САЩ осъществи първата от 70 г. екзекуция на жена, каква е историята на Лиза?

Преди 16 г. Монтгомъри убива по ужасяващ начин бременната Боби
13 яну 2021 10:32,
156
САЩ осъществи първата от 70 г. екзекуция на жена, каква е историята на Лиза?
Снимка: БГНЕС

За първи път от 70 години насам в САЩ бе извършена екзекуция на жена. Лиза Монтгомъри бе умъртвена със смъртоносна инжекция във федералния затвор в Индиана днес, съобщава NBC news.

До 20 януари, когато новият президент на САЩ Джо Байдън встъпва в длъжност, напускащият президент Доналд Тръмп планира още смъртни присъди. Това ще отбележи рекорд за САЩ, където преди президентството на Тръмп федералните власти последно са изпълнявали смъртна присъда през 2003 г.

Новоизбраният президент Джо Байдън и неговите сътрудници се противопоставят на смъртното наказание.

ИСТОРИЯТА

През 2004-та година Лиза бе призната за виновна за едно от най-ужасните убийства в САЩ. Тогава тя уби по зловещ начин бременната Боби Джо Стинет. Осъдената твърдеше, че детето в утробата е нейно.

Преди 16 години историята на 23-годишната Боби потресе цяла Америка. Заедно с мъжа си те очаквали бебе и се издържали от даването на териери под наем. Бъдещата майка събирала клиенти по мрежата и така попаднала на 36-годишната Монтгомъри, която освен това й се представила като бременна. Двете си чатили известно време, ходели заедно на кучешка изложба, а на 16 декември 2004 Боби я поканила да види нови малки кученца, пише вестник "Стандарт".

Дали убийцата е взела решение за престъплението още преди да пристъпи прага или нещо в поведението на Боби я е проковирало, така и не става ясно. Но доказателствата са ясни – Монтгомъри изтръгва кабела на домашния телефон, връзва с него устата на бъдещата майка, взима кухненски нож, разрязва корема, скъсва пъпната връв и изважда бебето, а после удушава майка му.

Зловещото убийство е разкрито първо от майката на жертвата. Няколко часа по-късно тя пристига в дома обезпокоена, че не може да се свърже с дъщеря си. Влизайки в къщата и виждайки мъртвата си дъщеря, обляна в кръв и изкормена, припада. По-късно се съвзема и вика полицията. Първоначално органите на реда се насочват към друг съмнителен клиент,  задържат го, но бързо разбират, че са на грешна следа.

В Мисури стотици доброволци се включват в издирването на бебето, проверяват сметищата, всички кофи за боклук, сиропиталищата. Докато ровят в компютъра на мъртвата, се натъкват на кореспонденцията с другата бременна жена, откриват адреса й, но никой не им отваря. Разбиват входната врата и остават шокирани от видяното: Лиза Монтгомъри седяла невъзмутимо на дивана, гледала новините за убийството и люлеела в ръцете си бебе. Обяснила на полицаите, че го е родила преди дни и го гледала сама, затова не можела да го остави, за да отвори вратата.

Полицаите преровили всички болници, но така и не открили името нито на майката, нито на детето. Задържали я, направили и ДНК- тест на бебето. Както се очаквало, то не било нейно, а на убитата майка.

За щастие, бебето Виктория, което започна живота си толкова зловещо, вече се е превърнало в 16-годишна девойка, която с баща си отдавна се преместили в друг щат и се опитват да гонят от мислите си смъртоносната случка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Jennifer Woodward преди 2 години
До АнонименКазвам се Дженифър Удуърд и съм от Канада. ето краткото ми свидетелство за това как си върнах любовта ... След 5 години брак, съпругът ми и аз се скарахме, докато той най-накрая ме напусна и се премести в Калифорния с друга жена. Почувствах, че животът ми е свършил и децата ми мислеха, че никога повече няма да видят прилепа си. Опитвах се да бъда силна само за деца, но не можех да овладея болката, която измъчваше сърцето ми, сърцето ми беше изпълнено с мъка и болка, защото наистина бях влюбена в съпруга си. Всеки ден и нощ мисля за него и винаги искам да се върне при мен, наисти
117
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психопатка,кой знае колко такива като нея се разхождат свободно по улицата,и какво им се върти в болните мозъци.
116
5
 
