Джо Байдън се ваксинира срещу COVID-19 на живо по телевизията

На 78 години той попада в рисковата група
Обновена: 21 дек 2020 23:18 | 21 дек 2020 23:18, Нели Христова
218
Джо Байдън се ваксинира срещу COVID-19 на живо по телевизията
Снимка: Getty

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън получи първата си доза от ваксината на Pfizer-BioNTech на живо по телевизията. Той заяви, че прави това, за да покаже на американците трябва да се подготвят и да се имунизират, когато препаратът стане достъпен за всички.

"Готов съм!", заяви президентът на сестрата, след като нави ръкава си в очакване да получи ваксината. А след това добави: "Дължим ви страшно много, наистина."

"Няма от какво да се притеснявате", категоричен бе Байдън пред журналистите. Той поздрави за усилията не само учените, но и администрацията на Тръмп, за бързото разпространение на ваксините.

Съпругата на Джо Байдън, Джил, също е получила ваксината по-рано днес.

"Това е само началото. Едно е да създадеш ваксината, а сега и Moderna ще се включи също, но всичко ще отнеме време", каза новият президент и настоя американците да продължат да следват правилата спазвайки социална дистанция и носейки маски. Той препоръча да се избягва пътуване, освен ако не е наложително.

78-годишният Байдън е в рисковата група при заразяване с COVID-19. В Америка CDC препоръчва хората над 75 години да са едни от първите, които да се ваксинират.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байден е измислен герой, холограма. Той дефакто е с тежка деменциа, човек-зелка. Вижте яростните му изказвания против ваксината от октомври месец, седмица преди изборите, където твърди, че за да бъде разработена безопасна ваксина трябва да минат поне 2 години. Сега го ваксинираха с нещо, кой знае какво и го ползват за опитно зайче-манекен. А изборите ги спечели Тръмп и той ще си остане президент. Лъжата се разпада и вече дори корпоративно контролираните, глобалистки медии загатват това.
150
4
 
3
 
! Отговори
K преди 3 години
Той е президент,а вие сте форумни плъхове сите
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е любимеца на *** ....... Чудя се дали като млад и той е крал кашкавал? Или се е разминал само с чупене на стъкла и *** пред момичетата.
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не му пречи че ще го стерилизира, закъде да се пази.
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще повярвам само ако се гътне до края на седмицата.
146
2
 
2
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Аз ще пропусна ...Коцето ще го пусна напред . Най - много да му падне перуката или да му се разтече грима ...ще го оправим после. Все пак е доктор някакъв ...ще напълним с вода спринцовка. Уж ще се ваксинира...да не сме луди ? Народа да се боцка..Бил Гейтс е приготвил коктейл . Да ви е честита , овци!
145
1
 
4
 
! Отговори
СССР преди 3 години
То тоя е рептил!!Серума промотиран като "Ваксина" съдържа точно ДНК на рептили.Така че за него е безвреден, за хората е опасен!!
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се видя иглата да влиза в ръката на Байдън и не се знае каква течност има в спринцовката.
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вовата кога?Не бе, не с Пфайзера, с тяхната си.Или както Песков каза "Това е невъзможно"?
142
0
 
0
 
! Отговори
DD преди 3 години
Възмутително...нефокусиран.... пише не раждали !, другото е друга информация. При тязи богата информация моля отправи се към първия пункт да си туриш модерното достижение на комерсиалната медицина.
141
0
 
1
 
! Отговори
До Пижо преди 3 години
Прав си. Те буквално все едно полудяха и взеха някакви мерки, които не сме виждали от март, а твърдят, че нямало основание да се смята, че е по-опасен и, че ваксината нямало да му влияе. Ако беше така тия мерки са неоснователни. Ако приемем, че това е отмъщение на ЕС заради Брекзит и реално няма истинска опасност, не се връзва защо и самите англичани затягат мерките.
140
1
 
5
 
! Отговори
Не мога да го гледам преди 3 години
Шбната американска свня трябва да умре.Все ще отиде на посещение в някоя държава и там или със снайпер или с взрив или с Пзрк тая шбната свня трябва да бъде очистена
139
0
 
2
 
! Отговори
Кики преди 3 години
Да се отбележи,че освен цръна рази е и Веган,събира разделно и има 6 котки и 8 кучета,членува в Me Too и не мрази бели
138
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох боже, поне да бяха фотошопвали малко. Чипа се вижда от самолет! Много проЗти тез американци
137
7
 
5
 
! Отговори
Ами ... преди 3 години
До Анонименне знам, за какво се коментира лекото вдигане на температура след ваксинация. Ами то е нормално. И бебетата вдигат дори повече. Аз от 20 години използвам противогрипна ваксина заради заболяването което имам -ХОББ. Изключително съм доволен. И за тях има описани страбични действия в листовката - цял ферман. Фирмата е длъжна да опише всяко странично действие, макар и единично. Та, почти всеки път часове след това усещам лека температура, която отшумява за няколко часа ... и кво? Жив съм
136
2
 
9
 
! Отговори
сс преди 3 години
много хитро крият шишенцето и приближават кадъра след като го връща на масата зад кутията, не че не може да е същото от ваксините пълно с физиологичен разтвор...а разковничето може да се крие във втората ваксина след 2 седмици която трябва да слагат....и много много никой не обяснява защо са две инжекции през две седмици???
135
0
 
8
 
! Отговори
ss преди 3 години
нашия *** даже го е страх и с физиологичен разтвор да го боднат, няма вяра на никого...а иска на него да му вярват...
134
1
 
6
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
И какво има в спринцовката? Физиологичен разтвор, мултивитамини или са му инжектирали просто редовната доза срещу деменцията?То и без друго този едва ли ще преживее цяла година. Оная, църната, ще управлява реално.Инак, вирусът мутира. Ако ваксините бяха толкова ефективни срещу новите щамове, нямаше да я има тази истерия от Великобритания. Защо затваряме границите с UK? Нали имаме ваксина? И според министъра на здравеопазването новият щам се "влияел" (каквото и да означава това) от ваксината.
133
2
 
3
 
! Отговори
Разединител-Заразите преди 3 години
А нашият - кога?Или следва стария комунистически принцип - да става колкото може по зле, че дано червените спечелят изборите!
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо само това лекарство получава такова превилегирована реклама?Това е безпрецедентно маркетингово явление.