Доблест или новото нормално? 18-годишна издаде майка си, че щурмувала Капитолия

Постъпката й предизвика полюсни реакции
14 яну 2021 15:30, Нели Христова
407
Доблест или новото нормално? 18-годишна издаде майка си, че щурмувала Капитолия
Снимка: Twitter

"Хей мамо, помниш ли когато ми каза, че не трябва да ходя на BLM протестите, защото има насилие... това ти ли си?"

След като гневната тълпа щурмува Капитолия миналата седмица, ФБР разчита на обикновените граждани да разпознаят част от хората, нарушили закона, и да ги докладват на властите.

Полицията разчита повече на хора, които са "ходили на училище с този човек" или е техен колега, отколкото на семействата на протестиращите. Но когато 18-годишната Хелена забелязва майка си на едно от видеата от нападението над Капитолия, тя решава да я издаде.

В последните 4 години отношенията на Хелена Дюк, която учи последна година в гимназията в Масачузетс, с майка й са пред разпад. Причината е политическите им възгледи. Хелена посещава протестите за расова справедливост, а майка й, която е дългогодишен демократ, започва да подкрепя президента Доналд Тръмп все повече.

След щурма на Капитолия един от братовчедите на Хелена й изпраща видео. На него се вижда чернокожа жена, която е обградена от множество поддръжници на Тръмп във Вашингтон. Бяла жена посяга да я удари, чернокожата жена отвръща, а тълпата я напада вербално. Бялата жена от клипа е майката на Хелена Дюк.

Заедно с майка си Хелена разпознава във видеото леля си и чичо си. Тя не знаела, че родителката й ще е във Вашингтон.

"Спомних си, че ФБР призова всеки, който знае нещо за нападателите на Капитолия, да разкрие имената им", казва Дюк пред The New York Times. "След като се замислих, реших, че това е най-правилното нещо, което мога да направя."

Хелена ретуитва видеото, на което се вижда лицето на майка й, и пише: "Хей мамо, помниш ли когато ми каза, че не трябва да ходя на BLM протестите, защото има насилие... това ти ли си?" А след това добавя още един пост: "това е либералната лесбийка, която бе изритвана от дома си множество пъти." Към публикацията включва и имената на чичо си и леля си. 

В следващите няколко дни Хелена Дюк се превръща в звезда в интернет. Постът й е споделен повече от 80 хил. пъти, а в сметката й постъпват стотици долари, които да финансират следването й в колеж. Парите са изпратени от хора, които също са се чувствали подтиснати от политическите възгледи на семействата си.

Сега Хелена Дюк живее с баща си. Пратила е само няколко кратки съобщения на майка си, а дори в краткото си пътуване до дома й, за да вземе последните си останали вещи, е трябвало да бъде извършено с полицейски ескорт. Тя не знае какво точно е направила майка й във Вашингтон, въпреки че името на леля й се появява в списъка с арестуваните.

Нито майката на Хелена Дюк, нито леля й отговарят на съобщения, търсещи коментар за случилото се.

"Беше ми трудно и в един момент почувствах огромна вина", казва Дюк за публикацията в Twitter. Но братовчедите й били категорични, че я подкрепят. "Наистина не мисля, че съм направила нещо лошо. Те трябва да понесат отговорност", категорично е момичето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
2
 
17
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Вече съм спокоен!Хитла юнген и Павлик Морозов вече си имат следовници!Няма да се загуби светлата им диря!!Остава да се организират и конц лагерите и да се посочи новият Иван Денисович!!Теа ши ба ня ци демократите надминаха КГБ.ЧК и СС формированията!!Време е белият човек в УСА да се вдигне и да защити демокрацията с о ръ жи е!!Иначе тежко ни и горко с теа джен да ре!!
260
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде още един Павлик Морозов :)
259
3
 
