САЩ осъществи първата от 70 г. екзекуция на жена, каква е историята на Лиза?

Преди 16 г. Монтгомъри убива по ужасяващ начин бременната Боби
13 яну 2021 10:32,
156
САЩ осъществи първата от 70 г. екзекуция на жена, каква е историята на Лиза?
Снимка: БГНЕС

За първи път от 70 години насам в САЩ бе извършена екзекуция на жена. Лиза Монтгомъри бе умъртвена със смъртоносна инжекция във федералния затвор в Индиана днес, съобщава NBC news.

До 20 януари, когато новият президент на САЩ Джо Байдън встъпва в длъжност, напускащият президент Доналд Тръмп планира още смъртни присъди. Това ще отбележи рекорд за САЩ, където преди президентството на Тръмп федералните власти последно са изпълнявали смъртна присъда през 2003 г.

Новоизбраният президент Джо Байдън и неговите сътрудници се противопоставят на смъртното наказание.

ИСТОРИЯТА

През 2004-та година Лиза бе призната за виновна за едно от най-ужасните убийства в САЩ. Тогава тя уби по зловещ начин бременната Боби Джо Стинет. Осъдената твърдеше, че детето в утробата е нейно.

Преди 16 години историята на 23-годишната Боби потресе цяла Америка. Заедно с мъжа си те очаквали бебе и се издържали от даването на териери под наем. Бъдещата майка събирала клиенти по мрежата и така попаднала на 36-годишната Монтгомъри, която освен това й се представила като бременна. Двете си чатили известно време, ходели заедно на кучешка изложба, а на 16 декември 2004 Боби я поканила да види нови малки кученца, пише вестник "Стандарт".

Дали убийцата е взела решение за престъплението още преди да пристъпи прага или нещо в поведението на Боби я е проковирало, така и не става ясно. Но доказателствата са ясни – Монтгомъри изтръгва кабела на домашния телефон, връзва с него устата на бъдещата майка, взима кухненски нож, разрязва корема, скъсва пъпната връв и изважда бебето, а после удушава майка му.

Зловещото убийство е разкрито първо от майката на жертвата. Няколко часа по-късно тя пристига в дома обезпокоена, че не може да се свърже с дъщеря си. Влизайки в къщата и виждайки мъртвата си дъщеря, обляна в кръв и изкормена, припада. По-късно се съвзема и вика полицията. Първоначално органите на реда се насочват към друг съмнителен клиент,  задържат го, но бързо разбират, че са на грешна следа.

В Мисури стотици доброволци се включват в издирването на бебето, проверяват сметищата, всички кофи за боклук, сиропиталищата. Докато ровят в компютъра на мъртвата, се натъкват на кореспонденцията с другата бременна жена, откриват адреса й, но никой не им отваря. Разбиват входната врата и остават шокирани от видяното: Лиза Монтгомъри седяла невъзмутимо на дивана, гледала новините за убийството и люлеела в ръцете си бебе. Обяснила на полицаите, че го е родила преди дни и го гледала сама, затова не можела да го остави, за да отвори вратата.

Полицаите преровили всички болници, но така и не открили името нито на майката, нито на детето. Задържали я, направили и ДНК- тест на бебето. Както се очаквало, то не било нейно, а на убитата майка.

За щастие, бебето Виктория, което започна живота си толкова зловещо, вече се е превърнало в 16-годишна девойка, която с баща си отдавна се преместили в друг щат и се опитват да гонят от мислите си смъртоносната случка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
24
 
1
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Сбогот Тръмп. Женан ти те напуска заеднон с децата, а другата седмица сдаваш властта и стъпва в длъжност Байдън.
97
50
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Отиващият си Тръмп отмъщава. С лошо никога не се отвръща. Да го помни Тръмп, защото и той ще виси на бесилото като стъпи в длъжност Байдън. Да вннимава в картинката Тръмп, защото Байдън ще му очерни живота.
96
7
 
