Камарата на представителите подкрепи импийчмънта срещу Тръмп

"За" гласуваха 232 конгресмени, а 197 бяха "против" - 197
Обновена: 14 яну 2021 00:15 | 14 яну 2021 00:11, Красимир Ангелов
71
Камарата на представителите подкрепи импийчмънта срещу Тръмп
Снимка: БГНЕС

Мнозинството от конгресмените в Камарата на представителите подкрепи инициативата за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

"За" гласуваха 232 конгресмени, а 197 бяха "против".

Още по темата
По този начин Доналд Тръмп стана първият президент в историята, срещу когото процедурата за импийчмънт е стартирана повече от един път.

Решенето беше съпътствано от ожесточен дебат в Камарата на представителите, като и няколко републиканци гласуваха срещу президента. Той е обвинен за подбуждане към бунт.

Документът изисква импийчмънт на президента и забрана за заемане на каквато и да е избрана длъжност в бъдеще.

След решението делото ще отиде в Сената, който обаче излиза във ваканция до 19 януари - деня преди встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън. Така на практика пълноценен процес не може да се проведе преди изтичането на мандата на Тръмп. Освен това по прогноза на експертите, импийчмънтът в горната камара е малко вероятно да събере подкрепа от две трети от гласовете.

По-рано през днешния ден Доналд Тръмп призова поддръжниците си да не прибягват до ново насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Това е планирано по конституция разпускане бре, оли.
18
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива *** съждения не е имало отдавна из форумите.
17
8
 
9
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Човече,атаката я започнаха от ДП лятото с онова движение на чернокожите дето палиха цели градове.Доведоха и белите до истерия накрая. Стига сте настройвали хората един срещу друг.
16
10
 
23
 
! Отговори
Колкото и да преди 3 години
го Импийчват 75 000 000 избиратели са Твърдо зад Тръмп, така че Демократите не ги чака нищо добро, защото показват, че Не Представляват Народа, а търсят само Власт на Всяка Цена като Диктатори и Тирани!
15
11
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
за жалост няма да го изгонят, но поне няма да може да се кандидатира даже, след 4 години :P Предполагам това е целта.
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп трябваше да е президент на Америка за втори път.
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-голям смях от американската демокрация. Сенатът трябва да гласува, а той си пусна почивка... Това е все едно да има вот на недоверие срещу Бойко и да разпуснат парламента за 10 дни, да мине бурята... Ама ако беше тук щеше да е истерия, в "демократична" Америка е съвсем нормално. А демократите са 10 пъти по-големи палячовци!
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А да изброяваме ли , колко преврата, атентата и други подобни са извършили САЩ///////////////Ех, как ме подсети за венецуелския мироносец гуайдо. Какво стана с туй момче? Или откак кацна там един руски товарен самолет и на всички им се спекоха акотата?А Гуайдо някъде се скри, а? Сигурно на север?
11
16
 
13
 
! Отговори
Тотално преди 3 години
Унижение , за една година два пъти импийчмънт, сринаха му егото на оранжевото недоразумение, което беше за смях на целият свят, на сега стана за резил.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББ 9 А да изброяваме ли , колко преврата, атентата и други подобни са извършили САЩ срещу независими държави през последните 60 години Дойде време и те да опитат от " лекарството " сиА и няма как да е иначе , след като ултра богатите в САЩ стават все по-богати на фона на останалите американци .
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичкото зло е в медиите.Пълнят си новините,а балъците се ловят.Посмешище си е Америка щом се остави медиите да я командват с глупостите им.Не е зле да помислят какво ще правят с толкова откачени вестници и телевизии.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪКПерчема има да отговаря за военни престъпления и убийства=========Аааааа, недей така ! Тука има ред! Първо е Килария Клинтън и мъжа й - ***! После другите.
7
7
 
9
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
не на ИСТАНБУЛСКАТА конвенсия БОГ е създал АДАМ и *** а не АДАМ и АДАМ да на нормалноста да на хетеросексуалноста семейството е съпруга съпруг деца
6
16
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Безпрецедентна атака срещу Световната Демокрация и Свобода насърчена и подготвена от Тръмп с цел запазване властта и привилегиите си...Свободните хора очакваме Справедливо възмездие...или сте съучастници в раждането на нов вид фашизъм...импийчмънт и съд...останалото е слабост и предаване на ценности,насърчавате атентатори и превратаджии
5
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камарата на представителите се контролира от демократите, така че нищо чудно не е станало. А Сенатът се контролира от републиканците, които са във ваканция. С две думи: цирк да става. Явно демократите ще управляват с циркови номера, като започнаха с възкресяване на мъртвите, за да идат да гласуват.Чини ми се , че бат Байдън ще е най-смешният президент на тази държава.
4
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният безсмислен акт на омраза и луда истерия в неокомунистите.Пътят е тъкмо обратен,мирно да се решат нещата в името на Америка.В момента демократите правят услуга на Китай,Русия и Иран ,които искат Америка да е посмешище.
3
5
 
9
 
! Отговори
Тошето Ю ЕС ЕЙ преди 3 години
Ние от Прауд бойс ще биеме демократи и либерални *** другата седмица, помнете ми коментара!
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Насилието в Капитолия е извършено от АНТИФА!
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЕНАТА ВЕЧЕ ОТХВЪРЛИ РЕЗОЛЮЦИЯТА НА ДЕМОКРАТИТЕ. ТРЪМП ЩЕ ИМА ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ.