САЩ осъществи първата от 70 г. екзекуция на жена, каква е историята на Лиза?

Преди 16 г. Монтгомъри убива по ужасяващ начин бременната Боби
13 яну 2021 10:32,
156
САЩ осъществи първата от 70 г. екзекуция на жена, каква е историята на Лиза?
Снимка: БГНЕС

За първи път от 70 години насам в САЩ бе извършена екзекуция на жена. Лиза Монтгомъри бе умъртвена със смъртоносна инжекция във федералния затвор в Индиана днес, съобщава NBC news.

До 20 януари, когато новият президент на САЩ Джо Байдън встъпва в длъжност, напускащият президент Доналд Тръмп планира още смъртни присъди. Това ще отбележи рекорд за САЩ, където преди президентството на Тръмп федералните власти последно са изпълнявали смъртна присъда през 2003 г.

Новоизбраният президент Джо Байдън и неговите сътрудници се противопоставят на смъртното наказание.

ИСТОРИЯТА

През 2004-та година Лиза бе призната за виновна за едно от най-ужасните убийства в САЩ. Тогава тя уби по зловещ начин бременната Боби Джо Стинет. Осъдената твърдеше, че детето в утробата е нейно.

Преди 16 години историята на 23-годишната Боби потресе цяла Америка. Заедно с мъжа си те очаквали бебе и се издържали от даването на териери под наем. Бъдещата майка събирала клиенти по мрежата и така попаднала на 36-годишната Монтгомъри, която освен това й се представила като бременна. Двете си чатили известно време, ходели заедно на кучешка изложба, а на 16 декември 2004 Боби я поканила да види нови малки кученца, пише вестник "Стандарт".

Дали убийцата е взела решение за престъплението още преди да пристъпи прага или нещо в поведението на Боби я е проковирало, така и не става ясно. Но доказателствата са ясни – Монтгомъри изтръгва кабела на домашния телефон, връзва с него устата на бъдещата майка, взима кухненски нож, разрязва корема, скъсва пъпната връв и изважда бебето, а после удушава майка му.

Зловещото убийство е разкрито първо от майката на жертвата. Няколко часа по-късно тя пристига в дома обезпокоена, че не може да се свърже с дъщеря си. Влизайки в къщата и виждайки мъртвата си дъщеря, обляна в кръв и изкормена, припада. По-късно се съвзема и вика полицията. Първоначално органите на реда се насочват към друг съмнителен клиент,  задържат го, но бързо разбират, че са на грешна следа.

В Мисури стотици доброволци се включват в издирването на бебето, проверяват сметищата, всички кофи за боклук, сиропиталищата. Докато ровят в компютъра на мъртвата, се натъкват на кореспонденцията с другата бременна жена, откриват адреса й, но никой не им отваря. Разбиват входната врата и остават шокирани от видяното: Лиза Монтгомъри седяла невъзмутимо на дивана, гледала новините за убийството и люлеела в ръцете си бебе. Обяснила на полицаите, че го е родила преди дни и го гледала сама, затова не можела да го остави, за да отвори вратата.

Полицаите преровили всички болници, но така и не открили името нито на майката, нито на детето. Задържали я, направили и ДНК- тест на бебето. Както се очаквало, то не било нейно, а на убитата майка.

За щастие, бебето Виктория, което започна живота си толкова зловещо, вече се е превърнало в 16-годишна девойка, която с баща си отдавна се преместили в друг щат и се опитват да гонят от мислите си смъртоносната случка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
18
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Чумата е Уханска само в твоята куха кратуна. Чумата е световното правителство и новият световен ред. Чумата са зомбита като теб дето вярват в приказката . Чумата са новите правила и " новото Нормално"! Амин!
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43И в какво се изразява геройството на Брайвик?
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече всички жени с кучета ще ги гледам съмнително :)
35
10
 
2
 
! Отговори
Жалко преди 3 години
да Оцелееш Уханската Чума от Китай, но да Екзекутират - загубен напразно живот!
34
2
 