13
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
САЩ с нищо не са повече от бившия СССР.............и двете - империи, никакъв морал, но голяма грандоманщина!!!!
258
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5G и ваксините водят до това!
257
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те не идват за мен, те идват за вас. Аз само стоя на пътя им! Д.ТръмпСкоро в англосаксонските държави ще настъпи нов тип злокобен болшевизъм. Според мен САЩ никога не са били по-близо до гражданската война, която ще е на изцяло расова основа. Там на много хора им е писнало от своеволията на кресливите малцинства.
256
0
 
27
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Да предадеш майка си, защото има различни политически разбирания и да не виждаш нищо лошо в това...............ужас............тая дъщеря за мен е загубила всичко човешко в себе си, освен това има хора, които й се радват и я защитават............пълен упадък!!!
255
1
 
15
 
! Отговори
ТВ преди 3 години
Павлина Морозова?
254
2
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 3 години
Пълно е с *** които не могат да открият приликите и разликите между СССР и САЩ. Псевдо демокрацията е типична и за двете. Крадеца вика дръжте крадеца. И двете "велики сили" използваха и ще използват мита за свободния живот и просперитета на населението им. За жалост на сцената се появи и Китай като кръстоска на двете и става от лошо по-лошо. Сега остава новинарските сайтове и с техните олигофренчета тип Павел Морозов да почнат да ни занимават. То тук си ги имаме предостатъчно...
253
0
 
7
 
! Отговори
дедовият ми преди 3 години
Република Нигер
252
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво оправдание да доносничиш срещу собствената си майка, човека който ти е дал живот, носил те е 9 месеца в утробата си и след това е отделяла от залъка си за да те нахрани, облече и изучи. Още повече, че това доносничене е свързано с политическите борби на финансовия срещу индустриалния капитал на САЩ, а тези хора ще бъдат със съсипани животи като жертвени агнета за някаква политическа цел.Абсолютно неадекватно, истерично решение, което даже няма връщане назад.
251
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Тая какъв тупаник отнесе... все едно гледам Кубрат.
250
0
 
5
 
! Отговори
дедовият ми преди 3 години
Нищо ново, тия пак ще продължават да си убиват .***.
249
0
 
11
 
! Отговори
дедовият ми преди 3 години
САЩ държавата с най -много затворници на глава от населението
248
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас
247
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 253"Джендъризъм. Семейството трябва да бъде разформировано.Стадото пасе и не се усеща"И този, който го казва въобще няма собствено семейство: лицемерието на червените е потресаващо.:))))))
246
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Американският(ата)В поста ти липсва логика и най-вече представа за реалност. Иначе е хубаво, че така добре си запознат с историята на блатото. То не е и нищо новп: че там се извършват масови убийства по политически причини.
245
14
 
4
 
! Отговори
Нормален човек преди 3 години
За щастие държавите, които сме минали през мракобесните години на уродливия комунистически режим сме облагодетелствани защото народ минал през този богоомразен ад наречен комунизъм никога повече няма да допусне гнусните и брутални убийци на собствените си майки и деца да владеят държавата отново. Тъжното е за страните, които не са минали през геноцида наречен комунизъм...
244
6
 
27
 
! Отговори
Американският(ата) преди 3 години
Павлик Морозов.Той е дете от руско село,предало баща си,че крие хранаи е срещу колективизацията(създаването на колхози)на руските села.Павлике убит от роднини(поръчители).Случаят е използван от съветската власт запреследване срещу несъласните с колхозите.Убити са стотици хиляди(включително роднините на Павлик).Малката кифла предала майка си заучастие в протест.Дотук с мантрата за първостепенната роля на семействотов амер.общество.Явно не семейството,а дрогата е на първо място.Промит мозък.
243
11
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
На Т(p)ъ(м)панара му изловиха тъпан**четата.
242
24
 
8
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Хубав удар, точен, прецизен :)Браво на полицайката. Така се действа с първобитните тръмпанзета. Те от друго освен от бой не разбират.За дъщерята има шанс да стане човек от нея. Първата стъпка, да се откъсне от гнилите корени на семейството си, е направена.