В САЩ се готвят за протести, войници патрулират по улиците

Има опасност от насилие в столиците на всички щати
157
В САЩ се готвят за протести, войници патрулират по улиците
Снимка: БГНЕС

Двойни заграждения защитават Капитолия в американския щат Аризона, прозорците на законодателни събрания на Илинойс и Охайо са заковани, а въоръжени войници патрулират из столиците на американски щати преди очаквани днес протести, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата

Полицаи от специалните подразделения на силите на реда пазят Капитолия в щата Джорджия, около Капитолия в Джаксън , Мисисипи, обикалят полицаи с кучета, обучени да откриват експлозиви.

След като ФБР предупреди, че има опасност от насилие в столиците на всички щати, правителствените сгради и символите на американската демокрация започнаха да изглеждат по-скоро като строго охранявани американски посолства в обхванати от война страни, отбелязва АП. Губернатори обявиха извънредно положение, забраниха достъпа на граждани до щатските законодателни събрания и повикаха войници преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън.

Не се съобщават подробности, но се очаква днес в столиците на американски щати да започнат демонстрации, които да продължат до встъпването в длъжност на Байдън на 20 януари. Властите се опитват да предотвратят повторение на размириците от 6 януари, когато поддръжници на президента Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия във Вашингтон, при което загинаха петима души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: сащвойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
36
 
8
 
! Отговори
nina преди 3 години
Да,70 милиона поддръжници на Тръмп,промити мозъци и "червени вратове",размахващи оръжие.На интелигентните хора им писна клоунада та и простотията на Тръмп,които само много говори и до там.Великата ограда",която построи на американците с техните пари-мексицанците мятат стълбите през нея или директно режат метала. Ами не става да се правиш на ***,трябва си и акъл да си президент,а Тръмп очевадно го няма.
33
2
 
32
 
! Отговори
Западната толерастия преди 3 години
и псевдодемокрация,които привилегироват маргинални групи по раса,етнос,секс и пр.ще доведат до големи сблъсъци между привилегированите инормалните хора.Лансирането на въпросните маргинали взема чудовищниразмери по медии,НПО-та,а вече и на държавно ниво в САЩ и кара нормалните,масата,тези които създават благата,да се чувстват пренебрегвани за сметка надругите,които са крещящи за повече консуматори.Справедливостта е накърненаи обикновените хора ще търсят възстановяването и с всички средства.
32
3
 
22
 
! Отговори
... преди 3 години
Ами каквото сами си направиха американците,никой друг не можА да им го направи.Та те така.
31
4
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 години
става дума за военните
30
3
 
28
 
! Отговори
DD преди 3 години
Тя измислената демокрация умря ,реалния килър е задкулисието Шорош и другите изроdи.Наш Боко е също творение на соросоидната ***. Ама всичкото измита медия мълчи.Европа спи зимен вирусен сън и е на път да проспи смяната на курсса на кораба.. Толкова заспал народ ...а на нас казваха че 500 години сме спали. Ротшилдовската гнус е тръгнала да издърпа килимчето изпод напите крака.. а ние спим.и верваме на ваксинки и маски...
29
6
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
ми да, добре е да се опитват... от цял свят им желаят успех с опитите...
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВанкатаИ е правилната демокрация!
27
14
 
29
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Днес в САЩ. На пролет и в България! Нищо, ама нищо няма да може да опази мафията на ГЕРБ от народния гняв!Съд и затвор за мутрата от Банкя, оня с каскета и цялата корумпирана, некадърна мафия на ГЕРБ
26
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение дали народът обича Байдън, важното в случая е, че феновете на Тръмп обичат оръжията.
25
9
 
7
 
! Отговори
U2 преди 3 години
До Шериф ДжониТи пък кога стана шериф Джони? До вчера нали беше милиционер Вася ???
24
7
 
42
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
БАЙДЪН е кукла на конси не на джендърството не на ИСТАНБУЛСКАТА конвенсия да на нормалноста да на хетеросексуалноста
23
3
 
15
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
До Шериф ДжониИ в античността на демокрацията само името и е такова - право на глас в антична Гърция са имали само мъжете, служили в армията и имащи собственост /7-8% от населението/. Правото на глас е било наследствено, а държавните постовете са се заемали след "жребий" и също са се онаследявали.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По друго време и на друто място историята на древния Рим се повтаря. Тогавашните варвари са разрушили Капитолия и римската цивилизация, а днешните?
21
5
 
29
 
! Отговори
Майдан, къде може? преди 3 години
Всъщност, американците имат ли право да протестират?
20
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Варварите" на Тръмп са кореняци американци наследници на британци германци шотландци и тн.А тези на бай Дън са новопристигнали гватемалци хондурасци колумбиици и тн.Така става когато на власт сложиш жени и лгбт
19
12
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-важното е, че всички американци и целият свят разбраха, че изборите бяха фалшифицирани.
18
11
 
53
 
! Отговори
За Неразбралите преди 3 години
в САЩ беше извършен държавен преврат срещу законният президент Тръмп. Затова Байдън, ще управлява от бункера под Белият дом - това е удобно и по друга причина - дори да умре от старост, ще може да продължи да управлява - все пак е кукла на конци на Задкулисието...Демокрацията умира в Мрака... Операция ДаркУинтър!
17
5
 
53
 
! Отговори
До Зозо преди 3 години
Пий си лекарствата мойто момче и лягай да спиш. Да твърдиш, че над 70 милиона поддръжници на Тръмп са "пропутинските екскременти" си много, много зле.
16
47
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Варварите на Тръмп днес отново се готвят да атакуват Капитолия.
15
12
 
14
 
! Отговори
балама преди 3 години
И кои са "властите", дето се "опитват да предотвратят", като ВЛАСТТА Е ТРЪМП.Всъщност, е обявено военно положение, армията ще лови престъпни демонократи, трибунали ще съдят, народът ще ги линчува, публично. Както си му е реда по американски: катран, пера и на най-близкото по-голямо дърво.