35
 
! Отговори
Ал Бънди преди 3 години
Айде пак Тръмп виновен.И такъв тип статий все от жени написани. Защо ли!!!
95
5
 
48
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Има различни видове и степени на психични заболявания.Явно е от случая,че заболяването на тази е нелечимо.Тя не може да бъде пълноценен член на обществото.Инжекцията само я е спасила от излишни страдания.
94
2
 
12
 
! Отговори
ми то преди 3 години
си личи тая абсолютно луда всички и пречат и мрази всички и хората които са щастливигрозница за жена и винаги е била грозна затова се е шлякала с кой къдет свари
93
13
 
13
 
! Отговори
РПГ-7 преди 3 години
ЕС да обяви санкции на "най-демократичната" държава - САЩ, за нарушаването на човешките права и екзекуцията на тази травмирана от живота и обстоятелствата жена!Де ви е Демокрацията, де са ви Либерализма и Човешките Цености, бе кравари!!!!Вземете пример от малка и демократична Бг и нения Бащица бат Бойку!
92
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука става въпрос за *** жена. Какъвто и да е афект, да сториш такова нещо да изкормиш бременна си е психично заболяване. Друг е въпросът, че там не искат обществото да прави разходи по такива случаи и се отървават по този начин.
91
6
 
20
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
В Щатите отдавна са си дали сметка , че смъртните присъди не са рентабилни- още Алеко го е описал- яко бачкане за жълти стотинки и по веригата едни хора забогатяват .
90
29
 
32
 
! Отговори
венци преди 3 години
България иска съд и присъда за престъпници като Боко Тиквата.Това е нещото което интересува българското общество.
89
7
 
20
 
! Отговори
хм преди 3 години
Сега разбирам защо демократите отидоха директно в Столипиново при братчедите си.
88
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е в Бъгария всеки се саморазправя, както може, за да си запази жизнения периметър.А държавата краде от всички и раздава на отбвани. За друго не се интересува.
87
10
 
29
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Въпрос. С какво тази новина е толкова важна и ни я навирате цял ден в очите? Какво целите? Какво и е интересното, какво и е важното
86
4
 
28
 
! Отговори
Франкенщайн преди 3 години
Ако е истина това, как са я арестували, то тази няма нужда от психиатрична експртиза, тя си е кръгло луда. Трябвало е да бъде затворена в съответното заведение /демек лудница/. Сигурно семейството й не е имало пари за адвокат, а назначения й обществен защитник го е карал през просото. Просто - нагледно доказателство на американската правосъдна система . Навремето как освободиха О Джей Симпсън , след като той явно беше убил жена си. Просто имаше пари за адвокати.Така ще е вече и в България, закон
85
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Зоро Да бяха екзекутирали и баща й и приятелите му. Много ясно, че те са виновни за всичко. Да не говорим, че масово американци изнасилват малки деца, момичета. Това не може да е нормална държава с нормални хора каквото и да ми говорят и да ми се правят.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До BG-то така е, но е така защото някъде има още 230 като тях и ги пазят.
83
1
 
34
 
! Отговори
Juls преди 3 години
до 95 СветозарВиж сега тук идеята е друга: От 70 г. за първи път при ТРЪМП се екзекутира жена !!! ТРЪМП планира още екзекуции !!! По времето на ТРЪМП има рекорден брой екзекуции !!! Ако не внимавате ТРЪМП ще ви згори къщата, ще изнасили жена ви и ще изяде децата ви !!! Trump BAD !!! TRUMP EVIL !!!
82
1
 
30
 
! Отговори
BG-то преди 3 години
Има спешна нужда от смъртното наказание. Докато тука си драскаме по улицете се разхоьдат свободно поне 100 ***.
81
4
 
8
 
! Отговори
истината преди 3 години
CNN : "Тръмп е виновен за жена-убиец"
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дегенератите трябва да се избиват, направо по улиците. Снимката казва всичко.
79
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ли би станало ако вместо тази бяха екзекутирали някой чернокож престъпник .