От Facebook категорични: Няма да отключим профила на Тръмп

Той е нарушил основно правило на тяхната компания
12 яну 2021 08:18,
146
От Facebook категорични: Няма да отключим профила на Тръмп
Снимка: БГНЕС

Facebook съобщи, че няма да вдигне забраната върху профила на Доналд Тръмп. От най-голямата социална мрежа на света заявиха, че президентът на САЩ е нарушил основно правило на тяхната компания, като е агитирал към насилие.

Забраната на акаунта на Тръмп в Twitter и профила му във Facebook предизвикаха големи дебати. Много анализатори поставят въпроса дали интернет компаниите имат правото да отнемат думата на политик или обществена личност, съобщава Нова тв.

От Facebook засега са категорични. Те обявяват, че след изборите за президент на Съединените щати през 2016-та, социалната мрежа е била силно критикувана за безконтролното разпространение на лъжи и пропаганда. Били са въведени правила, които сега Тръмп е нарушил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: FacebookСАЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
P. преди 3 години
До Гладен ЖурналистАз ги наричам Фейкбук.
107
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да го отключват защото след 20-ти няма да съществува.
106
0
 
3
 
! Отговори
R преди 3 години
1984 - Оруел
105
0
 
3
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
Изборната система в САЩ е архаична което предпоставя фалшификации,като гласуването по пощата.Електронното също е под въпрос!.Освен това губернатори демократи от 4 щата промениха изорните правила умишлено преди изборите за да повлият на резултатите.Тръмп приканеаше много пъти да се гласува чрез урните,за да е реален гласа,а не по пощата,но опозицията обратното обработваше хората по пощата,уж заради пандемията и стана каквото стана.
104
3
 
10
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Изгледайте предаването на Антон Тодоров с журналиста Огнян Дъскарев,който живее от 30 години в САЩ и ще се убедите на 100% че изборите са дебело фалшифицирани в полза на живия труп Джо Байдън!!Това е предаване по Европа ТВ.В три от решаващите щати посред нощ в 3 часа,Тръмп води с 400 хиляди гласа.Пристига камион и изсипва 500 хиляди гласа за Джо Байдън,нито един за Тръмп.Били изпратени по пощата??!Чувай х,йо??!!И на всичкото отгоре изгонили застъпниците на републиканската партия при броенето??!!
103
2
 
5
 
! Отговори
Оптимист преди 3 години
На много места (по-долу) срещнах думата "тирания".Ако това считате за "тирания", Ви завиждам страшно много!!!За хората от моето поколение (50+), живяли в един друг строй, не много отдавна, тази дума има смисъл, който надявам се да не опознаете никога.Иначе съм оптимист: ако сега това считаме за "тирания", значи сме изминали дълъг път и то в правилната посока.Но това да не ви пречи да оплювате всико и всики.... това си е ваше право и като гледам "тиранията" не ви спира!!!!
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна не ползвам Фейкбук.
101
1
 
3
 
! Отговори
Гладен Журналист преди 3 години
До Анонимен 106'Има и алтернативни мрежи. Вече милиони се отписаха от фейсбук, заради глупавата им постъпка'------------------------------------Oхо много хора се преместиха в други платформи, ама и на другите платформи им намериха цаката да им дръпнат шалтера. Провери какво стана с Parler! Бедна ви е фантазията какво ви готвят.
100
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После нека спрат профила на фигуранта, а дано, а дано, а дано.
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВъв Фокс нюз казаха кои фирми и машини са манипулирали резултатите от изборите,също и писмата.
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Докато не назоветеВ Тубата пък пуснаха клип,че Тръмп се борел с английското владичество,еврейско ли е английско ли е ,корпоративно ли е,един господ знае! Най-вероятно - една шепа мощни богаташи си играят със съдбата на света,планетата и хората.Но поне пуснаха малко клипове по Тръмпово време,защото съвсем нищо не знаехме за тези корпоративни и финансови сили,нито пък знаехме,че съществува глобализъм и тотална цензура,както затвориха и предаването на Алекс Джоунс и други.
97
0
 
5
 
! Отговори
Fakebook преди 3 години
Ами и вас да ви заключат, и да се реши проблема !
96
1
 
10
 
! Отговори
TRUTH преди 3 години
Тръмп Спечели изборите, Света се управлява от висшия разум БОГ.
95
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голема работа скоро на вас ще ви дрьпнат шалтера ,както в Айдахо , феисбоклук!!
94
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп печели изборите, но не позволиха тези, които управляват света както е написано по-долу тайните общества , да бъде отново президент. Света обаче се управлява от висшия разум БОГ.
93
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и алтернативни мрежи. Вече милиони се отписаха от фейсбук, заради глупавата им постъпка.
92
2
 
23
 
! Отговори
АЗ и други преди 3 години
"Когато тиранията се превърне в закон, бунтът се превръща в дълг." "When tyranny becomes law, rebellion becomes duty." Томас Джеферсън Та Така!
91
1
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ако все пак някой се съмнява в това,което написах,нека помисли /ако може де/-Например Тръмп..-Той е Президент на САЩ..Той има ТРИБУНА да се изказва ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ така,както както никой друг!!!!!АКО тоя НАИСТИНА иска да апелира за насилие,може да го напрови съвсем лесно И БЕЗ да използва "Сураттефтера", "Твитер",или друга "платформа"!!!..Изобщо,може да се замислите:-Щом на Тръмп заключиха профила,КАКВО ЛИ БИ СТАНАЛО С ВАШИТЕ "профили",ако си позволите "своеволието" "СОБСТВЕНО МНЕНИЕ"..?
90
1
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
още не разбирате,че "съвременните интернет платформи" са измислени с ЕДИНСТВЕНАТА цел:-ДА "КАНАЛИЗИРАТ" възможните мнения и да ги подчинят "Бавно и полека" на целите на "НСР"!..Първо ви загълфичват че с тях ставате "НЕЩО ЗНАЧИМО".."в целия свят",а после,когато вече сте захапали кукичката им и се опитате да бъдете себе си,.."резето хлопва"....да не споменавам за факта,че блъскайки ЛИЧНИТЕ си данни,живот и преживявания,вие просто ДОБРОВОЛНО издавате неща,които иначе биха отнели време и средс
89
0
 
17
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Въпросче : Защо суратя не наложи бан над онези които призоваваха за насилие в Украйна, Сирия, Либия, Беларус?