САЩ прехвърлиха ударни дронове в Румъния

Освен машините MQ-9 Reaper са разположени 90 военни
5 яну 2021 15:45, Елка Василева
255
САЩ прехвърлиха ударни дронове в Румъния
Снимка: архив, БГНЕС

Американски разузнавателни ударни дронове MQ-9 Reaper и около 90 военнослужещи са разположени в авиобазата в град Къмпия Турзи в Румъния. Това съобщи командването на ВВС на САЩ в Европа и Африка, предаде РИА Новости.

Целта на машините е събиране на информация, наблюдаване и разузнаване в подкрепа на операциите на НАТО, се казва в съобщението.

Безпилотните самолети и военнослужещите се разполагат в Румъния за продължителен период от време, но конкретни срокове не се посочват.

По думите на генерал Джефри Хариджан, командващ американските ВВС в Европа и Африка, разполагането на дроновете на това стратегическо място "обнадеждава съюзниците и партньорите", но също "дава на противниците да се разбере", че може да бъде даден "отговор на всяка възникваща заплаха".

Разполагането на дроновете и военните е съгласувано с румънските власти, то говори за привързаността на САЩ към стабилността и сигурността в Европа и е насочено към укрепване на отношенията между съюзниците в НАТО и останалите европейски партньори.

Дроновете MQ-9 Reaper са производство на американската компания General Atomics и са оборудвани с турбовитлови двигатели. Скоростта им е над 400 км/ч, максималната височина на полета е 13 000 м, а максималната продължителност - 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дронове могат да работят само там, където няма ПВО. Тоест, имат ефект само срещу джихадисти с калашници или евентуално партизани, недоволни от ГЕРБ. Просията от 20 години се занимава основно с изграждане на интегрирана и ешелонирана ПВО - не като няколкото камиона в Сирия.
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 214 БобиА България как е, нали си специалист?
190
0
 
1
 
! Отговори
Цинично преди 3 години
Според американските разбирания - това са гълбите на мира! :):)Не ясно защо ,но останалите виждат само ноктите на тия изкормвачи.И как така не искат да живеят мирно и демократично със кръжащи над главите си грабливи птици? Американофилите - дайте обяснение!
189
1
 
3
 
! Отговори
Хе хе! преди 3 години
"Русия е 200 години след Китай във военното дело сега, и на 500 след САЩ"Все така да е още 3 000 години! Това руснаците напълно ги урежда - да си пазят 'изостанали' ресурсите и богатствата и да няма война!
188
1
 
3
 
! Отговори
А дали? преди 3 години
"Русия загуби в Сирия и Нагорни Карабах" - кое загуби?В единия случай загуби присъствието на американците - което по принцип не им липсва,във втория случай загуби русофобската наркоза на арменците .Все така да 'губи'!
187
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците искат да се включат във ученията Черно Море 2021 - от тях са мишените :):)
186
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските ракети свалят само руски самолетиЩото Земята била кръгла и имало изкривяване ...
185
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия загуби в Сирия и Нагорни Карабах, това е нормално.Само с лъжи и филмчета за нови ракетки война не се води.Русия е 200 години след Китай във военното дело сега, и на 500 след САЩ
184
3
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Напротив, САЩ се Отдръпва, Издава Фронта,По План - Тези Дрони Трябваше да са В - Армения, Грузия, Азарбейджан, Ирак , Сирия, Тюркменистан, Казахстан, Либия, Тунис, Кипър,НА ПРЕДНА Линия - Срещу Русия, Китай и Иран,Каква Стана Тя - Всички Държави Изброени По Горе - Станаха Съюзници на Русия и Турция,САЩ се Отдръпна Чак до Румъния и Гърция ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
183
2
 
2
 
! Отговори
3030 преди 3 години
всеки сто години цивилизованият свят се обединява срещу Русия, изяжда си шутовете в мутрата и се кротва за следващите сто години. Този път обаче ще им е последен
182
4
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Руските Радари Прихващат и Свалят MQ - 9,Но Байрактарите Не Ги Виждат,Байрактара има Тайни, Англия Предложи на Турция - Пари - Колкото Иска, Само и Само да разкрие Тайните на Байрактара - Концепцията,Как Точно Става Номера - Да Не те Виждат ?Турците Не Издават Тайните,Но Байрактарите Ползват Електронни Заглушители - Заглушаващи Радарите, имат Сателитна Връзка, Предполага се че Изключват Двигателите и се реят Безшумно ,Бомбите са Крилати и Умни - Но и Те Нямат Двигатели - и Падат Безшумно
181
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак нашляпаха Путин изотзаддзе
180
7
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Само глупци ходят на ядрена война с хвърчила
179
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Азерите много умно си намериха добър съюзник----- Ти прос ли си бе, какъв съюзник са турците на азерите? Азерите СА турци, само че са шиити. Иначе говорят един език.
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 204 Па то и БПЦ има епархия в САЩ и Канада, а и в Австралия.
177
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жътварите RQ-9 Reaper са много по-лоши от Байрактарите. Жънат наред руска военна техника заедно с крепостниците в нея и около нея.
176
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците видяха че руснаците са гола вода срещу дроновете, изядоха як пердах от турските Байрактари и решиха да изпратят на Русия няколко дрончета за да подпикават от тях в Масква.
175
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СССРВ Америка има повече православни от България ,пък не са ги унищожили.Да не казваме,че Задграничната Руска Православна Църква има епархии там.
174
14
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Дроновете са капризни като автономните автомобили. Могат да бъдат полезни само когато са голям брой на ниска цена с просто предназначение. Ала бала пуртакала.
173
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой виждал ли е говорещия със сибирски мечки в последните десетина месеца?