Хасан Рохани оприличи Тръмп на Саддам Хюсеин

Президентът на Иран с критики от управлението на Доналд Тръмп
25 дек 2020 14:02, Петя Славова
42
Хасан Рохани оприличи Тръмп на Саддам Хюсеин
Снимка: БГНЕС

Президентът на Иран, Хасан Рохани, определи Доналд Тръмп като "луд“ и го оприличи на бившия иракски диктатор Саддам Хюсеин, прогнозирайки, че американският президент ще последва съдбата на Хюсеин, който бе обесен в затвора в Багдад преди 14 години, предаде в. "Индипендънт".

"Денят, в който обесиха лудия, беше денят, в който хората празнуваха окончателната победа“, каза президентът Рохани по време на правителствено заседание. "Съдбата на Тръмп няма да бъде много по-добра от съдбата на Саддам." Рохани отправи критиките четири седмици преди Тръмп да напусне поста си и потенциално да бъде изправен пред искове от федералните и щатските власти за действия по време и преди едногодишния си мандат.

Администрацията на Тръмп се оттегли от ядрената сделка от 2015 г. въведе политика на "максимален натиск“, насочена към иранската икономика.

Рохани определи Хюсеин, който започна опустошителна 8-годишна война срещу Иран през 80-те години, и Тръмп като психично неуравновесени агресори.

"Единият луд в нашия регион беше Саддам, който обяви война на нацията ни, а другият луд беше Тръмп, който обяви нова война - на народа ни“, каза той в изявление, излъчено по държавната телевизия.

"Единият обяви военни действия срещу нас, докато другият ни обяви икономическа война.“ Хюсеин, който бе заловен от американските военни след нахлуването и окупацията на Ирак през 2003 г., беше осъден на смъртна присъда и впоследствие обесен, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
И ти си един чалмар, ама нейсе . . .
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32И какво толкова много направи?Нека да си говорим с факти иначе става един измислен свят - такъв какъвто Тръмп си живее във.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7САЩ Средновековието са го прескочили с Дивия Запад и много неща са променили от тогаваДа САЩ имат Конституция ама нямат традиции (освен Деня на Благодарността). И какво са променили - в 21ви век сме а те все още имат 2 поправка която разрешава всеки да има оръжие. А това че до краят на 70те жените не са били считани дори като пол и не са имали права, а пък цветните са били третирани все още почти като роби?
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължение на 28Сирия и Йемен бяха за да се премахне Ал Кайда, а трети като тези в Либия бяха започнати от Хилъри когато беше Държавен Секретар. Това беше и причината защо тя не трябваше да стане президент 2016. Да Тръмп на започна (все още) война но пък първо е на ръба да започне такава с Иран и второ без война загуби над 300 хиляди американци заради некадърното си управление.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До правете си сметката 9Първо престанете да пишете коментарии само защото сте прочели от някой друг коментар че Обама е започнал 6 войни. Второ - на тези които ще ми поставят негативен знак на моя коментар - моля проверете фактите първо. Война в САЩ се започва само ако е гласувана в Конгреса. Такова гласуване при Обама нямаше. Т.е. това не са 6 войни а военни конфликти или операции. Някои от тях като тази в Индийският океан бяха необходими за да се премахнат пиратите, други като тази в
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хахахахаErdogan i Trump se razbiraha,BAYGIN shte podpali sveta pomnete mi dumata
24
5
 
2
 
! Отговори
На време преди 3 години
Много тактичен. Изчака Тръмп да слезе от власт и сподели вижданията си.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Страшното идва"войни на Балканите и в нестабилни страни с прилични природни ресурси!"Доста прилични и неприлични руснашки глупости си написал. Руснаците както и да си извъртат задниците ще трябва да се демократизират дори ако е необходимо ще ликвидират собственоръчно и диктатора си Путин.
22
9
 
8
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Да изчака до края на догодина, когато падат бомбите върху главата му да разправя кой, какъв е. Тръмп над 40 пъти е удържал кръвожадната военна индустрия и лобистите им да не започват война с Иран, ако искаше сега в Иран щеше да има 70 хилядна американска война и денем щяха да се мятат по няколко десетки хиляди бомби, ракети и снаряди по разни цивилни в Иран. И тоя като Ердоган не си знае интереса и се прави на мъж, вместо да каже едно мерси на Тръмп, че не започна нито една война!
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Рохани. На Тръмп ще му се наложи да се крие по шахтите като Садам Хюсеин за да отърве панделата. По-голям предател от Тръмп не е имало в САЩ не само като президент а изобщо като човек. За изпроводяк Тръмп помилва всички руски мекepeта дето му бяха съветници през 2017 и влезнаха в затвора заради нерегламентирани връзки с руснаците. На свобода са Флинт, Манафорт, Чарлз Къшнър, Роджър Стоун и връзката му с руското посолство Пападопулос. Флинт сега го съветва да въведе военно положение.
20
7
 
6
 
! Отговори
Страшното идва преди 3 години
Демократите идват! Господ да пази света! Те ще се целуват с ядрените *** от Иран, но за сметка на това ще започнат куп безсмислени войни на Балканите и в нестабилни страни с прилични природни ресурси!
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре го е казал човечецът. Все пак всеки има на право и мнение
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До влязохме в историятаНапиши нещо по темата, стига дъвка една и съща дъвка, вече няма хубав вкус
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рохани мяза на Илчев..Грозник голям.
16
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма фиеста ще е ако американците нападнат Иран. След това САЩ няма да съществува.
15
5
 
6
 
! Отговори
О... преди 3 години
Леле ! Намерил се кой..!
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички (не) обичат Реймънд.
13
13
 
13
 
! Отговори
Uday преди 3 години
Саддам беше единственият лидер, който държеше Ирак единен, мирен и проспериращ. Сегашните са кукли на конци, бивши гладни експати в Англия, за първи път видели малко пари. Саддам не ходеше никъде, който искаше да го види трябваше да иде на крак до Багдад. Разказа играта на 4 пъти по-голяма и по територия и население, цигансски, шиитски коптор.
12
8
 
9
 
! Отговори
We the people преди 3 години
Trump is a true American President, who stands up for America. Biden is a sell out and Harris is a communist.