26
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
и в БЪЛГАРИЯ имаше смъртно наказание отмени го ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ по заповед на ЛУКАНОВ а ПЕТЪР СТОЯНОВ амнистира хиляди криминални престъпници и днес у нас няма правосъдие а кривосъдие корупция по всички етажи на власта
33
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Брайвик беше съден в щатите щеше да получи 77 смъртни наказания ,а не като в Норвегия 20години пансион от данъците на хората.Кое по-справедливо?
32
4
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ей, от това страхотен хорър филм. А относно смъртоносните инжекциите четох, че една инжекция се състои от 3 компонента. Но втроия компонент им свършил и нямало фирма която да го произвежда и затова ги спрели като начин за изпълнение на смъртна присъда. Отделно стрували много скъпо. Всъщност май по Нешънъл Джиографик или някакъв подобен канал го гледах това
31
8
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
А в БГ убиват неудобните на Бойко с психотронно оръжие но това е дреболия!
30
5
 
14
 
! Отговори
Берлинер преди 3 години
Нормално е да се случи в страната на "неограничените" възможности. Гадост.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Брайвик се оказва примерен затворник и ще има право да излезе предсрочно така ,че може и да не лежи 21г.!
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Власта в САЩ никога не е притискала Китай по въпроса със смъртните наказания.Тези които го правят са организации за правата на човека.Освен това в щата Юта през 2014 г.е приет закон който позволява осъдените на смърт да може да бъдат разстрелвани.До този закон се стигна след като имаше случай ,фармацевтични компании да отказват да осигурят нужните вещества за смъртоносната инжекция.
27
9
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Показването на снимка на осъдена на смърт която изглежда като мaлoyмeн изверг е в най-добрия случай умишлено и тенденциозно, с цел да се манипулира общественото мнение в полза на смъртното наказание.На фона на това недоразумение, смъртни присъди очакват още десетки да не кажа повече жени в САЩ, много от които могат да минат за манекенки или Мис Америка.Имаше документален филм с тези жени "on death row" както се казва!!!
26
2
 
8
 
! Отговори
Ziro преди 3 години
Явно има медицинско образование Едва ли е така разпитваш и изкарваш живо бебе
25
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Новоизбраният президент Джо Байдън и неговите сътрудници се противопоставят на смъртното наказание."Само като прочетох какво е направила ми настръхна косата. Не знам с какъв акъл Паркинсона ще позволява на такива да живеят.
24
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега новият президент, дендрофила демократ ще започне да помилва такива изверги и да ги пуска на свобода.
23
19
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПУТИН БЕШЕ СЪС СИНИ ОЧИ НО ПОЧИНА ПРЕЗ 2007-*** ЛИЧНО ОБЯВЕНО ОТ ЖЕНА МУ ЛЮДМИЛА ПУТИНА ИМА ГО ИНТЕРВЮТО С НЕЯ В НЕТА!!! ПОСЛЕ Я НАКАРАЛИ ДА ЖИВЕЕ С ФАЛШИВИЯ ПУТИН КОЙТО Е СЪС ЗЕЛЕНИ ОЧИ!!!БОРИСОВ Е СЪС ЗЕЛЕНИ ОЧИ !!!!!!!!
22
1
 
48
 
! Отговори
H преди 3 години
Късно даже са я изпълнили
21
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се ако това беше станало в Китай, щяха всички да осъдят смъртното наказание в недемократичен Китай!
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5 Ако ние въведем смъртно наказание американското правителство ще му е все тая,нещо което не може да се каже за техните либераsтки организации които са против и успяха в 22щата да го премахнат и да го замързят за 17години на Федерално ниво.Да не говорим какви ще са отзивите в ЕС .където заради смъртното наказание може да ни изхвърлят от ЕС.Дори и да няма смъртно наказание в САЩ,там за тежки престъпление съдят до живот,докато в ЕС в някой държави максимум 20год.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тукашната ТВ има една криминална поредица , за разни дето лъжат в интернет и се стига до престъпления. този случай съм го гледал и сега ще знам как завършва