САЩ осъществи първата от 70 г. екзекуция на жена, каква е историята на Лиза?

Преди 16 г. Монтгомъри убива по ужасяващ начин бременната Боби
13 яну 2021 10:32,
156
САЩ осъществи първата от 70 г. екзекуция на жена, каква е историята на Лиза?
Снимка: БГНЕС

За първи път от 70 години насам в САЩ бе извършена екзекуция на жена. Лиза Монтгомъри бе умъртвена със смъртоносна инжекция във федералния затвор в Индиана днес, съобщава NBC news.

До 20 януари, когато новият президент на САЩ Джо Байдън встъпва в длъжност, напускащият президент Доналд Тръмп планира още смъртни присъди. Това ще отбележи рекорд за САЩ, където преди президентството на Тръмп федералните власти последно са изпълнявали смъртна присъда през 2003 г.

Новоизбраният президент Джо Байдън и неговите сътрудници се противопоставят на смъртното наказание.

ИСТОРИЯТА

През 2004-та година Лиза бе призната за виновна за едно от най-ужасните убийства в САЩ. Тогава тя уби по зловещ начин бременната Боби Джо Стинет. Осъдената твърдеше, че детето в утробата е нейно.

Преди 16 години историята на 23-годишната Боби потресе цяла Америка. Заедно с мъжа си те очаквали бебе и се издържали от даването на териери под наем. Бъдещата майка събирала клиенти по мрежата и така попаднала на 36-годишната Монтгомъри, която освен това й се представила като бременна. Двете си чатили известно време, ходели заедно на кучешка изложба, а на 16 декември 2004 Боби я поканила да види нови малки кученца, пише вестник "Стандарт".

Дали убийцата е взела решение за престъплението още преди да пристъпи прага или нещо в поведението на Боби я е проковирало, така и не става ясно. Но доказателствата са ясни – Монтгомъри изтръгва кабела на домашния телефон, връзва с него устата на бъдещата майка, взима кухненски нож, разрязва корема, скъсва пъпната връв и изважда бебето, а после удушава майка му.

Зловещото убийство е разкрито първо от майката на жертвата. Няколко часа по-късно тя пристига в дома обезпокоена, че не може да се свърже с дъщеря си. Влизайки в къщата и виждайки мъртвата си дъщеря, обляна в кръв и изкормена, припада. По-късно се съвзема и вика полицията. Първоначално органите на реда се насочват към друг съмнителен клиент,  задържат го, но бързо разбират, че са на грешна следа.

В Мисури стотици доброволци се включват в издирването на бебето, проверяват сметищата, всички кофи за боклук, сиропиталищата. Докато ровят в компютъра на мъртвата, се натъкват на кореспонденцията с другата бременна жена, откриват адреса й, но никой не им отваря. Разбиват входната врата и остават шокирани от видяното: Лиза Монтгомъри седяла невъзмутимо на дивана, гледала новините за убийството и люлеела в ръцете си бебе. Обяснила на полицаите, че го е родила преди дни и го гледала сама, затова не можела да го остави, за да отвори вратата.

Полицаите преровили всички болници, но така и не открили името нито на майката, нито на детето. Задържали я, направили и ДНК- тест на бебето. Както се очаквало, то не било нейно, а на убитата майка.

За щастие, бебето Виктория, което започна живота си толкова зловещо, вече се е превърнало в 16-годишна девойка, която с баща си отдавна се преместили в друг щат и се опитват да гонят от мислите си смъртоносната случка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна е трябвало да я ликвидират. Много са се забавили
57
6
 
3
 
! Отговори
1914 преди 3 години
бог да я прости жената
56
6
 
3
 
! Отговори
до "какво било& преди 3 години
Имаш много извратено мислене. Изключително долно мислене. Умишлени каламбури.
55
6
 
