За последно: Тръмп готви над 100 помилвания

Засега той е решил да не се самопомилва
18 яну 2021 17:30, Елка Василева
40
 За последно: Тръмп готви над 100 помилвания
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да не се самопомилва, но подготвя за утре списък от над 100 помилвания и отмени на присъди, съобщи запознат източник, цитиран от Ройтерс.

Служители в Белия дом съобщиха, че Тръмп в частни разговори със свои сътрудници е обсъждал дали да се самопомилва, но някои представители на администрацията са го посъветвали да не го прави, защото би създало впечатлението, че е виновен в нещо.

Според мнозина специалисти самопомилването би било неконституционно, защото нарушава основния принцип, че никой не може да е съдия в процес срещу самия себе си. Други пък заявяват, че самопомилването е конституционно, защото правомощието за помилване е много общо формулирано в конституцията. Исторически текстове показват, че основателите на нацията през 18-и век са обсъждали самопомилванията, но са решили да не включват изрично ограничение на това правомощие.

Още по темата

Миналата седмица Камарата на представителите, в която мнозинство имат демократите, гласува импийчмънт на Тръмп по обвинение в подстрекаване на щурма на Капитолия на 6 януари от привърженици на Тръмп. Сега предстои процес в Сената и ако Тръмп бъде намерен за виновен, той може да бъде дисквалифициран от ново кандидатиране за президент през 2024 г., предаде БНР.

Пожелалият анонимност източник заяви, че засега Тръмп не планира да се самопомилва, нито да издаде предварителни помилвания на членове на семейството си, което също е обсъждал в частните си разговори със съветници.

Според източника новите помилвания ще бъдат обявени утре, когато е последният пълен ден от мандата на Тръмп. Той ще пропусне церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън и ще си тръгне в сряда сутринта за клуба си Мар-а-Лаго във Флорида. Президентското му управление приключва в сряда по обяд местно време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един ден се ще опрете до мен и тогава един по един нали домоуправителю
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дончо- Вазелина....Братчед е на мутрата от с. Оборище с Ройса и Поршетата. Да го помилва и него....
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новодошлите в капитола са почнали да пуша от мислене!Интересно кога новината ще се довлече дотук?(За разлика от предварително подготвените новини за ***)
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдете долу пак докато пишат може и 300 да пишете нали
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средков като няма де да крадеш от комшята тока ли крадеш а затова ли дъщерята окраде цял Ловеч като главен архитект благодарим цветане
9
7
 
8
 
! Отговори
Разбрахте ли играта преди 3 години
Ето я западната гейщина със импичмънта в последния ден:"ако Тръмп бъде намерен за виновен, той може да бъде дисквалифициран от ново кандидатиране за президент през 2024"Явно БайДън и компания много ги е шубе от следващите избори - още от сега се застраховат!
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асанж и Сноудън в списъка ли са?
7
3
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Идват небивали разходи, които за съжаление ще плащат и нашите деца защото рептилите трупат недвижимости, обезценяват труда и усилията тъй като печатницата е тяхна и могат да ни изнудват безкрай.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако може да помилва поне 100 задържани заради влизането им в Капитолия.
5
5
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
продаде оръжие за милиарди не изтегли ам бази от света накара ес да увеличивоенните си разходи изпрати убии=ци да отвлекат мадуро уби двама високопоставенив иран накара янките да пият белина един неврас=теник идва обаче друго злоджо демен=ция=та
4
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТРЪМП Е ВЕЛИК, байдън е педофил!
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотСлуховете са че Асандж в момента пътува към САЩ да си получи пардона. В момента wikileaks пуска части от dead-man-switch-a за разкриптиране на базата-данни.
2
6
 
10
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
Да намери хубава килия в Синг-Синг за нашият тюмбелин , за да не заслабне !
1
6
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Сноудън и Асандж ако ги помилва ,демократската педо сатанинска партия ще пометне!