведението спонсорирано от Бил гейтс главен спонсор на бионтех и то години преди вируса да завладее света!!!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ СПЕШНО Я! ТЕ И НА ПФАЙЗЕР ИЗВЪНРЕДНО Я ОДОБРИХА ОТ КОНГРЕСА.СЕЩАТЕ ЛИ СЕ ЗАЩО???АМА И АЗ, КАК ВСЯВАМ ПАНИКА....ТО ТОВА СА КОНСПИРАЦИИИ...
8
5
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Пари,пари и пак пари ! Това е истината.
7
7
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Кои експерти? Тия ,които ни казваха да пием белина?! Експерти....за пари експерти.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ползите от ваксината имат превес над рисковете" интересно - при положение, че не се знае асолютно нищо за рисковете.
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не е станал антиваксър и сега, определено страда от някакво умствено изоставане или най-малщото му липсва инстинкт за самосъхранение.
4
5
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Ще станат ясни когато опитните мишлета (световното население) започне да се ваксинира (да тества върху себе си "ваксината")
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Комисията подкрепи с 20 на нула гласа при един въздържал се становището, че ползите от ваксината имат превес над рисковете при хора на възраст на и над 18 години."Със здраве да си я ползват в комисията, аз ще пропусна рисковете им.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Комисията подкрепи с 20 на нула гласа при един въздържал се становището, че ползите от ваксината имат превес над рисковете..."А рисковете ясни ли са изцяло или само горе-долу?
1
5
 
15
 
! Отговори
асо преди 3 години
Тия съвсем ни взеха за маймуни. Ще си пробват ваксините върхи нас без скруполи.