Собственик на биткойни забрави паролата си за достъп до $236 млн.

Остават му два опита, за да въведе точната парола
14 яну 2021 20:07, Ния Христова
37
Собственик на биткойни забрави паролата си за достъп до $236 млн.
Снимка: Pixabay
Притежател на биткойни не може да си спомни паролата за достъп до дигиталния си портфейл, в който е "закътал" 7002 биткойна, които са на обща стойност 236 милиона долара, пише "Ню Йорк таймс".
 
Програмистът Стефан Томас обяснил, че няма спомен как може да получи достъп до дигиталния си портфейл. Остават му само два опита да въведе точната парола.
 
От "Ню Йорс таймс" посочват, че този случай е добро напомняне какво се случва, когато не помним или не пазим паролите си добре.
 
Проблемът със забравянето на пароли за дигитални портфейли вече е толкова често срещан, че на пазара вече има компании, които се занимават само с това. 
 
Томас споделя, че цялата история е развалила мнението му за децентрализирана валута каквато е биткойнът. Според него идеята сам да бъдеш банката си трябва да означава да пропускаш цялата бюрокрация. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
1
 
! Отговори
Мая преди 3 години
Аз пък имах в рубли! Без парола,но никой не ги иска!
33
2
 
3
 
! Отговори
Кико преди 3 години
И да не го помниш и да не го помниш, все тая! Не си се потил!
32
2
 
2
 
! Отговори
Желяз каменноff преди 3 години
идеята сам да бъдеш банката си трябва да означава да пропускаш цялата бюрокрация. -може ли превод нищо не разбрах
31
4
 
4
 
! Отговори
Да е запомнил преди 3 години
2010 играехме с приятел клик игра в нета, където премиум валутата бяха точно биткоинс и всякаква транзакция минаваше през портфейл и имаше вариант да печелиш с гледане на реклами... тогава биткойна струваше няколко лева.Приключихме с играта и не съм ползвал лаптопа си до 2013 с портфейла, когато продадох на 440 лв. на първия бум малки над 50 биткоина и си купих внос от щатите 335 2008 година.Сега като гледам една бройка 62 хиляди лева и си мисля, че трянваше да запазя 1-2 броики хах.
30
2
 
2
 
! Отговори
Немо преди 3 години
До АнгелВ самото начало на развитието на криптовалутите и блокчейна, нямаше по-добър метод за тестване на компютърни конфигурации и особено сървъри.Изпъваш един блокчейн на машината и я оставяш да "копа" докато и почервенеят вентилаторите :)Трудността беше много ниска и се копаше бързо, а биткоина не струваше нищо.Никой почти не пазеше портфейлите, затриваха се с машините.Лично съм затрил няколко.
29
3
 
15
 
! Отговори
Булка, преди 3 години
"Собственик на биткойни забрави паролата си за достъп до $236 млн."тая идиотщина дето си е написала - наистина ли я вярваш !?
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пича да си беше държал парите в евракис и злато в нощното шкафче, сега нямаше да плаче а да наказва мис-ки.
27
3
 
7
 
! Отговори
Буркан преди 3 години
Това не е съвременен крипто портфейл а т.н. IronKey - криптирана флашка, която унищожава записаното на нея след десет неуспешни опити за декриптиране. Този е опраскал до сега осем от десет опита и почти го отписваме. Явно е съхранявал wallet.dat файл на него или частен ключ под друга форма.
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става като имат по няколко ферми и не си знаят парите. Бълха го ухапала.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си е пил белината по препоръка на д-р Тръмп и го хванала амнезията.
24
3
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Има случаи от преди 10 г. когато биткойна струваше 10 цента хора са зарязвали умишлено хиляди биткойни изхвърляйки старите си компютри. Около 2 млн биткойни което е около 10% от всички изкопани до момента са изхвърлени,забравени или собственика им е гушнал букета и е заровил милионите с него .Невозможно е да въстановиш ключа .Портфейлите на биткойна са публични и всеки може да провери колко бтк има в даден портфейл.Който успее да вазстановява забравени ключове ще стане милярдер да 1 ден
23
3
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
"ЗАБРАВИЛ ПАРОЛАТА"....ЗНАЧИ ТОЛКОВА Е И ....."СОБСТВЕНИК"!НЕ НАМ....НЕ НАМ......
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно е прекалил с "копането" и го хванала склерозата.Да се обади на някой хак ер да му я припомни.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си забравих паролата за 1 000 000 000 долара, направете новина и за мен.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бяхте поздравил всички Нина за именния им ден, вместо тези глупостите.
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Програмист да си забрави паролата и то не за какво да е а за биткойн портофел? Да бе, да, повярвахме му. Очевидно тази измама върви щом и цели компании са се навъдили.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси косматата лъжа.
17
3
 
15
 
! Отговори
.. преди 3 години
оАко е събрал толкова койни вероятни е било преди 7-8 години а тогава единствения портфейл беше Трезор, а той се "хаква" без проблеми за 10 минути. Най-малкото може да си изкара 25-те думи с които е създаден частния ключ за адреса и да го "отвори" на компютър.Малко измислица е тази "новина". Да ми го прати, за ще му го отворя, само срещу 25% от койните.
16
2
 
12
 
! Отговори
МММ преди 3 години
И дядото на дядо така заровил едно гърне със златни пари *** забравил да каже къде го е заровил пък после взел че умрял.
15
3
 
12
 
! Отговори
УФФ преди 3 години
Забравих си паролата за порнхъб акаунта, сега не мога да си открия любимите кипове, и всички плейлисти пак ще правя отначало. Смятай какво ми е.