Тръмп ще бъде изнесен или с белезници, или с усмирителна риза!

Журналистът Гаспаров: Тръмп оставя като наследство една срамна Америка
7 яну 2021 08:52, Елка Василева
99
Тръмп ще бъде изнесен или с белезници, или с усмирителна риза!
Кадър: БНТ

Доналд Тръмп или ще бъде изнесен до края на седмицата с белезници, или с усмирителна риза. Това коментира българският журналист в САЩ Симеон Гаспаров пред БНТ след безпрецедентното нахлуване на демонстранти в подкрепа на Тръмп в сградата на Американския конгрес.

„За тези 4 години на управление Тръмп успя да изгуби Конгреса, Сената, да срине Републиканската партия, а и да загуби президентството. Той е като Нерон от Древния Рим, който стои и гледа пламъците. Само че Древен Рим и Вашингтон са две много различни неща“, каза Гаспаров.

Този път дори вицепрезидентът Майк Пенс и републиканецът Мич Макконъл доказаха, че Конституцията е над всичко. Щатите, а не депутатите избират президента на САЩ, това се казва в Конституцията, обясни Гаспаров.

Много скоро може да се включи и 25-тата поправка за започване на процедура за отстраняване на президента от власт, обясни журналистът.

Още по темата

Според него събитията от снощи са не само следствие от управлението на Тръмп, а резултат от много дълго натрупване. Средната класа в САЩ изчезва - представете си един пясъчен часовник на много бедни и много богати, който непрекъснато расте, а това по средата - средната класа, се стопява, обясни Гаспаров.

„Тръмп оставя като наследство една срамна Америка,  днес той сложи едно голямо петно дори върху престижа на Америка на световната сцена. Наследството му е позор“, категоричен е журналистът.

Днес демократи и републиканци най-накрая разбраха, че трябва да работят заедно, днес ударихме дъното и дано от тук нататък започнем да се движим нагоре, допълни той.

Според Гаспаров задържаните ще са много, защото в района има камери, а в Капитолия е забранено използването на оръжие.

„Днес се видя, че кралят е гол, че Вашингтон може да бъде превзет. Националната гвардия бе вдигната по тревога, положението наистина е като във филм, но фактът е един - разумът надделя“, каза журналистът.

Според него сега се очаква Джо Байдън да излекува раните в американското общество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Trump ne e glupav !!!
63
12
 
2
 
! Отговори
Киро коравио преди 3 години
А бе аз от кога ви казвам че човеко е нередовен ама вие чак сега се осмелихте да говорите. Снощи е Кремъл е имало парти е водка и сельодка. И путилкин им казал " видехте ли какви ги сътвори нашия избраник А. ????
62
14
 
2
 
! Отговори
А преди 3 години
Може и с краката напред! Този *** е виновен за това което се случи вчера! Жаден за власт с цената на заблудени души!
61
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧикагоДай да видим какви производства върна във Щатите? Коя средна класа е зад него? Тази, която и се гледа шоу в царевичака или онази образованата средна класа, която се срамува от президент с ограничен речник и умствен капацитет? Нямал бил лобита.. алооооу свери си часовника. О, извинявай забравих, неговото време изтече. Няма смисъл.
60
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симеончо да се гръмне някъде с неговия анализ.
59
6
 
6
 
! Отговори
НЕЩАСТНИЦИ преди 3 години
Ха, ха, американците не са и смешни, просто са жалки.Да си оправят дертовете, че на никой не им е тупнал да се занимава с глупостите им.
58
14
 
4
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Най-добре с девет грама олово в кратуната.
57
5
 
26
 
! Отговори
баси резила преди 3 години
държавата на чудесата- много секурита много мощна държава и тинтири ,минтири- в САЩ ,превземат Капитолия,бомбардират Пентагона абе все примери за демокрация пред света -накарая Путин виновен
56
2
 
27
 
! Отговори
ПРОБЛЕМЪТ Е ДЪЛБОК преди 3 години
Много е лесно да посочиш едно лице (в случая Тръмп) и да го обвиниш във всички грехове. Реалността обече е друга - събитията от последните 24 часа назряват от 20 години (властта на финансовия капитал над производствения и реалния сектор, противопставяне на богатите крайбрежни щати с тези от вътрешността, огромен проблем с гетата - социална, расова, образователна и трудова криза с тази огромна прослойка).
55
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да гледате какво става в САЩ ,гледайте руски новини.Тук всичко се крие и има снишаване,снишаване.....докато видят накъде ще задуха вятъра и тогава.....вечна слава на победителя.
54
4
 
5
 
! Отговори
Do18 преди 3 години
Вместо да бръщолевиш глупости се изкъпи и измий зъбите,че вони и душата ти и тялото ти.
53
5
 
18
 
! Отговори
Шериф Джони преди 3 години
ДАААА ТОЧНО БАДЪН ЩЕ ДОУНИЩОЖИ САЩ ОТИВАМ ЗА ПУКАНКИ
52
1
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
за това пък следващи че направи доста силно впечатление с АГРЕСИВНОСТТА!!!
51
2
 
4
 
! Отговори
11 преди 3 години
Ам тия сменят един палячo с ново чучелo.
50
4
 
3
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
абе гаспаров, нито си българин нито си джурналист... ти си едно арменско мешано... няма да коронясат травестита дето носи индийско име в белия дом, а бидона е пътник... на власт е все още Тръмп и може би ще последва военно положение и тогава такива мижитурки лижещи гъ..зов.ете на демократите ше ги трепем по улиците... идва тоя ден!!!
49
4
 
13
 
! Отговори
до историк преди 3 години
Нещо четеш отзад напред историята. Братята ти америкаци са създали това щурмуване на парламенти, НО НА "НЕПОСЛУШНИТЕ" ДЪРЖАВИ още преди 40-на години. Всички размирици са по света са подпомагани,къде явно, къде скришно от тях. Най-пресните примери са Украйна, т.нар. арабска пролет, Сирия и т.н. А за България май само такива като теб,които не виждат по далеч от носа си, не са разбрали че точно Сорос и сие организираха преврата,фалита и всичко пошло което се случи, защото бяха изгонени от Виденов.
48
3
 
6
 
! Отговори
Абе преди 3 години
тея палатки нямат ли? Да им пратим от наште, че останаха от лятос. И едно отровно трио - бонус.
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще е краят на пандемията а с нея и края на демокрацията по света. Започва началото на диктатурата на властимащите над народните маси!
46
1
 
4
 
! Отговори
Да, да, да и да! преди 3 години
И не забравяйте палките по главата!
45
14
 
5
 
! Отговори
човек преди 3 години
Точно на същото мнение съм и аз, и смятам, че не съм като баба Ванга с пророчески способности, но точно това ще стане, което казва Гаспаров. Тръмп или ще бъде вкаран в затвора, или в психиатрична клиника.Опасявам се че ще бъде второто. Човекът не е наред с главата.И на мен ми мина мисълта за древния Рим и Нерон. Нерон обаче е бил още по-луд, след като е назначил любимия си кон за сенатор.Общото с Рим е също, че Капитол във Вашингтон е заимстван от римския хълм Капитолия.