Тръмп напуска Вашингтон в деня на встъпването, отива на голф

Той планира прощално събитие във военна база "Андрюс"
16 яну 2021 08:13,
60
Тръмп напуска Вашингтон в деня на встъпването, отива на голф
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп възнамерява да напусне Вашингтон сутринта на 20 януари, деня на встъпването в длъжност на избрания за негов наследник на поста Джо Байдън, няколко часа преди началото на церемонията, каза днес добре осведомен източник, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Тръмп, който вече обяви, че не смята да присъства на встъпването в длъжност на избрания за президент Джо Байдън, планира прощално събитие във военната база "Андрюс" близо до Вашингтон, където е базиран президентският самолет. Оттам той ще отпътува за голф клуба си в Мар-а-Лаго, щата Флорида, пише БТА.

Днес бе съобщено, че поне до 21 януари се затварят за посетители Националният мемориален комплекс във Вашингтон и знакови забележителности на американската столица. Преди инаугурацията на Байдън се предприема безпрецедентно затягане на мерките за сигурност.

Кметът на Вашингтон, демократката Мюриъл Баузър, каза днес, че засилените мерки за сигурност ще останат в американската столица и след церемонията по встъпването на Байдън в длъжност. Подгответе са за "една нова нормалност", предупреди тя, цитирана от Ройтерс.

Проучване на изследователски център "Пю" сочи, че две трети от американците искат президентът Тръмп да напусне политическата сцена, след като предаде поста идната седмица, съобщи ДПА.

Одобрението за работата на отиващия си президент е стигнало най-ниската си точка и е едва 29 процента, като дори негови привърженици казват, че не са доволни от поведението му след изборите през ноември.

Главният инспектор на американското министерство на правосъдието ще разследва ролята на ведомството като подготовка и реакция на щурма на Капитолия миналата седмица. Майкъл Хороуиц заяви, че разследването ще трябва да установи с каква информация е разполагало правосъдното министерство преди атаката, дали данните са били споделени с полицейските сили и спецслужбите, охраняващи Капитолия, и каква е била реакцията на служителите от ведомството на избухналото насилие.

Текат проверки и в министерствата на отбраната, вътрешната сигурност и вътрешните работи, се посочва в изявлението.
ФБР разследва общо 37 души за убийството на Брайън Сикник - полицаят от охраната на Капитолия, който почина ден след като влезе в сблъсък с привърженици на Тръмп, съобщи в. "Ню Йорк таймс", цитиран от Ройтерс.

Сикник стана петата жертва на безредиците на 6 януари. Смъртта му е разследвана като умишлено убийство.

След като нахлулата на Капитолия тълпа взела превес над охраната, Сикник бил напръскан със спрей и ударен по главата. Той бил реанимиран на два пъти от екипи за спешна медицинска помощ, преди да почине в болница на 7 януари.

Според федерални прокурори хората, нахлули на Капитолия, са искали "да пленят и убият" официални лица на изборни длъжности, предаде Ройтерс, като се позова на съдебен документ.

Тази зловеща нова оценка е направена в искането за задържане на Джейкъб Чансли - последователя на конспиративната теория КюАнон, прочул се, след като бе сниман с шапка с рога на бюрото на вицепрезидента Майк Пенс в сградата на Сената. Чансли оставил бележка за Пенс с предупреждение, че "това е само въпрос на време, правосъдието идва".

Вицепрезидентът на САЩ си навлече гнева на привърженици на Тръмп, след като отказа да изпълни искането му да не утвърди резултатите от президентските избори през ноември, на които държавният глава републиканец загуби от демократа Джо Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нека строежа на Американските пирамиди започне сега
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Кьрвавият режим на - баиден започна"Прав си ще бъде много кървав за Русия. Голямата руска революция *** на вратата на Кремъл.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кьрвавият режим на - баиден започна
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една тежко корумпирана мумия ще управлява кравария, пълен надолу
11
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста хора ще влезнат в панделата след 20 януари, едва ли ще имат възможност да играят повече от ден два голф. Единственото спасение за Тръмп си остава бягство в Русия или резервен вариант КНДР. Твърде е възможно Путин да му откаже политическо убежище защото го е страх от Байдън да не му наложи тотално търговско ембарго. Така че план Б на Тръмп, бягство в КНДР не е за пренебрегване.
10
4
 
8
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Господин Тръмп ще им помаха за довиждане, ще пожелае на всички байдънисти да им е честита новата реалност и ще иде да си гледа с кеф старините.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8"тъй като във Вашингтон няма американско посолство."Но за сметка на това има руско посолство.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦереУйЦветна революция, майдан и държавен преврат.Свидетели сме на уникално явление в световната практика. Прецедент.Нарушен беше неписаният закон, че цветната революция е навъзможна в Пиндостан, тъй като във Вашингтон няма американско посолство.
7
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли ще отиде да играе голф. Просто ще бяга в Москва за да си получи хонорара.
6
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп поканил ли е Путин на прощалното събитие във военната база Андрюс? Все пак той трябва да се отблагодари на своя кукловод. Не успя да му свърши работа с преврата, но това което постигна, разцепление в американското общество и загуба на вярата в демокрацията е голямо достижение на дребосъка в Кремъл.
5
4
 
20
 
! Отговори
Червонец преди 3 години
Як си, бай Дончо. Не губи кураж за следващия тираж. Тъмните, рептилски сили те кътуранаха, защото ти беше се заобиколил с предатели, на които вярваше и беше много припрян в опита си отведнъж да пресушиш държдеповското вашингтонско блато. Трябваше да се учиш от Государя - стъпка по стъпка да извиваш вратовете на яcтpeбитe.
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдааа-отива да играе голф с топките на големите черни момчета.....
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръпеско лиза еврейски дупетаа но пак не стана на евреин цялата планета да му дадеш ще пита кво става с Луната
2
5
 
25
 
! Отговори
ЦереУй преди 3 години
Каква шапка му скроиха на бай Донча..същите циркове дето ги играят по цял свят краваритее.Явно мнооого ги е дострашало.
1
4
 
26
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
БАЙДЪН е марионетка кукла на конси