Байдън встъпва в длъжност с променени правила

Заради пандемията няма да има парад
18
Байдън встъпва в длъжност с променени правила
Снимка: БГНЕС

Церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън ще се проведе на 20 януари в ограничен формат и в съответствие с нормите за социално дистанциране. Това се казва в изявление, публикувано от съвместна комисия на Сената и Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, предаде БТА като цитира ТАСС.

Още по темата

Заради пандемията от новия коронавирус организаторите са решили да се откажат от парада по случай встъпването в длъжност на следващия държавен глава. Продължаващото традиционно около два часа шествие се гледа на живо от десетки хиляди хора, които се нареждат по пътя на новия президент към Белия дом. Вместо това телевизиите ще излъчат виртуална версия на парада, в която музиканти, танцьори и други артисти ще участват във видео формат.

След церемонията по встъпването в длъжност Байдън и Камала Харис, избрана за вицепрезидент на САЩ, ще вземат участие в традиционния преглед на войските на Капитолийския хълм. Пред тях ще вървят представители на всички клонове на американските въоръжени сили, при спазване на нормите за физическа дистанция. След това военните ще придружат Байдън до Белия дом.

По-рано бе съобщено за рязко намаляване на броя на поканите за церемонията по встъпването в длъжност на 46-ия президент на САЩ. Само членовете на 117-ия Конгрес ще могат да бъдат на Капитолийския хълм и всеки от тях ще може да покани по един гост. По-рано бе издадено и предупреждение за намаляване на броя на акредитираните журналисти, които да отразят събитието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: САЩбайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
14
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Абе вие луди ли сте?! Къв Джо, къв президент кви 5 лева?!! Ще встъпи в длъжност ама като обслужващ персонала в някой щатски затвор! Дементирал хахо перо! Няма как да му се размине измамата на века! Нито на него, нито на всички долни демонократи!
14
4
 
12
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...ne se entusiaziraite tolkova !!! Tova niama kak da se sluchi !!! Djo niama da vstapva v dlajnost !!!
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А Деменцията как е?Важното е да помни че трябва да налага яки санкции на джуджака.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
данъкоплаДци?А ти май си глупаГ...
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедо Джо помни ли още какво ще прави там?
10
0
 
10
 
! Отговори
А Деменцията как е? преди 3 години
Беше забравил името на конкурента по време изборните кампании.Не знам как с пиене само на хапчета ще се държи. Деменцията е тежко прогресиращо старческо заболяване.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще встъпи в длъжност дежурен хигиенист в Гитмо, ако има късмет да отърве разстрела за държавна измяна. Тръмп досега ги остави да се налудуват за може целия свят да ги види хубаво. Скоро ще ги почне с дебелото на тоягата, защото много им стана. А впрочем - дали не се гласят да ползват у нас същите електорални машини, с които фалшифицираха амер.избори?
8
4
 
19
 
! Отговори
вова късия преди 3 години
Ще гледа церемонията от землянката.
7
16
 
6
 
! Отговори
ДрОгаре путлеристи преди 3 години
Още 16 дни.......тик так, тик так...честита 2021!!!
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега американските данъкопладци ще трябва да отделят и за строеж на пирамида
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стъпва в длъжност ама някой друг път.
4
10
 
23
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"Церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън ще се проведе на 20 януари"============================Не е сигурно. Или ще се проведе, или няма да се проведе. Преди това, на 6-ти ще има събития, които очаквам да обърнат дори наратива на корпоративно контролираните, глобалистки сатанистки мейн-стрийм медии от рода на CNN, FoxNews, BBC, DW и т.н. трибуни на Лукавия. Вече започнаха да *** като току-що усетили ножа коледни прaceта. Шоуто наближава!
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз е плашещ , в нета има клипове как прегръща деца и ги гледа палаво .
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вероятно няма да има дори встъпване в длъжност на тая дементирала мумия. Има още много стъпки които истинския президент може да предприеме за да спре измамата на века.#Trump2020
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го коронясат в панделата