Тръмп обяви извънредно положение и прати помощ във Вашингтон

Засилват мерките за сигурност за встъпването в длъжност на Байдън
12 яну 2021 11:13, Елка Василева
68
Тръмп обяви извънредно положение и прати помощ във Вашингтон
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп обяви извънредно положение и изпрати федерална помощ на властите във Вашингтон във връзка с усилията за осигуряване на сигурността в американската столица преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън на 20 януари.

Това решение ще позволи на федералните власти да разпределят средства за подпомагане на града по ускорен начин.

По-рано ФБР предупреди, че се планират въоръжени протести във Вашингтон и по цялата територия на страната в дните преди церемонията по встъпване в длъжност на избрания за президент на САЩ Джо Байдън на 20 януари, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, позовавайки се на свои анонимни източници.

Американските власти решиха да започнат от утре, с шест дни по-рано от предвиденото, засилването на мерките за сигурност във връзка с церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън на 20 януари, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БНР.

Още по темата

Дотогава разположените близо до Белия дом и Конгреса административни сгради, магазини и ресторанти ще бъдат недостъпни.

Пентагонът обяви вчера, че е разрешил разполагането на 15 000 войници от Националната гвардия във Вашингтон за церемонията, за да бъде избегнато ново насилие след щурма на Капитолия миналата седмица.

Близо 5000 допълнителни войници може да бъдат изпратени към тях за церемонията. За момента тяхната мисия се ограничава до логистична подкрепа на местната полиция и те ще бъдат оторизирани "само в краен случай" да извършват арести, ако ситуацията излезе извън контрол, заяви генерал Даниъл Хокансън, който отговаря за Националната гвардия в министерството на отбраната.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
5
 
! Отговори
Берлинер преди 3 години
А Ненси Пелоси ще заличава половите/родовите различия. Вече в САЩ няма да има думи като майка и татко, всичко ше е unisex....
62
2
 
3
 
! Отговори
Берлинер преди 3 години
Да, бай Вълчо, Русия пак би им помогнала. както през ВСВ, когато при Ардените 2 СС танкови дивизии обърнаха в бяг американскта армия, та се наложи Сталин предсрочно да мине по целия фронт в атака, 2-3 седмици преди планираната дата.
61
1
 
2
 
! Отговори
Берлинер преди 3 години
Интересно, този път Путин не се намеси в изборите на САЩ и Тръмп ги загуби. Значи прави са CIA и FBI, Русия е била виновна за поражението на танте Клинтъница.
60
3
 
6
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 3 години
Да се обърнат за помощ към Москва, руснаците бързо ще въведат ред.
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да живее Великата американска революция.
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Тръмп ще им покаже, следващото извънредно положение ще е в Калифорниа- центъра на гейщината, джендъризма, феминизма, изобщо на цялата ляво-либерална идеология иинкуббатура на фалшификациите на изборите.Всички измамници в затвора, черните ще ги вземат за булки, нали много се обичат.Капана щракна.
57
14
 
7
 
! Отговори
анономен преди 3 години
Когато и да си тръгне оранжевия клоун- все е късно
56
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СОРОС,БАЙДЪН И БАРАК ХЮСЕИН НИКОГА НЯМА ДА ПРОСТЯТ НА ТРЪМП,ЧЕ ИМ СЕКНА БИЗНЕСА С ВОЙНИ И БЕЖАНЦИ!НА 20 АЛЪШ-ВЕРИШЪТ ЗАПОЧВА ОТНОВО!
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хубаво почва байдън - с очакване на въоръжени протести...
54
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е 46 и последен президент!!!
53
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп-46!!!!!!!!
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, до 4-5 Тръмп ги почва с арестите, само вижте какво става в Ватикана.
51
17
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ТРЪМП ВЕЧЕ НЕ ПЕЕ. ТАМ УПРАВЛЯВАТ ВЕЧЕ ФБР И ДРУГИ ПОДОБНИ. ТОВА НЕ Е ЗАПОВЕД ВА НА ТРЪМП. УПЛАШЕН Е много!!!
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнайно защо тогаз медийно го блокираха без право за изказване на глас и не му оставиха медийна диверсификация за изказ като Президент кандидатирал се за тоз пост от името на партията Републиканска представила го за претендент,но таз партия не е известна с фракции по време на целия изборен процес,че да има тръмписти кат негови последователи както обявиха медийно с предтекста,че в него била вината да ги кани на площада пред Конгреса,а общо под общия призив за присъствие има много фракции,чий са.
49
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато една държава (империя в миналото) не се грижи за образованието на населението си, я спохожда същата участ, като тази на Великобритания и САЩ - обществото й я разрушава от глупост. Великобритания се самоуби с брекзит, а в САЩ реднековете сънуват връщането на конфедерации, робство, расизъм, диващина.. И предвид големият им процент в обществото, е трудно да им се противодейства без сериозен конфликт.
48
11
 
8
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
И Тръмп, и Байдън са много зле. Тръмп направи много глупости - споразумението за климата, сделката с Иран, милитаризма на Израел и т.н. Обаче Байдън/Харис са още по-опасни - руски троцкисти, каквито като системна партия отдавна няма и в самата Русия. Накратко, от много зле към още по-зле.
47
3
 
27
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Пролетта нормалните американци се редяха на опашки за оръжие, докато ковидпсихарите за тоалетна хартия.В един момент като им писне от либepacтията и не.гр0филията ще стане страшно.
46
41
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде най-после оранжевия да се маха.Нямам търпение.
45
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 20 ще има инаугурация на Тръпков, бидоха в затвора
44
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е то демокрацията. Мисля че цялата ни армия е по-малка от частта която ще охранява Капитолия.