В САЩ се готвят за протести, войници патрулират по улиците

Има опасност от насилие в столиците на всички щати
157
В САЩ се готвят за протести, войници патрулират по улиците
Снимка: БГНЕС

Двойни заграждения защитават Капитолия в американския щат Аризона, прозорците на законодателни събрания на Илинойс и Охайо са заковани, а въоръжени войници патрулират из столиците на американски щати преди очаквани днес протести, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата

Полицаи от специалните подразделения на силите на реда пазят Капитолия в щата Джорджия, около Капитолия в Джаксън , Мисисипи, обикалят полицаи с кучета, обучени да откриват експлозиви.

След като ФБР предупреди, че има опасност от насилие в столиците на всички щати, правителствените сгради и символите на американската демокрация започнаха да изглеждат по-скоро като строго охранявани американски посолства в обхванати от война страни, отбелязва АП. Губернатори обявиха извънредно положение, забраниха достъпа на граждани до щатските законодателни събрания и повикаха войници преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън.

Не се съобщават подробности, но се очаква днес в столиците на американски щати да започнат демонстрации, които да продължат до встъпването в длъжност на Байдън на 20 януари. Властите се опитват да предотвратят повторение на размириците от 6 януари, когато поддръжници на президента Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия във Вашингтон, при което загинаха петима души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: САЩвойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
5
 
! Отговори
Оооо преди 3 години
Западът е като мушмулата.
93
1
 
2
 
! Отговори
Не ме спами преди 3 години
Тези освен, че ме спасят, ами и ми превеждат грешно казаното.Ох много е забавно.!!
92
2
 
2
 
! Отговори
Не ме спами преди 3 години
Стига ме спасихме бе ***
91
3
 
1
 
! Отговори
Не ме спами преди 3 години
Тези тук пак започват как западът щял да запад.не, или загине. Хайде пак да си припомним приказката за мускулната, че колкото повече загнива, все по сладка става
90
2
 
1
 
! Отговори
Sk преди 3 години
До Диана Какво си мислиш ти, мен въобще не.ме интересува.
89
2
 
2
 
! Отговори
Bp преди 3 години
До ДианаНяма да споря с някой, който на бялото казва черно за да изкара някой лев.
88
16
 
4
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Тръмпанзе.тата и да се съдерат от рев 46ят Президент на Америка е Джо Байдън избран с честни и демократични избори.Пуделът. на Путин брои и оспорва 100 пъти изборите, но там за разлика от България и Русия, съдебната стема е независима и спечели американският народ.
87
6
 
2
 
! Отговори
Битер Ирак станаха преди 3 години
Ако Байдан не излекува обществото след четири години омразата ще е на квадрат и тогава или Тръмп или друг негово подобен ще вдигне народа с разни призиви като строене на стени и д-р подобни ....
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моя житейски опит е "Една работа като почне, така си и върви."Не че съм открил топлата вода де.Народа го е казал :Деня се познава от сутринта.
85
2
 
6
 
! Отговори
Битер Ирак станаха преди 3 години
Който спечели изборите мачка несъгласните с армия и полиция....Що реват срещу Лукашенко ,като са големи демократи да направят още едни избори вместо да се трепят .На всички е ясно ,че черните и латиносите не са интегрирани и проблема е нетърпим....Лошото е ,че омразата не се изразява от отделни групи а е фифти фифтии....така ,че много националната теория се пука та дрънка ,щом националната гвардия ще оправя работата всичко е наред--- същото е и във Франция като гледам .
84
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Байко Борисофф също иска, и той може! Ще обяви военно положетие и изкара танковете на магистралите. Брюксел ще му отпусне Джимбо заем, за горивно смазочни матряли, и ще бъде мигновено усвоен!
83
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ако жандармерия и униформени трябва да те пазят от хората, значи не си избран от хората ;)
82
7
 
1
 
! Отговори
xoxo преди 3 години
#88Вие на колко години сте? Като почнем от Виетнам,Камбоджа минем през Латинска Америка и финишираме в Близкия Изток и Афганистан.Америка само "демокрация" изнася.Явно им дойде времето да си направят и една демократична гражданска война.Аргументът на заклетите тръмписти"Тръмп бил най-добрият президент,защото не бил направил война и пратил войски зад граница".Зад граница войски не прати,но за сметка на това им запали искрата за гражданска война.Остава ни да изпукаме пуканките и да гледаме сеира
81
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хохо (62). Какви войни изнасят? Европа два пъти пали Света, и Щатите им бършат гъ..! След ВСВ наложиха либерално демократичния модел и в резултат Светът никога не е бил по стабилен и проспериращ. За Тръмп си прав, но различавай и антиамериканската пропаганда от реалността.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 84Това се е знаело още от Древните гърци.Те са казвали жената и робът нямат мозък затова мъжът трябва да ги управлява
79
12
 
2
 
! Отговори
Не ме спами преди 3 години
Време е за военен режим и диктатура, щом като някаква шайка иска незаконно да получи власт. Америка не е БГ, нито пък Русия. И да ви изтекат лигите тръмпанзета, 46 ят президент на Америка се казва Джо Байдън.
78
0
 
2
 
! Отговори
void преди 3 години
Капитолият не се намира в щата Аризона... Пак сте преписвали грешно :)
77
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 70-ти номерНормално женският мозък е с около 17% по малък от мъжкия и то след корекция на разликата в общите маси между мъжете и жените.Жената няма мозък освен да се размножи и да отгледа поколението.Араби азиатци и тн. го знаят много добре затова и там жените нямат никакви права и ненправят нищо извън раждане и къщни грижи.Те просто нямат мозък за друго.
76
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що ли европа се пълни с китайци а в китай никой не ходи.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доларите са обезпечени с петрол.Петролът държи долара.