В САЩ търговци на дребно се готвят за рекордно връщане на подаръци

Купувачите заложиха на интернет тази година
13
В САЩ търговци на дребно се готвят за рекордно връщане на подаръци
Снимка: Pixabay

Докато хората поставят последните си коледни подаръци под елхата, американските търговци на дребно се готвят за рекордно връщане на подаръци, закупени онлайн по време на втората вълна на коронавируса предава Ройтерс.

За да направят процеса по-ефективен, компании за търговия на дребно като Walmart и Target позволяват на купувачите да оставят нежелани подаръци на специални места за връщане на FedEx или United Parcel Service.

Други като Best Buy, Dick’s Sporting Goods и Nordstrom предлагат възможности на клиентите си да връщат стоки, без да слизат от колата си за първи път, тъй като усилията за спиране разпространението на COVID-19 водят до затваряне на магазини или намалявате на броя на клиентите, които могат да влизат вътре.

Връщанията ще нараснат тази година. Купувачите, които искаха да избегнат препълнените магазини, се насочиха към интернет, където по традиция процентът на върнатите стоки е по-висок. Компаниите за търговия на дребно са подложени на натиск и да направят процеса възможно най-гладък за купувачите, които искат да задържат като дълготрайни клиенти, както и за UPS и FedEx, които са залети от пакети.

Дори някои търговски центрове се стремят да улеснят връщането на стоки за наемателите си. Mall of America и Simon Property Group си партнират с Narvar, компания за управление на върнатите стоки, за да елиминират необходимостта купувачите да принтират етикети за връщане за пакетите, които оставят.

Още икономически новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: сащподаръциколеда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пийте си белината и не се обаждайте.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами да, не е като да караш ваксини с бус за салами, хаха
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ, американците крадат стоки и ги връщат на касата и вземат парите.
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво разбирате вие да ми говорите за САЩ? Ниши форми на живот!
9
3
 
4
 
! Отговори
americano преди 3 години
нр само че можеш да върнеш стоката, но даже имаш qr код, с който отиваш в най-близкия офис на ups само показваш кода и си тръгваш без въпроси и пр.остотии, те ти я взимат, опаковат и това е! никой не го интересува защо, как и тн. 1000 години не може да ни стигнете още!
8
1
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
българи, като теб, със сигурност.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да намалят белината.Доказано е, не действа.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...ИлиминираАаааааааау!
5
4
 
6
 
! Отговори
usa до 1 преди 3 години
като не си наясно, защо даваш мнение !?можеш да ди ползваш стоката без проблем, префи да я върнеш и никой не те пиъс защо я връщаш после. това да не ти е бг ?!!
4
6
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Това съвсем не е вярно, може да си ползваш стоката, но ако установиш че не отговаря на очакванията ти - фалшиви реклами, калпава изработка и т.н. си я връщаш като пич. Така се илиминират афро-азиатските търгаши и се дава предимство на търговци, които държат на реномето.
3
2
 
15
 
! Отговори
1-н преди 3 години
у *** ела да видиш как се връша стока...успех
2
4
 
23
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Това е -голям проблем на съвременното общество, скоро имаше статистика какви огромни колечества от стоки пътуват "безцелно" , само защото човек се чуства добре когато купува, а после се чуства добре ката му преведат парите обратно.
1
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама за целта не трябва да си я отварял или ползвал.А в БГ тарикатите искат да си купят нещо да си го ползват за празниците и януари да си вземат парите.