Без "той", "тя", "баща", "майка"... Ще стане ли Конгресът на САЩ полово неутрален?

Нанси Пелоси щяла да го направи "най-приобщаващия" в историята
Обновена: 8 яну 2021 07:11 | 8 яну 2021 07:03, Александър Попов
641
Без "той", "тя", "баща", "майка"... Ще стане ли Конгресът на САЩ полово неутрален?
Снимка: БГНЕС

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси е внесла доклад в началото на годината, с който се надява да направи новия Конгрес на САЩ "най-приобщаващия в историята".

Думи като "той", "тя", "баща" и "майка" ще спрат да се използват в 117-ия Конгрес, ако бъде одобрен новият правилник на Камарата на представителите, съобщават Ройтерс и The Washington Post.

Специалната комисия "ще разгледа неравенствата въз основа на раса, цвят на кожата, етническа принадлежност, религия, пол, сексуална ориентация, полова идентичност, увреждания, възраст и национален произход", се казва в доклада.

Също така се съобщава, че комисията "ще зачита всички видове пол и ще замени всички местоимения и думи, обозначаващи семейни връзки, с неутрални по пол в правилата на Камарата на представителите“.

"Параграф 8 (в) (3) от правило XXIII трябва да премахне„ баща, майка, син, дъщеря, брат, сестра, чичо, леля, братовчед, братовчедка, племенник, племенница, съпруг, съпруга, тъст, тъща , свекърва, зет, снаха, втори баща, мащеха, доведен син, доведена дъщеря, полубрат, полусестра, внук и внучка и ги замени с родител, дете, sibling вместо брат и сестра, съпруг, родители на съпруга, дете на съпруга и т.н", се казва в резолюцията.

Фразата "той/тя подава заявление за оставка" ще се замени с "оттегля се". Изразът "той/тя се въздържа" ще бъде заменен с "този член, делегат, постоянен представител се въздържа".

Думата "председател" (chairman) в новата директива ще бъде заменена с chairperson.

Председателят на камарата Нанси Пелоси и председателят на комисията по норми Джеймс Макгавърн заявиха, че този ход ще направи Камарата "най-приобщаващата в историята".

Но неутрализиращият пола ход беше широко подиграван в социалните медии.

"Конгресът наистина е докоснал пулса на Америка", гласи коментарът в Тwitter на консервативният Daily Caller.

Бившият прессекретар на Белия дом Шон Спайсър пък заяви, че описанието на Нанси Пелоси в Тwitter е в нарушение на правилата, тъй като там тя се описва като майка и баба във визитката си.

"Това е върхът на лицемерието за хората, които твърдят, че са защитници на правата на жените. Те дефакто отричат ​​биологичното съществуване на жените", каза бившата конгресменка на Хавай Тулси Габард.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


641
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
454
0
 
0
 
! Отговори
Whitestar преди 3 години
по отношение на демокрацията, човешките права, свободата на словото, цената на човешкия живот (съдба)! И така ние достигаме до едноименния извод, че: "На кривите ракети - космосът им пречи!", което е едно голямо огледало на случващото се!
453
0
 
0
 
! Отговори
Whitestar преди 3 години
Поведението на г-да американците почива на принципа: "На кривите ракети - космосът им пречи!" Тези промени, заедно с назначаването на трансексуален на такъв пост показва ясно, единствено липса на потенция за справяне с болезнени проблеми на ДЕмокрацията! Изглежда също, че най-незначителни, нищожни задачи, поставени под космически микроскоп обземат мирогледа, полезрението мирът на братята американци и се оказват нерешими казуси, ребуси, гигантски парадигми! Така те отклоняват взорът си от най-нал
452
0
 