23
 
! Отговори
D преди 3 години
Такива като тази изперкалата трябва да ги убиват по особено мъчителен начин, а не с инжексия. И защо чак сега??
115
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както описват случая, присъдата е изпълненя със 17г. закъснение.
114
1
 
6
 
! Отговори
До Додо преди 3 години
Той и Хитлер е бил на това мнение
113
3
 
9
 
! Отговори
Американ преди 3 години
До Додо"1. Раждаемостта трябва да е над смъртността" -- това е пирамидална схема която води до бедствие.
112
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не разкажете за педофилите от католическата църква в щатите,които също са се гаврили с деца?Тях няма ли кой да осъди или църквата ще носи петното на тези извратеняци?Първо църквата трябва да ги изхвърли и да бъдат осъдени и вкарани в затвора след това,за да не се повтарят такива случаи и да не бъде злепоставяна църквата.
111
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Viva Тръмп.
110
2
 
1
 
! Отговори
Франко преди 3 години
До 119: Като те гледам и ти не си християнин...от космоса си личи, че не си чел Библията. Като я прочетеш можеш пак да коментираш кое е християнско и кое не.
109
1
 
1
 
! Отговори
Културиста преди 3 години
Не е от 70...поне като пишете си направете проучване, че нещо ви мързи като гледам
108
1
 
5
 
! Отговори
Zohan преди 3 години
Ами това е резултат от борбата за равенство между половете и "безполовите" напоследък обръщения между хората. Скоро и *** ще почнат да екзекутират
107
14
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
ние па си имаме шайката на ББ. те кормят, колят и бесят при нас
106
21
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Уплашиха се от Бадън привържениците на Тръмп и лаят безпомощнон.
105
5
 
8
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 3 години
Тея SIMP-ове като чуят "жена" и им се подгъват коленцата. Тая дето уби детето си и го хвърли в канавката я пуснаха. Сега се сетили, че жените не са "хаштаг безгрешни".
104
36
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Байдън като встъпи в длъжнност другата седмица и лошо се пише на Тръмп. Другата седмица ще видите какво ще стане. Тръмп убива невинни хора, но ще си плати скъпо с лихвите.
103
2
 
14
 
! Отговори
Без съд и присъда преди 3 години
Човекът, отворил тетрадката на Нанси Пелоси, е намерен мъртъв в дома си. По официални данни, разпространявани с очевидна неохота, човекът е самоубит.
102
3
 
2
 
! Отговори
Zaz преди 3 години
Надявам се ваксинацията и covid-19 да изчистят планетата от вреден товар, ако не и Тръмп можеше да свърши работа.
101
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
да,и аз съм твърдо против смъртното наказание точно заради изтъкнатия долу факт,че убивайки..дори убиец,САМ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ТАКЪВ...но тая история,ако е вярна,е твърде гнусна...И всъщност умъртвяването на тая психарка не е "убийство",а ..СПАСЯВАНЕ НА ОРГАНИЗЪМ ОТ ТУМОР..
100
8
 
7
 
! Отговори
haha до 118 преди 3 години
какви християни са тия бене убивай, не съди и ред други заповеди нарушават за добро утроа да не говорим че нямат грам любов към ближния, Исус простил на убиец на кръста до него след като оня се покаял...християни са колкото мохамед е християнин
99
29
 
6
 
! Отговори
не може преди 3 години
това че убуваш убиец не те прави справедлив а те прави просто друг убиецтова е истината американци които подкрепяте смъртното наказаниетова е варварство не говорете че сте християни