19
 
! Отговори
Ето какво било... преди 3 години
Сега е ясно защо демократите на Нанси Пелоси и Джо Байдън - Избрания толкова бързаха да отстранят президента Доналд Тръмп от поста му. Обаче, за тяхно съжаление, закъсняха и убийцата е екзекутирана.
54
0
 
13
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
садистка
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58Щом за теб 17-18год.младежи ,не са деца ,добре!Напротив ИДИЛ си беше истинска заплаха,защото можеха да завземат повечето мюсюлмански държави.И като ще се реже изкорен ,Брайвик да беше отскочил за година-две да отстреля джихадисти колкото може повече,пък после нека въдворява ред в Норвегия.Да ,ама не му стиска ,защото може него да отстрелят или да гледаме по тв как го обезглавяват.
52
1
 
11
 
! Отговори
Еманципация на дело преди 3 години
Ако ще има еманципация на жените - нека еманципацията важи и тогава, когато извършителят на тежко престъпление е жена. Без значение, дали става дума за готвачка, чистачка, председателка на Конгрес или Народно събрание, пък дори и президентка или вицепрезидентка на държава с мощен ядрен арсенал.
51
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас по американски... Всичките са такива
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 51Ти знаеш ли какъв е бил тоя лагер и какви са били младежите? Деца не е убивал.Младежите сега щяха да са в управленията на държавите си. Нещо като комсомол дето строи бъдещето. Естествено спонсорирани от.... знаем кои. Реже се на дълбоко. Да се биеш в Сирия с наемници, от които не зависи нищо е глупаво. Брайвик е герой и един ден ще бъде оценен. Направил е нещо за народа си. А ти какво направи за своя?
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 51 Цар Борис е убил заради държавна измяна.Християнството става държавна религия в България и всеки който искал да върне старите вероизповедания(особенно насилствено) е заслужавал смърт.
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За смъртното съм ако ще лежи по гръб и ще бъде хранена цял живот, но ИСТИНСКО теглене е да се мъчи цял живот в нечовешки условия и да се моли всеки ден за да умре. Но в днешно време затвора е като три звезден хотел за това инжекция и край !
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Д-р ИсняТи си социопат психопат, дано да ти дойдат на помощ скоро.
46
3
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ми то затова и тука обичаят е бил бременната много-много да не се показва пред хора, защото предизвиква всякакви, обидени от Природата. А не като сега - даже голия корем си снимат по списанията. .
45
8
 
10
 
! Отговори
Рита преди 3 години
Държава от избягали затворници.
44
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брайвик е му бельо ,нарцис и страхливец.Като е против мюсюлманите и комунистите ,да беше отишъл да се бие с ИДИЛ и Афганистан или да помага на дисидентите в Китай,Куба,Венецуела.Истинските войници никога не посягат на деца или мирни граждани ,даже някой престъпни организации спазват този принцип.
43
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е изродила здраво дете и демократите са на власт, освен консултант към сериала "Д-р Хаус" да я направят. Какво друго в демократична Америка?
42
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тази ако не е за смъртно наказание, незнам, кой! Байдънчо не планира екзекуции, защото и той обича да опипва малки деца- гну*ар, сега хубаво ще ги "оправи" американзите, но те сами си ги избират такива откачалки да ги управляват и затова вървят към пълен упадък на обществото!
41
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 47Ами прочети му речта пред съда. Обяснява обстойно мотивите си и защо го е направил. Има я в нета. Не оправдавам убийствата като начин, но той го прави в името на оцеляването на бялата раса.Всъщност цар Борис е канонизиран за светец, а е убил много повече хора.
40
17
 
5
 
! Отговори
Фигуранта в затвора! преди 3 години
Ето какво може да се направи и с Фигуранта. Но инжекция е твърде хуманно за този национален предател.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48Чул си нещо за нов световен ред и световно правителство но не си доразбрал!Това е като с лъжливото овчарче ,където все лъгало ,че идват вълци и накрая когато дошли никой не му повярвал!