0
 
! Отговори
Whitestar преди 3 години
Поведението на г-да американците почива на принципа: "На кривите ракети - космосът им пречи!" Тези промени, заедно с назначаването на трансексуален на такъв пост показва ясно, единствено липса на потенция за справяне с болезнени проблеми на ДЕмокрацията! Изглежда също, че най-незначителни, нищожни задачи, поставени под космически микроскоп обземат мирогледа, полезрението мирът на братята американци и се оказват нерешими казуси, ребуси, гигантски парадигми! Така те отклоняват взорът си от най-належащи световни тегоби, дори в собствената си -- безкрайна страна, по отношение на демокрацията, чов
451
0
 
0
 
! Отговори
Достоевски преди 3 години
Мисля, че тези в момента пишат продължението на романа "Бесове"...
450
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някога иранците нарекоха американското правителство Сатана. Склонен съм да се съглася.Още повече в този му "демонократичен" вид.
449
0
 
0
 
! Отговори
дърт преди 3 години
До Ами прочети 493А какво общо има "обществото" на Торманс с комунизма?
448
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак сега се разбра какъв е прототипът на "То" на Стивън Кинг - американски конгресмен.
447
0
 
5
 
! Отговори
Зла свекърва преди 3 години
Ако приобщаването означава зачеркването на идентичността на мнозинството от гражданите. Как ли тогава изглежда изключването?Интересно, как ще се молят с молитвата "Отче наш", когато не трябва да казват баща. Или пак ще поканят онзи еретик, дето не знае на кой бог се моли и какво означава "амин".
446
0
 
6
 
! Отговори
Генерал Лий преди 3 години
Only White lives matter!!!Кво малцинства бе??? Белите са около 8 процента от населението на Земята!Изчезваме!Я връщайте старите традиции и на бой!Ние ще дойдем за вас ***!!!
445
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази е по-неадекватна и от невъзпитаният и надменен Тръмп..но той поне бе бял и нормален мъж. а сега трябва да толерираме безполовите същества..до обяд съм мъж.следобяд жена..вечерта ***..ама нищо. .. американска демокрация.
444
0
 
9
 
! Отговори
Литератор преди 3 години
Това предложение на кукувуцата Пелоси е направено , за да не можем да напсуваме качествено някой дупетат или конгресмен .
443
0
 
3
 
! Отговори
Ами прочети преди 3 години
До *** Ами ппрочети "Часът на бика" от Иван Ефремов. Там въпросът е решен точно така в бъдещото комунистическо общество,ноооо..... има една подробност - нормалните сексуално хора отдавна са малцинство и затова точно на тях е определен един остров да си живеят според старите разбирания за семейството. Забравил съм как Ефремов решава въпроса със възпроизводството на човешкия род - сигурно чрез пъпкуване.
442
0
 
18
 
! Отговори
Samo minavam преди 3 години
Тези самодоволни, склерози, пенсионираха и Бог.
441
0
 
14
 
! Отговори
Само да попитам преди 3 години
И за това ли е виновна лошата Русия ?Хубава реклама си направиха "добрите" Юесей пред света !
440
0
 
6
 
! Отговори
Един чичко преди 3 години
Видяхте ли че бях прав
439
0
 
26
 
! Отговори
така е преди 3 години
Тръмп загуби,защото смяташе,че си има работа с нормални хора!Е,сега вече го научи по трудния начин!И сега какво ги чака тия сбърканяци бедна ви е фантазията!!!
438
0
 
22
 
! Отговори
Бъдеще на САЩ преди 3 години
Значи можем да очакваме , че следващия Конгрес на САЩ ще е съставен само от кастрати. Е, колко му е на американеца да вземе 2 тухли и да троши топките на конгресмените когато отидат на работа . Там е страната на възможностите !
437
0
 
13
 
! Отговори
Кръстник преди 3 години
Името на тази кукумявка , Нанси Пелоси , трябва да бъде : Нанси Безполовоси. Може би така е правилно, тя няма да бъде познавана в бъдеще като личност, защото не е !
436
0
 
2
 
! Отговори
emicho преди 3 години
До СмотанякКато Исус Христос... от въздуха (т.е. от божия човек)
435
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мечтата на левичарите от демократичната партия, да няма нормални хора , а само *** и олиго майн френд. Затова толкова мразеха Тръмп.